自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

喊乜鬼,咁大個人。你同C6關係好嗎?好就更加唔使理99。

珍珠宮

natjosejim 發表於 20-8-4 16:14
嘩,你真係菩薩心腸,實行嗰個可以攞和平獎(真心講,不是挖苦諷刺)

沒辦法,唔係咁做,唔通硬碰硬咩
不過平心而論,如果一個老人家聽下粵曲,佢本身可能耳仔有點耳聾,(我家老人都係咁,講嘢要超大聲先聽到,鄰居會以為我地一家人吵架)如果新抱呢個時候叫自己塞住耳仔聽啦,我都會覺得有點唔恰當,要先關心佐老人感受先;同埋對待老人要當佢細路咁對待,咁大家日子先好過。

珍珠宮

moon_o_o 發表於 20-8-4 16:15
樓主唔好唔開心
對依d long黎女人,唔可以硬碰硬
不過你都要低頭同佢道歉,鬼叫間屋係佢,否則佢知你唔鍾意 ...

係喔用電視睇更正,唔洗睇住個咁細mon既手機

公爵府

牛年勳章

yurijm 發表於 20-8-4 15:08
睇埋你更新呢段
都幾肯定就算你整咗99個wifi
佢都一樣照過來搞你地

wifi 放佢屋企,cut 左屋企既,等風声已經平静 , join 番

伯爵府

starwar恐龍 發表於 20-8-4 15:11
我99就係覺得間屋係佢,意思佢過黎做咩都得,冇人可以管到佢。

咁你home office 咪話你要同同事開會唔方便,太嘈聽唔到會影響工作,份工緊要,叫c6同99講

珍珠宮

2024年龍年勳章

有咩好喊啫!
喺佢屋企裝返個Wi-Fi,買返部大iPad俾佢。佢過嚟用Wi-Fi嘅時候呢,趁佢唔覺,拔咗Wi-Fi制,斷佢線,到時佢睇到窒窒下,唔暢順,就會唔happy 。叫佢返去佢屋企,睇吓新裝嘅Wi-Fi係咪好啲,話佢知可能屋企 WiFi 舊,電線又殘,叫佢返屋企試吓新裝係咪好啲,咁咪得囉!
Minniemouse:-P

公爵府

牛年勳章

starwar恐龍 發表於 20-8-4 15:05
我99今日過黎聽歌,又係開到大一大,我拎左一個耳機比佢,唔駛塞落隻耳仔度,有個鈎掛住耳仔,我比我99, ...

我覺得。最委屈係一句,間屋係我既,好難受好難聽

瑪瑙宮

大廚勳章

我99今日過黎聽歌,又係開到大一大,我拎左一個耳機比佢,唔駛塞落隻耳仔度,有個鈎掛住耳仔,我比我99, ...

咁我寧願真係攬炒我都斷咗個家居上網合約。。。大家用手機以後唔好黎
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

2024年龍年勳章

sandypanyu 發表於 20-8-4 15:01
同奶奶開wifi啦,用最平69元一個月個種,幫佢一交交2年,簡單易解決

請問你講的$69一個月的WiFi是那一間公司的計劃呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章

starwar恐龍 發表於 20-8-4 14:58
我老公幾年前買左個S8電話比我99,教佢可以睇Youtube/Whatsapp/影相,我99祇用電話卡用完就增直,冇數據, ...

可以考慮買張上網年卡比佢用。

男爵府

安個wifi比佢便解決了!有d錢係唔可以慳,佢可能都忍左好耐,老人家耳朵唔靈敏,說話有時也會變得大聲,好多時會咁。其實可以了解一下佢既需要先,大家生活方式唔同有磨擦少不免,老人家要當BB湊便最好

水晶宮

Umi 發表於 20-8-4 17:33
安個wifi比佢便解決了!有d錢係唔可以慳,佢可能都忍左好耐,老人家耳朵唔靈敏,說話有時也會變得大聲,好 ...

係越老越細個,樓主有能力就搬出去

水晶宮

咁間屋係佢嘅,你又真係奈佢唔何!
一係幫佢屋企裝寬頻!
一係佢黎聽歌,你地就去返佢屋企做嘢、溫習!

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

我係你就每次佢過黎都番自己老母到。

等你C6出聲問你咩事, 你先扮可憐 (千其唔好有半點埋怨), 要極度委屈地同C6講:
冇呀, 我在家工作, 唔想阻到99睇戲, 上次已經激嬲左佢, 唔想佢再嬲啦..
對唔住呀, 我唔一早話你知你因為唔想你煩多件事呀....又廢事好似係你面前打小報告咁...
然後有機會仲要講埋99話間屋係佢, 我冇資格出聲...
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

翡翠宮

牛年勳章

回覆樓主:

你奶奶都好野蠻
一係幫佢裝wifi然後改自己屋企wifi password
一係搬走,搬遠啲佢

侯爵府

starwar恐龍 發表於 20-8-4 16:33
間屋係綫99買,有我老爺、姑奶、老公、姑仔4個人名,我老爺走左,而家得返佢3姊弟名。
可能我99覺得間屋冇 ...

就係因為你淋善,佢咪恰你

男爵府

spikenard 發表於 20-8-4 17:37
係越老越細個,樓主有能力就搬出去

對啊!我c6以前對佢雙親好粗聲粗氣,我頂唔順鬥爆我c6, 因為我5想比子女見到爸爸對自己父母冇禮貌,會影響到佢將來對我地既態度,這是身教,經過多年既轉變,佢終於明白佢係改變5到老人家既習慣,只能氹下佢和講笑提佢乍,咁會開心d,而且我也同子女講老人家年紀大會變長氣和似小孩,將來我或許也會係咁,我話我儘力keep啦,但你要有心理準備喔

珍珠宮

Jolin_Yuen 發表於 20-8-4 17:56
我係你就每次佢過黎都番自己老母到。

等你C6出聲問你咩事, 你先扮可憐 (千其唔好有半點埋怨), 要極度委屈 ...

♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

PaPa 發表於 20-8-4 17:24
請問你講的$69一個月的WiFi是那一間公司的計劃呢?

3,一簽要簽2年.我已經簽第二個約,幾好用.

珍珠宮

PaPa 發表於 20-8-4 17:28
可以考慮買張上網年卡比佢用。

買呢d卡要留意下會唔會出現其中幾十GB係社交軟件數據,即係用fb WhatsApp果d
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

首頁

尾頁

跳至