時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

HKITMan 發表於 20-8-4 19:11
Tiktok好似有不少呢幾日美國本土真實黑人死亡事件民眾示威片,
但好多大媒體不知何原因冇報道或被消失,所 ...

而且TikTok 威脅Facebook 地位,如華為威脅到apple一樣

翡翠宮

畀面勳章

睇左多少少資料,明白到tik tok必須死。表面係比 fb,google等美國軟件受歡迎所以被敵視,實際上,tt已經成為美國境內不可操控的媒體。媒體、公眾話語權係第四權,美國不可能將其操控在外國企業手上,難道不擔心利用fb及google組織新疆恐襲的事件在美國重演嗎?

明白了這點,就知道無論是誰做總統,tt都不會長命,不過trump trump做得比較難睇而已。
日日是好日

男爵府

HKITMan 發表於 20-8-5 09:03
3天前都用到?

嗯!我爬牆所以可以用,今天日本的朋友說日本也停用了

公爵府

原來黃C嘅民主概念,真係完全接受咗老美果套,有佢講無你講,佢做乜都係民主,你做就唔得,怪不知成日反對啦。

公爵府

cattz288 發表於 20-8-4 21:28
小氣鬼! 因為造勢大會比user玩! 驚大選時有人再反佢

TIK Tok 更應係未改朝換代之前,幫侵侵攪大佢啦。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mother904 發表於 20-8-5 12:08
睇左多少少資料,明白到tik tok必須死。表面係比 fb,google等美國軟件受歡迎所以被敵視,實際上,tt已經成 ...

其實由今次事件睇, 反政府心態已經在年輕人心裡成長緊, 睇下今次大選, 侵侵會輸得幾難睇
放下自在

子爵府

mother904 發表於 20-8-5 12:08
睇左多少少資料,明白到tik tok必須死。表面係比 fb,google等美國軟件受歡迎所以被敵視,實際上,tt已經成 ...

z世代開始無視FB IG投身tiktok, 呢個係美國無辦法容忍,空凳唔止落老侵面更令美國强烈意識到班後生仔唔受控,反侵唔緊要但反政府就影響深遠。美國教唆及操控人哋國家反政府係佢維穩其中一個手段,玩到自家頭上就戰狼式。

不過呢件事睇到,與其話啲人怕拳頭而屈服,但根本上好多人係崇拜拳頭而唔計較道德。

男爵府

回覆 Edithcsm 的帖子

係。我美國嘅朋友都係咁講。

珍珠宮

apelok 發表於 20-8-4 21:33
打正民主旗號實際係搞霸權獨栽

So true

Love and Kindness are never wasted.

大宅

mmpo 發表於 20-8-4 20:58
太受歡迎所以老尾想自己立黎做,羞恥

尾國真係第一強國,強盜個強!見有好野就搶,搶完仲公然叫人地比錢政府,真係顛侵咁厚顏無恥至講得出做得到

瑪瑙宮

推介高 B哥 20200805 向呀 King 致敬

裏面有精采分析

瑪瑙宮

推介高 B哥 20200805 向呀 King 致敬

裏面有精采分析

補充內容 (20-8-5 22:50):
更正: 致我的偶像 King

公爵府

回覆樓主:

即係美國人以為自己好自由咩都睇到,事實係只睇到被篩選過既“事實”

公爵府

TATEYAMA 發表於 20-8-7 18:01
即係美國人以為自己好自由咩都睇到,事實係只睇到被篩選過既“事實”

老千最高境界,千完D傻仔,D傻仔仲感覺良好兼講多謝

大宅

olkan 發表於 20-8-4 20:54
佢要搶錢,我等緊佢民眾示威,不少美國人靠它賺錢

珍珠宮

Nrsy 發表於 20-8-8 09:20

有個美國tiktok網紅,有3000幾萬粉絲

首頁

尾頁

跳至