自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Charlotte_mom 發表於 20-8-5 18:47
我部舊model了

請問你覺得用係腋下有效嗎?

男爵府

yanyan2002 發表於 20-8-5 18:11

有用,愈打愈少,而且愈打愈幼,慢慢就冇乜了,我用無線 ...

用幾多次先有你呢個效果?我有一部,自己用過幾次無恆心無繼續,阿女毛手手腳,都想比佢試下

男爵府

Charlotte_mom 發表於 20-8-5 17:29
有,我用緊philips
之前我出街做彩光,想叫埋阿女去,但人地話一定要over 18
C6見我蠢蠢欲動走去淘(咁薑) ...

13歲就用得?岩岩買左barun 打左2次

侯爵府

tungtung30 發表於 20-8-5 17:12
阿女好想脫,唔知彩光脫毛機冇無用?今日睇過好貴
太細個,遲多幾年先可用彩光,而家可用拔毛機先,唔好剃。

大宅

回覆 BCA123 的帖子

Price.com 揾到間有行貨現貨,又好似信譽ok就買咗
有其他online shop仲平少少, 但冇現貨

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章

朋友用開Silk'n, 介紹我用, 價格平d, 唔知Philips or Silk'n 好用d ?

大宅

大個D先做啦,最好唔好剃,我自己家用打光,打BB毛既效果明顯好過打剃過變粗既毛。而且快好多唔再生!

男爵府

Charlotte_mom 發表於 20-8-5 18:47
我部舊model了

請問可以脫唇毛嗎?我女d汗毛好濃密,我唔想幫佢剃

大宅

tungtung30 發表於 20-8-5 16:54
手毛,腳毛都多,有推介?

我之前都用過skill’s 但冇咩效果,早4個月前係代購買左呢部,吾過一千,用左3次打手毛(之前從未打過手毛),已經少咗7成!真心抵用!黎緊可以同埋女女一齊打。

複式洋房

oilylam 發表於 20-8-6 16:31
我之前都用過skill’s 但冇咩效果,早4個月前係代購買左呢部,吾過一千,用左3次打手毛(之前從未打過手毛 ...

都想買呢部 ,好用?

大宅

tungtung30 發表於 20-8-6 16:35
都想買呢部 ,好用?

我覺得好過skill’s ,其他牌子冇用過, 又平又幾好用

複式洋房

oilylam 發表於 20-8-6 16:38
我覺得好過skill’s ,其他牌子冇用過, 又平又幾好用

買呢部算,平平地試下

男爵府

BK Milk勳章

tls411 發表於 20-8-6 01:32
用幾多次先有你呢個效果?我有一部,自己用過幾次無恆心無繼續,阿女毛手手腳,都想比佢試下
...

當然唔可以幾次就得,我記得初期最少一星期一次,之後我見生得慢了,而且少了很多,之後成個月先一次,再之後幾個月先一次,到現在成半年先一次,所以做呢啲真係要好有心機,唔好晒咗部機,我同呀女一齊用,真心覺得有用的

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

十蚊靚菜 發表於 20-8-6 00:52
請問你覺得用係腋下有效嗎?

有呀

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

kenix_kwok 發表於 20-8-6 08:27
13歲就用得?岩岩買左barun 打左2次

我有睇說明書,佢又無講幾多歲唔好用,於是我照用

王國長老

Luiluichu 發表於 20-8-6 14:22
請問可以脫唇毛嗎?我女d汗毛好濃密,我唔想幫佢剃

部機有兩個頭,一個身體用,一個面用
可以脫唇毛。如擔心就先試手手腳腳,試過效果放心至用在面上

王國長老

yanyan2002 發表於 20-8-7 08:52
當然唔可以幾次就得,我記得初期最少一星期一次,之後我見生得慢了,而且少了很多,之後成個月先一次,再 ...

係呀,彩光最大「缺點」就係要時間,唔會咋一聲全部消失,但你會發現越生越少同越幼,漸漸無晒

男爵府

Charlotte_mom 發表於 20-8-7 11:08
部機有兩個頭,一個身體用,一個面用
可以脫唇毛。如擔心就先試手手腳腳,試過效果放心至用在面上
...

Thank you! 想問多句,用機前請問要唔要先剃左d毛毛先嫁?

子爵府

回覆樓主:

如果打手腳,幾歲可做彩光?
我都有家用機,亞女10歲試唔試得呢?

王國長老

Luiluichu 發表於 20-8-7 11:48
Thank you! 想問多句,用機前請問要唔要先剃左d毛毛先嫁?

我出過街幫襯,所以有專業人士指導
在做彩光前2-3日,剃毛,用2-3日時間俾佢生返少少出黎,靠個毛頭吸光
如果唔剃,毛多,會分薄左嘥左
在整個療情(用機果1-2年間),有新毛都唔好拔,唔好用其他脫毛產品,只能剃同繼續做機

每次做完,做返保濕(包括加拿大)

首頁

尾頁

跳至