自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

shirley784 發表於 20-8-7 13:25
我都有朋友係類似 , 18歲做運輸 , 今年 40歲 , 買撈自己戴 , 起碼有 5 隻 , 有 3 架車

...
所所以唔係讀到書先搵到錢

大宅

Ononluk 發表於 20-8-7 13:45
咁直頭係老細,唔係一般運輸工人了。

咁唔係一開始係老細,都係做工人開始

伯爵府

2020勳章

pple 發表於 20-8-7 14:45
咁唔係一開始係老細,都係做工人開始

最緊要唔爛賭,努力工作一定儲到錢!

大宅

2020勳章

Connielai 發表於 20-8-7 06:45
順豐吾係個個搵咁多,睇你做邊區,條線多吾多單。平均都有2萬幾,最多真係有5萬,但搵5萬既吾多,應該日日o ...

係,辛苦錢,同埋睇上司派唔派到好線比你,好似之前jm講有d哥仔專派一幢商廈就夠哂件,仲有冷氣,有d新仔派去工廠區日曬雨淋~
(我係前office員工,所以都知d)

水晶宮

2020勳章

大力大力 發表於 20-8-6 20:57
唔好咁認真、這裏很多JM、對人不對事~

X2

水晶宮

2020勳章

kitchanyy 發表於 20-8-7 06:59
我係荔枝角香工返工,3個順豐仔都係只做派送果幾座樓已做唔切,戴條金鍊粗過筷子
...

荔枝角区不错架。新仔難入依D線

寶石宮

2020勳章 精叻鼠年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

大力大力 發表於 20-8-6 17:36
月薪5萬、識人是做順豐~

但要一早六時多出門口、晚上近九時才收工~

以前返工嗰度有個sf哥仔日日好勤力好早就在公司樓下派件收件,如是過左幾年,之後唔見左佢,有日佢著晒老西上黎派傳單話自己開左間公司(做速遞)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊