在職全職

跳至

首頁

尾頁

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yickly 發表於 20-8-7 08:57
請個工人你地幾兄弟姊妹一齊夾都唔洗好多錢,咁都要計較

因為早年爸爸走嘅時候擺低咗一舊錢係佢度,之後佢一直都唔肯拎返出嚟俾媽媽生活,所以趁住之前開始請工人,已經要佢喺嗰舊錢裏面每個月拎兩千蚊出嚟比人工,其他我哋先再夾,咁可能佢就會覺得每個月嗰份錢比較大

珊瑚宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 大廚勳章 親子達人勳章

joannelai930 發表於 20-8-7 08:59
但5點喎

返工都係呢個時間醒起身做家務,頭先瞓唔返做埋家務洗衫浪衫添

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

joannelai930 發表於 20-8-7 09:00
咁不負責任

我聽到呢個消息之後,尋晚都有打電話俾佢,佢唔聽我電話

珊瑚宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 大廚勳章 親子達人勳章

yanyan-mummy 發表於 20-8-7 09:01
因為早年爸爸走嘅時候擺低咗一舊錢係佢度,之後佢一直都唔肯拎返出嚟俾媽媽生活,所以趁住之前開始請工人 ...

舊錢係你爸爸留低,拎大份啲都應該呀

雲母殿

yickly 發表於 20-8-7 09:00
呢2樣都有做,老公攞咗一星期大假陪我添,疫情嚴重佢唔想我出街,買餸煮飯佢負責,我係協助佢,佢想我休養 ...

都係㗎,你依家身體唔好,其實休養下之後先再諗條路點樣行,而且而家經濟環境又唔好,勉強再搵工人工都唔會高

雲母殿

yickly 發表於 20-8-7 09:03
舊錢係你爸爸留低,拎大份啲都應該呀

如果佢肯嘅,當初就肯成份錢拎出黎俾返媽媽啦

珊瑚宮

yanyan-mummy 發表於 20-8-7 09:03
都係㗎,你依家身體唔好,其實休養下之後先再諗條路點樣行,而且而家經濟環境又唔好,勉強再搵工人工都唔 ...

本身唔慣瞓晏覺,抱住瞓到就瞓

珊瑚宮

yanyan-mummy 發表於 20-8-7 09:04
如果佢肯嘅,當初就肯成份錢拎出黎俾返媽媽啦

本身就想獨吞,但每個月拎少少錢啫,佢又有工作都唔太大壓力

雲母殿

yickly 發表於 20-8-7 09:08
本身唔慣瞓晏覺,抱住瞓到就瞓

你未適應姐,遲啲適應咗呢個生活就會好啲

雲母殿

yickly 發表於 20-8-7 09:10
本身就想獨吞,但每個月拎少少錢啫,佢又有工作都唔太大壓力

佢而家話自己冇做嘢喎,其實佢一向都大話連編,都唔知相唔相信佢好

珊瑚宮

yanyan-mummy 發表於 20-8-7 09:11
你未適應姐,遲啲適應咗呢個生活就會好啲

都係嘅

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章

yickly 發表於 20-8-7 05:09
早晨

YY早呀﹗

珊瑚宮

yanyan-mummy 發表於 20-8-7 09:12
佢而家話自己冇做嘢喎,其實佢一向都大話連編,都唔知相唔相信佢好

而家經濟差係有好多公司捱唔到,比公司裁員都唔出奇,可信性一半半

珊瑚宮

kin818kin 發表於 20-8-7 09:16
YY早呀﹗

早晨kin

珍珠宮

joannelai930 發表於 20-8-7 08:10

晶晶早呀﹗

珍珠宮

yanyan-mummy 發表於 20-8-7 08:32
早晨

欣欣早呀﹗

珍珠宮

yanyan-mummy 發表於 20-8-7 08:54
我哥哥,媽媽要請新工人,佢一直吾出聲,追佢話你地自己搞啦,去到請左同佢商量夾錢問題,佢先同我家姐講 ...

明呀﹗

佢可能一直都唔知點同你地講,所以一路拖﹗

佢本身工作家庭環境如何?

珍珠宮

yanyan-mummy 發表於 20-8-7 09:01
因為早年爸爸走嘅時候擺低咗一舊錢係佢度,之後佢一直都唔肯拎返出嚟俾媽媽生活,所以趁住之前開始請工人 ...

咁係應該架喎﹗佢立歪心想獨吞?

你地叫佢攞番舊錢出來先好走

珍珠宮

yanyan-mummy 發表於 20-8-7 09:12

唔信

珍珠宮

yickly 發表於 20-8-7 09:17
而家經濟差係有好多公司捱唔到,比公司裁員都唔出奇,可信性一半半

好憎咁不負責人既人

首頁

尾頁

跳至