自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

下?咁個個人本身戶口得一蚊?個"騙徒"有佢戶口密碼,但佢d 錢無俾個個"騙徒"禁晒出嚟?"騙徒"淨係禁你個三千幾蚊咁有道德...定係個"騙徒"禁晒佢d 錢出嚟佢都唔追究?成件事都好唔合理喎。。。。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

noel-chan 發表於 20-8-7 07:43
一年前在carousell買了月餅卷比人騙了$3250,已報警,警察昨天先打比我,話查到銀行戶口那個人,但那個人話 ...

繼續

子爵府

減齡達人勳章

回覆樓主:

咁既大話都講得出,信就奇

水晶宮

ewater 發表於 20-8-7 07:51
繼續落案,無咁多咁啱㗎!唔好信佢!而且警察會查,搵到證據先會檢控佢! ...

係囉, 咪搵返呀朋友個朋友出嚟囉
咁講就2句話唔係自己? 佢唔見張card, 咁有無唔見錢? 唔見錢都唔報警?

水晶宮

唔信

伯爵府

落案,不過你預左搞得耐,佢地內部寫信(未計高層要睇,來回再改幾轉,經幾重等簽名)寫去攞CCTV,都有排搞,寫左去又要等銀行覆,亦唔係咁順攤。要俾點耐性。
因為網上欺騙案太多,接都接到手軟,唔係佢地故意拖慢,係每個人都有N隻case係身,所以真係需要耐性。

你可以回覆警察,我決定落案,佢作故仔作到咁搵鬼信呀

男爵府

我推測:咁細銀碼的案件,其實警察未必重視,你一句消案,佢好做事囉,繼續落案都可能只係繼續放低唔理?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

騙子係最多藉口的!

男爵府

緊係唔信啦!唔見張咭唔報失,佢自己唔驚人襟哂D錢?分明講大話。一定要繼續查。

男爵府

回覆 noel-chan 的帖子

即係你入錢俾佢時,佢好快已攞左錢?
佢話收唔到時,佢 keep住同你聯絡,對嗎?

邊有可能事主同騙徒一邊聯絡入錢,而騙徒的所謂朋友又知道幾時有$入,仲要攞埋,邊有時間夾得咁準,如果有,係同黨!

wcpcelia    發表於 20-8-8 11:25

大宅

szesze_lam 發表於 20-8-7 09:02
落案,不過你預左搞得耐,佢地內部寫信(未計高層要睇,來回再改幾轉,經幾重等簽名)寫去攞CCTV,都有排搞 ...

其實如果呢啲咁多程序,件事又隔咗咁耐, 警察方面會唔會不了了之㗎?

珍珠宮

lyl 發表於 20-8-7 09:23
回覆 noel-chan 的帖子

即係你入錢俾佢時,佢好快已攞左錢?

是的

珍珠宮

2023年兔年勳章

noel-chan 發表於 20-8-7 07:43
一年前在carousell買了月餅卷比人騙了$3250,已報警,警察昨天先打比我,話查到銀行戶口那個人,但那個人話 ...

唔信

大宅

iamcute_lala 發表於 20-8-7 08:17
分分鐘個故仔可能係警察作都唔定
唔想做嘢又有糧出

完全唔意外拖你一年,乜證據都無哂啦,根本可能搵都無搵過呢個人

首頁

尾頁

跳至