自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

水晶宮

noel-chan 發表於 20-8-7 07:55
警察話她那個朋友帶那個朋友是她唔識嘅,第一次見面,在她屋企過夜一晚之後就再搵唔到那個朋友嘅朋友,亦 ...

咁多疑點,點解會帶1個唔識的去人地屋企?去嚟做咩?3p?

緊係要查落去

珍珠宮

loveyou3000 發表於 20-8-7 08:05
咁張咭係幾月幾日、邊間櫃員機提款,銀行應該有record, 警察可否叫銀行提供cctv?
...

我入數當日,晚上7點幾入他十分鐘內已取出$,警察話因為一年前,所以cctv有d難搵

水晶宮

死都追究!佢講就係呀?

伯爵府

虎到金來勳章

noel-chan 發表於 20-8-7 07:43
一年前在carousell買了月餅卷比人騙了$3250,已報警,警察昨天先打比我,話查到銀行戶口那個人,但那個人話 ...

佢唔見咭又唔報失,呢一年佢點羅錢?銀行排隊?定佢户口已經無錢?有户口又唔care入邊d錢?如果一年內户口有郁羅錢,咁就睇最近期既cctv米得。

大宅

oiyau2005 發表於 20-8-7 07:50
不信,繼續落案,查案同判罪唔使你做

咩叫唔駛你做
點解人同人之間冇了互相尊重

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

咭上面痴住個密碼 …
雪柜面有有寫住“”雪柜“”2個字係上面

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

my005 發表於 20-8-7 08:01
重點: 攞唔攞返你尐錢先?

咁一定繼續告。

而且警察都有疏忽,因為你一早報左警架嘛,佢點解當時唔查銀行既cctv?

而家成年後至查?佢地一定係漏招,所以想你唔追究落去囉。

如我係樓主,會追問佢地點解,所有對話錄定音,以備不時之需。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

分分鐘個故仔可能係警察作都唔定
唔想做嘢又有糧出

公爵府

親子王國15週年勳章

clyeu 發表於 20-8-7 08:14
咩叫唔駛你做
點解人同人之間冇了互相尊重

我意思係唔係樓主做。
留返比專業人仕,唔係佢可以去查證同判斷真假

珍珠宮

最離奇係,張信用咭上貼咗密碼。佢保險箱出面會唔會都貼個密碼?

男爵府

回覆樓主:

樓主你幾時報警?

水晶宮

一年前在carousell買了月餅卷比人騙了$3250,已報警,警察昨天先打比我,話查到銀行戶口那個人,但那個人話 ...

俾人偷咗張咭,上面仲要有埋密碼都唔報失同報警?搵鬼信呀!咁咪check下佢張咭幾時開同埋到而家中間有咩transaction,莫非佢淨係開張咭嚟呃人
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

珍珠宮

wsyggk 發表於 20-8-7 08:24
俾人偷咗張咭,上面仲要有埋密碼都唔報失同報警?搵鬼信呀!咁咪check下佢張咭幾時開同埋到而家中間有咩tr ...

係,她話銀行打比她她先講唔見咗張咭,我問咗,警察話佢張咭2016年開,好少$在入面,因為我報警落案所以銀行凍結她張咭所以之後就用唔到

珍珠宮

saikungyan 發表於 20-8-7 08:24
樓主你幾時報警?

24/7/19當日入咗$比她,她隔2分鐘就話我知銀行系統有問題收唔到錢要我再入多次俾佢,我check咗我戶口已入數,發覺唔對路就立刻去報警落案

珍珠宮

咁梗係繼續啦,仲好啦如果佢講嘅嘢係真,幫佢拉埋佢個朋友囉。

子爵府

唔信,甘將錢還返出黎先講!
Keep on going never give up.
因為有我,這個世界更美好了!

伯爵府

落案

男爵府

noel-chan 發表於 20-8-7 08:07

我入數當日,晚上7點幾入他十分鐘內已取出$,警察話因為 ...

難搵都要繼續搵
其實好難相信1年後就難搵

男爵府

回覆樓主:

咁多嘅巧合就唔係巧合啦

首頁

尾頁

跳至