自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2020勳章

書簿津貼請問在哪裏可以check返個結果

男爵府

2020勳章

yanson1010 發表於 20-8-7 11:57
書簿津貼請問在哪裏可以check返個結果

上返學資處個網,左手邊寫住學資電子通,你按入去跟步驟就會睇到

wcpcelia    發表於 20-8-9 18:45

大宅

小小兔仔 發表於 20-8-7 19:53
上返學資處個網,左手邊寫住學資電子通,你按入去跟步驟就會睇到

想問下 佢話發出結果通知書 咁姐係無批?

伯爵府

2020勳章

sw_nick 發表於 20-8-7 23:36

每人都係等收信確認。
除非係早幾日已經收咗款項嘅家長,大約都知道自己批咗乜嘢津貼。

男爵府

2020勳章

sw_nick 發表於 20-8-7 23:36

就算成功與否都會收到結果通知書的,你自己有無計過會唔會超額,方法好簡單,將全年總入息/家庭人數+1,就知自己係咩額

大宅

小小兔仔 發表於 20-8-7 23:52
就算成功與否都會收到結果通知書的,你自己有無計過會唔會超額,方法好簡單,將全年總入息/家庭人數+1,就 ...

唔該晒 咁我留意下收信 因為我見佢岩岩 處理中 變左 發出結果通知書 因為今年都第4年申請

男爵府

2020勳章

回覆 小小兔仔 的帖子

我想問,我收到 申請結果通知書 ,但係入面冇 資格証明書 , 點算呀?

男爵府

2020勳章

回覆 小小兔仔 的帖子

我上年申請過,咁今年申請成功,係米唔會再有 資格証書? 即係果張黃紙

男爵府

2020勳章

oolong817 發表於 20-8-14 16:43
回覆 小小兔仔 的帖子

我上年申請過,咁今年申請成功,係米唔會再有 資格証書? 即係果張黃紙 ...

只會有一張紙,入面寫住小朋友名全額或半額,呢張可以影印一至兩張,之後開學時,學校有些活動有需要可以比呢張證明,就可以有減免

男爵府

2020勳章

回覆 小小兔仔 的帖子

咁即係 我而家只有 申請結果通知書 , 係 正確?唔需要有拎返學校果張黃紙,是嗎?

咁車船果張,冇比我,唔使拎返學校簽名?
到時10月會自動過數比我?

多謝你解答

男爵府

2020勳章

oolong817 發表於 20-8-14 17:39
回覆 小小兔仔 的帖子

咁即係 我而家只有 申請結果通知書 , 係 正確?唔需要有拎返學校果張黃紙,是嗎?

如果第二次申請係得結果通知書,即係講全免定半免
車船一向無表格交學校嘅,學資會send E-mail 比學校對資料
車船津貼同書津尾數都會10月尾一齊出

伯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

我今日收到信啦,
黃色果張紙記得影印
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

珍珠宮

2020勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

oolong817 發表於 20-8-14 16:43
回覆 小小兔仔 的帖子

我上年申請過,咁今年申請成功,係米唔會再有 資格証書? 即係果張黃紙 ...

我早兩天收到黃紙

oolong817    發表於 20-8-15 16:27

公爵府

精叻鼠年勳章 2020勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

收到確認信通知

大宅

回覆樓主:

我都收到啦我想問下細女今年k1係咪要交返學校證明書返學校

男爵府

2020勳章

回覆 小小兔仔 的帖子

唔該哂 ,好清楚喇 ,多謝你解答

大宅

回覆樓主:

意:2020/21 學年最新一期的學校書簿津貼及上網費津貼會於 2020年08月 14 日至 08月 18日期間以自動轉帳方式存入合資格申請人所填報的銀行戶口內。銀行存摺或月結單顯示的過帳代號一般為“TA” (學校書簿津貼) 及“SIA” (上網費津貼)。又遲左

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊