夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

soso1227 發表於 20-8-7 18:31
咁你老婆呢,近幾年有乜改變?
你地家庭經濟有冇改變?
三年前,因乜突然要瞓廳?
樓主知嘅,自己吾講姐,吾通認自己衰咩!男人咁要面

子爵府

同佢攤開黎講,無可能你瞓地都由得你!
真係合不來又唔想你掂,都已經唔算夫妻啦!女人就叫守生寡,男人叫乜呢?
我絕對不贊成男方有小三或叫G,但又冇可能咁樣喎!點能過下半世?
倒不如大家坐下來傾,講佢聽你感受,問佢究竟想點啦!

大宅

人夫2 發表於 20-8-7 18:15
回覆 aeaemama 的帖子

相比結婚時肥咗20磅,其餘冇變,算唔算走樣?

睇下你本身係肥定瘦,我C6都肥20多磅,但佢本身瘦底,所以而家反而好睇咗,係個肚腩越來越大!你自己覺得你老婆會唔會嫌你肥?有時你改變下個外表,執得型啲,嚇下佢都好

洋房

肥咗20磅都唔算肥。

男爵府

anna59 發表於 20-8-7 18:36

同意, 樓主覆得咁密但偏偏問佢3年前發生咩事佢就無視唔答,
而且答既野都避重就輕, 引導人覺得問題一定係出係佢老婆度

大宅

人夫2 發表於 20-8-7 14:00
大約2,3年前我老婆開始對我冷淡,冇性生活,分房瞓(因為屋企細我係瞓廳地下),甚至連攬吓拖下手都唔俾,我好 ...

你一定要搵多d機會同佢傾計。有時男人唔明女人嬲個個點係邊,女人有時耐左都費事同你解釋。顧家既男人非常好,但係有時女人唔係只係要一個顧家既男人,仲要有生活情趣。做家務我可以請工人。你唔知你就要問,問下你d仔女都得嫁,有時媽媽會同仔女訴苦嫁。做女既埋唔少媽媽的秘密

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

你寧願搬出去,都唔傾清楚?
無論結果係點,起碼得個知字
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

owla 發表於 20-8-7 19:55
同意, 樓主覆得咁密但偏偏問佢3年前發生咩事佢就無視唔答,
而且答既野都避重就輕, 引導人覺得問題一定係 ...
女人變通常同老公有関

男爵府

人夫2 發表於 20-8-7 18:21

有陣時反而想佢出面真係有第二個,咁樣到我可以死心,我而家係唔甘心。 ...

似有,所以先會咁冷淡!好似我老公之前咁。直接問!攤開來講!或者check吓佢電話就會有線索

珍珠宮

回覆 人夫2 的帖子

剛閱讀完你在上的貼文,沒有閱讀其他人的。後感:你在與太太建立的生活空間裏,例如睡地上,沒有你為自己身體健康的權利調動客廳的家私,添置張床給你自己能好睡些嗎?你還要用你的身子繼續保持生計能力的,你就如此把這「本錢」搞垮?
先把睡眠質素提昇好,那樣起碼你有精神(本錢的一種)與太太在同一屋簷下繼續「慢活」,「慢磨」、堅持到底。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

子爵府

anna59 發表於 20-8-7 18:36

係噃!樓主真係冇再覆噃!

你知真相嗎?

子爵府

wingyaumama 發表於 20-8-8 20:27

你知真相嗎?

基本上由樓主老婆要求佢瞓廳開始佢應該已經知道答案啦!唔會無啦啦自己老婆要求自己出廳瞓佢自己唔知㗎瞓咗咁耐冇問過嘅咩我少我老公嘅時候都有講點解啦基本上我每日都有重複提佢啲惡習!冷淡死心非一日形成

珍珠宮

wingyaumama 發表於 20-8-8 20:27

你知真相嗎?
我真系吾識樓主,睇黎,樓主潛水喇!淆底。
其實,我只是從佢文字估出黎,可能日積月累,佢做D令老婆吾開心嘅事,得出呢個結果

首頁

尾頁

跳至