夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

penpenvivi 發表於 20-8-12 00:12
就咁字面睇,樓主老公應該幾搶手,拎得協議書可能已經有後路,樓主係時候學一學愛人,應該會有得着 ,反正 ...

我都係咁睇,呢段婚姻當上一課啦。
不過由公主變失婚婦人,樓主都係接受唔到先咁傷心....睇佢回覆,佢最愛其實係佢自己。

禁止訪問

大宅

趁佢對你還有愛意 念舊比$50萬你,拎完錢就走啦,遲d再厭惡你 渣都無。

大宅

今日既因果都係你一手造成。怪就怪自己無好好珍惜。
睇到都覺得你老公真係好攰,兩年算忍得你耐喇。

別墅

回覆 JM0910 的帖子

樓主,我林你一定好傷心,你應該係愛妳老公嘅,但妳覺得佢一通知妳,就係離婚,冇比時間妳去改。其實佢之前已向妳表達過,只是未去到吟嚴重講到要離婚,所以妳冇乜理佢嘅要求。可能因為你們未有小朋友,所以他可決絕一點,如果有小朋友,我林佢都會攤牌後,為咗小朋友,比多一年半載妳去大改。
不如認真問下他係咪已有喜歡的人?係就真係冇得搞,因感覺上佢好似好想離婚,拿拿林比錢妳,亦唔再林你接受與否,應該對妳好心淡。如佢未有對象(機會較少),妳問下他為了他瘋狂的改變自己,給你多一個月時間,可不可以?但係要即刻狂改,改到幾多就睇下妳有多愛他了。
同埋吟後生冇乜可能冇性,呢方面妳都要認真改,痛要找方法改善,唔係唔做,希望妳成功救翻妳的婚姻,祝福妳💕

侯爵府

manlinglee0815 發表於 20-8-11 00:49
哩兩日我都無咩野同佢講過,今晚佢拎住份共同申請書叫我簽左佢。佢話唔想再拖拖拉拉,已經拖拉左咁耐,佢過 ...

你諗住點改?

男爵府

放生大家啦,佢都忍無可忍先放手

大宅

其實係咪假POST 黎咖...好似好膠咁.....

大宅

manlinglee0815 發表於 20-8-7 22:09
回覆 wewanwan 的帖子

我做獵頭公司,要成日打CALL見客。佢做投資銀行。

成日call客,有冇咁累呀?

大宅

mwmwson 發表於 20-8-12 12:32
其實係咪假POST 黎咖...好似好膠咁.....

做ibank竟然有咁多時間做家務
又早放工
做得i bank 都係叻仔
但係又manage唔到老婆.....

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

manlinglee0815 發表於 20-8-7 19:35
我同老公都係90後,結左婚2年,其間不斷鬧交,仲有次鬧到想離婚。
佢話我放工番到屋企咩都唔做,就攤咗喺SO ...
呢的算係新婚磨合期,勿張.........離婚.......二字成日掛口邊,你同你老先生講得多離婚真的比你地講中,其實係面子問題

伯爵府

20150618bb 發表於 20-8-12 16:17
呢的算係新婚磨合期,勿張.........離婚.......二字成日掛口邊,你同你老先生講得多離婚真的比你地講中,其實 ...

佢老公印咗離婚申請書啦

翡翠宮

回覆樓主:

好心簽左佢放人走啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

睇嚟樓主老公已決定了!

民房

lojo11 發表於 20-8-12 22:11
睇嚟樓主老公已決定了!

樓主老公已經死左心先會甘做架啦,距老公連離婚書都印好同埋俾錢距一定要同距離婚,無彎轉。講真樓主甘懶惰又甘公主我相信距老公都忍得好辛苦先會甘做,由老公角色變做爸爸湊住個女,係男人都頂距唔順.樓主一日唔改好難穩到終身伴侶.

別墅

你老公真係好好
但你冇珍惜佢
我都係90後
我老公自結婚後就住娘家 份人工又拎晒去還佢婚前D欠債
完全老奉做老婆要生活上支持佢
我同你一樣既係,,收工好累..試過有次冇幫佢叮熱D飯,變左我媽去幫佢叮飯
就黑面話我作為老婆坐係度禁手機
而你老公又拎埋野食比你又幫你洗碗
呢D男人真係去邊搵

複式洋房

manlinglee0815 發表於 20-8-11 00:49
哩兩日我都無咩野同佢講過,今晚佢拎住份共同申請書叫我簽左佢。佢話唔想再拖拖拉拉,已經拖拉左咁耐,佢過 ...

我諗佢真係諗左好耐,同佢真係唔再忍到你先會可以咁樣同你攤出黎講,呢段婚姻應該沒得救喇。

大宅

我諗係你一直理過佢嘅不滿。就咁睇,佢比你成熟很多。

複式洋房

我哩個幾日完全返唔到工,日日喊到眼腫曬,最後同公司請咗一星期假。我有睇到你地講既野,我知道我係有問題。我琴日洗好曬衫、吸好塵,執返整齊間屋,夜晚買定外賣等佢返黎之後食完同佢坐低再傾。
我同佢講我會即刻改,我以後都會好似今日咁返黎做返曬D野,唔會淨係要佢一個做。唔會返黎淨係就攤喺SOFA,早D同佢休息,性生活方面如果佢想都會配合佢,再痛就一齊去睇醫生。

之後佢話佢好開心今日我咁乖終於識諗,但一切已經太遲。

佢話佢一直以黎就係因為唔想太輕易放棄一段關係,先一而再再而三拖到而家。佢話佢由結婚頭一個月開始已經覺得有D問題出現,已經即時同我提出,亦同我傾。但我就只係一味話係佢問題,我自己無問題,就算有都要比時間我慢慢改。佢話每次都係講左之後就算,到同佢大吵完之後我就做幾日樣又打回原型。

另一方面佢有幾個好FD既女仔,其中有一個同佢識咗差唔多10年,結左婚有個女。佢成日會同哩個朋友Whatsapp or 有時傾電話。佢話我成日懷疑佢同哩個朋友有野,成日就拎佢電話黎睇D Whatsapp對話。有時佢同其他女仔傾又問點解要傾計,有時Whatsapp 同公司女同事傾完公司野之後講多2句閒計又問點解要同佢地傾閒計。遲返屋企又問去左邊,即刻就拎部電話去睇。又試過喺佢返工做緊野時Facetime佢,一定要佢接。最離譜係有次聞到套西裝有香水味同佢大吵加質問佢。

佢話佢都會同佢身邊朋友講起婚後生活。佢只係聽到你太太真係好幸福呀,你真係好錫你太太。而佢話我都成日話佢知身邊既朋友、同事好羨慕有個咁好既老公。

佢話:「咁我呢?我都想有人話我娶左個好太太,好羨慕我有個好太太。你知唔知點解人地咁講呀?因為人地從我或你口中聽得出我做既行為係對你好,係愛你錫你既表現。而相反聽唔到你做左D咩係愛我錫我呀。除左你節日買禮物比我有人會話你太太幾錫你呀,但我唔係要哩D呀。算啦再講都無咩意義,總之你簽左份野我去交左佢。」

之後我問佢係唔係已經鍾意咗另一個人,如果唔係點解一次機會都唔比我。

佢話:「你同我一齊咁耐都仲問我哩個問題?我係咩人唔通你仲未清楚?我無鍾意另一個人,我只係唔敢再相信你會改變。唔知由幾時開始,人地問我同你有咩開心回憶,我腦海中就只係得同你無鬧交爭執既時間就係開心回憶。可能喺你既生活中好多開心回憶,但喺我到漸漸都已經諗唔到。諗到既就係每日買飯/煮飯、家務、拎順豐、交收、切生果、煲湯、買哩樣果樣等等。如果你再懷疑我有第三者先同你離婚,咁我連50萬都慳返,因為你唔配有。」

我聽完真係好心痛,我真係唔想同佢離婚,係唔係我唔簽佢就要等2年?

大宅

anki360360 發表於 20-8-12 23:47
你老公真係好好
但你冇珍惜佢
我都係90後

你老公咁你都嫁架

首頁

尾頁

跳至