夫婦情感

跳至

首頁
34567...22

尾頁

男爵府

有人係唔鐘意做家務,個老公又接受。只係你老公唔接受。
建議樓主可以請鐘點去解決,
至於請姐姐,可能你老公覺得有外人係到住,唔接受。
性方面,你可以揾坊間性愛治療師去consult.

男爵府

mingmama 發表於 20-8-8 13:39
樓主好似丁蟹上身咁

完全大開眼戒

hiukwam    發表於 20-9-1 14:15

子爵府

BK Milk勳章

manlinglee0815 發表於 20-8-8 13:12
回覆 Pepero 的帖子

我唔係太自我,我只係做人太無安全感,或者我係怕有一日會失去佢。佢由結婚開始後半年 ...

買個洗碗碟機,
搵個鐘點一星期嚟清潔一,兩次吧。

我覺得你每天要老公去食飯後仲要打包比你,都幾過份 以前拍拖冇一齊食飯?其實一齊食飯,一齊回家,傾下偈都係建立感情既機會。

無論佢搵幾多錢,大家都有責任對家庭付出,你出水電煤咁少都唔肯?

唔係要你要即刻改,但你都應該一齊傾,協調下大家都改下,夫妻關係都係要一人讓一步啦。

男爵府

manlinglee0815 發表於 20-8-7 23:33
回覆 FennieMan 的帖子

咁我可以點做?我真係唔想煮飯同做家務。可以做多D咩令佢覺得被在乎呢? ...

樓主,想問下你自小係咪小康之家?工人姐姐湊大出入有人照顧,衣食無憂?

男爵府

回覆樓主:

好多問題安排應該婚前要大家相量好,樓主你嘅相法比人感覺太過個體無左一家人互相配合,無論錢定係家務係到計緊,對屋企付出只想享受,如果講到無安全感,如果無唔明你點解會嫁比佢

大宅

如果做愛嗰陣【陰道口個位痛】,應該坦誠同老公講有呢個情況,同埋去睇醫生check下,逃避唔做愛唔係辦法。

男爵府

Close

大宅

manlinglee0815 發表於 20-8-7 19:35
我同老公都係90後,結左婚2年,其間不斷鬧交,仲有次鬧到想離婚。
佢話我放工番到屋企咩都唔做,就攤咗喺SO ...

我諗佢最主要冇性生活,冇得發洩,咁咪衍生好多問題出嚟囉

公爵府

膠post

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

manlinglee0815 發表於 20-8-8 13:17
回覆 willbealright 的帖子

就係因為我唔鍾意洗碗,咁都係洗一隻碗姐,唔洗放大黎講,我已經同佢講過既然佢 ...

請鐘點

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

膠帖,只為儲分

男爵府

I9528 發表於 20-8-8 15:39
膠帖,只為儲分

好奇一下,除左升LV, D分有其他用處?

琥珀宮

manlinglee0815 發表於 20-8-7 19:35
我同老公都係90後,結左婚2年,其間不斷鬧交,仲有次鬧到想離婚。
佢話我放工番到屋企咩都唔做,就攤咗喺SO ...

離婚吧,根本不適合大家。
凳你老公慘,若係我仔,真係心痛死

洋房

咁不如試下勤力dd 扮下野都要 ...唔好1返屋就咩都唔做

琥珀宮

畀面勳章

Ava000Ava 發表於 20-8-8 15:46
好奇一下,除左升LV, D分有其他用處?

回魂

男爵府

manlinglee0815 發表於 20-8-8 12:40
回覆 FennieMan 的帖子

我番到黎唔落妝沖涼放返D鞋係習慣問題,咁佢自己係會返黎就做曬哩D野既人,我唔係 ...

因為你亂放野,一Pat野咁瞓喺sofa,影響咗間屋嘅觀感,令老公睇你唔順眼。
你話老公搵到錢,所以你送禮物或同佢去旅行,根本唔係佢想要嘅野,佢自己大把錢買野和去旅行。佢想要一個做到老婆功能嘅女人,而你做唔到,完。

男爵府

manlinglee0815 發表於 20-8-8 13:17
回覆 willbealright 的帖子

就係因為我唔鍾意洗碗,咁都係洗一隻碗姐,唔洗放大黎講,我已經同佢講過既然佢 ...

你已經唔煮飯,連飯都係老公由99度拎比你食,你食完後仲連一隻碗(對,正如你所講,只係洗一隻碗)、連一隻碗都唔願洗,要老公洗埋。咁你都覺得自己係啱嘅話,你無得救。
你今次離婚後,都係單身一世,唔好再害另一個男人了。

男爵府

manlinglee0815 發表於 20-8-8 13:12
回覆 Pepero 的帖子

我唔係太自我,我只係做人太無安全感,或者我係怕有一日會失去佢。佢由結婚開始後半年 ...

如果女人鐘意個男人,一般會想辦法討好對方,如扮靚、煮飯、整理家居、床上運動投入啲 etc, 但你一樣都無做,所以根本感覺唔到你鍾意你老公。

層樓首期係你老公出晒/出大部分?
如果係咁,佢唔肯寫你名都合理,你有分供,離婚都可以分一部分錢的。

好多人唔喜歡伴侶睇自己電話,呢樣野要互相尊重,而好明顯你又無尊重老公。

你拎家用就太搞笑,家用係家庭支出,你飯又唔煮,家務又唔做,你要家用做咩?!

你同老公係差距好大,因為你唔適合佢,放生佢啦。一個人要呃你,你睇晒佢所有野,佢一樣有辦法呃你,無人可以控制任何人,因為每個人都係一個獨立個體。

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

其實樓主老公都講出口離婚,新婚無耐就要離應2該好有決心同唔信佢會改咖喇,大家jm都係唔洗太上心。

子爵府

manlinglee0815 發表於 20-8-7 22:37
回覆 Nicolehttt 的帖子

愛一個人係唔係應該接受我既不好?佢將我改造到佢想要的那個,果個就唔係我啦?其 ...

既然你知你唔啱佢,不如你放生佢啦,佢都話離婚囉
你成個公主咁,明明結咗婚,又要過番做女時嘅生活,咁結嚟做咩
畀你參考吓啦,等你將來唔好又害人
根據why men want sex and women need love一書, There are four basic things that men have always wanted from women

1. Sex
2. Basic services - food, washing, mothering, etc
3. To be loved and be number one
4. Solitary time without interruption

唔好問點解,男人天性係咁,你提供到咪有幸福婚姻囉,做唔到咪而家咁
話時話,你開口埋口話請工人,你唔係諗住請外傭姐姐呀?邊有人新婚想請工人阻頭阻勢㗎,係男人都想二人世界啦,我係女人都嫌姐姐阻住啦

首頁
34567...22

尾頁

跳至