夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

wingyaumama 發表於 20-8-11 16:58
在我立場:
。係我冇實質證據,我只係有佢上網證據!
。在分房瞓一個月,佢表現得好後悔,亦提出比哂$我 ...

佢咪話俾我GPS,同埋所有$俾我管,希望我有返信心。。。但我唔覺得好有幫助

子爵府

無事忙00 發表於 20-8-11 21:07
佢咪話俾我GPS,同埋所有$俾我管,希望我有返信心。。。但我唔覺得好有幫助
...

真係要睇自己感受同接受能力!

其實呢一年真係過得辛苦,再加上疫情冇得出外活動及旅行,想行開下都唔得!

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

樓主,妳同老公性生活正常嗎?如果正常,就更難接受佢揾外援。

複式洋房

即使你呢一刻原諒左佢,但你心中始終有條刺,另外,佢比曬啲錢你管,裝gps, 比你任check, 代表互信關係經已改變左,你不再信佢,佢對住你亦會感到壓力,慢慢大家關係都係會疏離,返唔到轉頭~我呢一刻就係經歷緊呢種關係,我覺得比離婚更痛苦,或者佢都覺得好唔想返屋企,好唔想面對我同小朋友,無論我點樣營造氣氛,都快樂唔到,呢一刻我只能等小朋友大個啲就搞手續,希望時間可以過快啲~
現在希望你盡情做令你快樂的事、分開冷靜下又好,當自己放下假,放鬆自己,加油!再計劃下一步!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

你需要係時間,同埋要點處理自己心裡這個傷口...因為若決定繼續在一起,日後嘅路仲好漫長...始終有個陰影,每個人能承受嘅程度亦有不同。
我朋友case,就係老公就算在家湊住小朋友,佢去行街都要全天侯望住手機去睇屋企個cam..坐低食飯,成部pad放枱望住,我們班朋友都無言,有時候會覺得離婚,會不會都係放過自己...

大宅

無事忙00 發表於 20-8-8 21:15
老實講,我係一個好獨立嘅人,經濟又可以維持到現有生活,離婚D女會跟我,基本上所有野一樣,只係無咗佢⋯ ...

你係FTM?對嗎?憑乜嘢你話經濟可以維持 而家嘅生活, 你啲錢都係老公畀你嘅, 冇咗老公即係冇咗錢?係味?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你真醒 佢當你傻
一個大話com一個大話
如只飛機我會原諒
但必定實及無下次
不過我唔太信無上床

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

無事忙00 發表於 20-8-8 21:03
我好爭扎,我一邊好想信佢,令對女可以有完整家庭成長,但另一邊好擔心好驚。叫G呢啲野有一次就有二次,就 ...
我覺得要比個機會佢,同樣你都要整理一下心態,如果比機會佢就勿再提起呢件事,起著勿再取出來,唔係就快離婚,有時的女人成日掛在咀邊.

大宅

其實我唔係好明啲夫妻話為左小朋友所以會有顧慮,

但你地撇開諗,如果一對夫妻感情出現問題仲繼續係一齊,

對小朋友其實都會有影響。

你丈夫已經犯左你認為係原則性既問題,

如果你真心覺得唔離婚係為小朋友,你未繼續信佢,

係絕對冇問題的!

但好明顯你自己內心說服唔到信佢,

再一齊只會有條刺,

而話為小朋友會唔會有可能好大機會只係你畀安慰自己既出入口,

你可以再諗清楚少少再決定,婚姻係你自己既。

大宅

同埋我想糾正一下,點解你會覺得一離婚你小朋友就冇左爸爸?

唔通你地離婚,你小朋友就冇左同佢爸爸既血緣關係?

定永生不再見呢?冇左,只會冇左你同你丈夫既關係,而唔會冇左你小朋友同佢爸爸既關係,

完。

男爵府

無事忙00 發表於 20-8-8 21:27
道理上應該要離婚,但情感上我真係唔捨得,更加唔想D女無左爸爸

不如比一次機會佢啦!

洋房

回覆 無事忙00 的帖子

同我一樣,捱大D仔趕佢走

大宅

無事忙00 發表於 20-8-8 20:57
我無BK AC所以問朋友借左ac用,大家誤會係膠post。

我同老公結咗婚13年,2個女9歲&6歲,我係FTM。

好奇一問,點解會借朋友ac?你無香港電話?你朋友又是新ac? 好膠囉

大宅

無事忙00 發表於 20-8-11 21:07
...

無錯,所有佢呢d小小改變行為都係低成本表達係唔值得信賴,千祈唔好被呢d低成本表達衝昏頭腦,即刻受感動了原諒佢。男人最懂得偽裝,稍微偽裝一下就可以當無件事過佐骨。我覺得要重新審視下自己婚姻關係,究竟呢個係咪對的人?除佐呢d低成本表達(基本條件),呢個人還有什麼稀缺資源?還能給你什麼?呢個人品質,三觀,上進心,經濟能力,家庭係佢心中既重要性等等。係一段長久穩定既關係中,唔係開心就可以過下去。講咁多,其實我同樓主既故事差不多,身同感受。與其將就,不如真係俾時間自己唸清楚,問返自己一開始點解會決定同呢個人一齊。

大宅

我剛剛發現我先生有一個電話block 左,profile係一個女仔,我覺得好奇怪,加咗佢之後就發現個電話微信原來係叫雞網,甘佢即係去過?

子爵府

anna001 發表於 20-8-17 00:48
我剛剛發現我先生有一個電話block 左,profile係一個女仔,我覺得好奇怪,加咗佢之後就發現個電話微信原來係 ...

好難講!
可能叫咗做咗,亦可能心思思未做!

不過肯定就係就算肉體未出軌,個心已出軌!否則為何不直接取消呢個電話號碼!

因為據我之前C十偵探話,集團式的叫G網址內的扯皮條係唔會打比啲客!除非係你C6將自己個電話號碼比咗隻雞,隻G私人時間揾你C6!

大宅

wingyaumama 發表於 20-8-17 02:03
好難講!
可能叫咗做咗,亦可能心思思未做!

如果冇去到,人哋又點會有佢電話,佢又怕人地搵去,所以要封鎖咗人。個微信係有四五個女仔,應該個電話係唔止一個女仔
我未出聲話我知道,我諗緊係咪需要離婚

子爵府

anna001 發表於 20-8-17 19:19
如果冇去到,人哋又點會有佢電話,佢又怕人地搵去,所以要封鎖咗人。個微信係有四五個女仔,應該個電話係 ...

有冇cap底證據?
我未攞證據出黎爆C6前,佢係死口唔認!
跟住我攞證據出嚟,佢先至冇得講!

大宅

wingyaumama 發表於 20-8-17 19:29
有冇cap底證據?
我未攞證據出黎爆C6前,佢係死口唔認!
跟住我攞證據出嚟,佢先至冇得講!

佢個電話又封鎖人哋電話號碼,呢個號碼就係叫雞號碼

子爵府

wingyaumama 發表於 20-8-11 16:33
我同你case 差不多,發現佢手機有叫G網紀錄,我揾過C+偵探但冇證據佢有幫襯!爆佢就話只睇冇做!而事件 ...

請教喺邊度拎雙方同意離婚申請表?
係咪雙方簽前協議好安排就可以跳過搵律師搞?

首頁
12345...6

尾頁

跳至