自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

呢2日喺個日本時裝網想買衫,登記張信用卡時無問題,仲debit左我¥2做確認,但check out時唔得,連續2日試過幾張卡都唔得,問過CS佢地叫我問翻卡中心,問過恆生CS話唔需要特別開通,同埋以前試過喺日本網如jelly beans、Gunze買都無問題

攪左2日連某啲衫都賣晒 ,本來諗住放棄跟住喺zozo town又見到嗰幾件衫,但到check out時又係用唔到,line pay又唔俾海外客戶用,好沮喪呀 ,有無達人可以話我知咩原因呢?

Btw, 我係用shipbao,所以收貨人名同card holder唔同,但試過改翻同card holder一樣都唔得

子爵府

日本網購有d好煩唔接受海外信用卡,你搵日本會幫你比左錢先再收返你錢個d集運或代購問下

珍珠宮

sisilee321 發表於 20-8-9 10:35
日本網購有d好煩唔接受海外信用卡,你搵日本會幫你比左錢先再收返你錢個d集運或代購問下
...

我諗都係海外信用卡原因,請問jm有介紹嗎?未用過代購,thx

子爵府

回覆樓主:

你有冇試過用JCB信用卡?我之前上網預訂在東京舉行的國際排球比賽門券,在日本網站訂飛時,又係去到最後信用卡過唔到(我當時是了匯豐、恒生等等的信用卡),最後我上網請教其他排球fans,有網友話那個日本訂票網站不接受海外信用卡,但是只要用日本的JCB信用卡便可以。於是我立即去康怡AEON申請JCB信用卡(我記得那天是星期日,AEON JCB信用卡中心照常營業,你可以打去AEON問吓),仲可以即時取card,返到屋企一試就可以過數買到入場券。你可以試吓用JCB卡,或者請有JCB卡的朋友幫你先付款。
希望可以幫到你。

大宅

回覆樓主:

我相信係個網唔接受海外信用卡;我年頭喺magaseek個網買褔袋用匯豐卡找數冇問題,或者你試下magaseek有冇你想買嘅野?如冇,我諗你要揾香港代購報價

珍珠宮

DJpoodle 發表於 20-8-9 10:56
我相信係個網唔接受海外信用卡;我年頭喺magaseek個網買褔袋用匯豐卡找數冇問題,或者你試下magaseek有冇你 ...

Thx jm, 啲資料好有用,

男爵府

Zozo town一直都唔收海外信用卡,如果買衫可以去rakuten fashion, magaseek,有啲牌子係日本amazon都有得買!

wcpcelia    發表於 20-8-9 13:10

珍珠宮

teruglay 發表於 20-8-9 11:22
Zozo town一直都唔收海外信用卡,如果買衫可以去rakuten fashion, magaseek,有啲牌子係日本amazon都有得買 ...

Thx jm, 最後喺樂天買到,雖然無某啲款,但都好過無啦,仲扣左350yen

珍珠宮

Duster 發表於 20-8-9 10:55
你有冇試過用JCB信用卡?我之前上網預訂在東京舉行的國際排球比賽門券,在日本網站訂飛時,又係去到最後信 ...

本身無JCB, 我大鄉里唔知原來香港可以開 ,等我下星期去開定張先

子爵府

cheung2000 發表於 20-8-9 13:18
本身無JCB, 我大鄉里唔知原來香港可以開 ,等我下星期去開定張先
...

係呀,我都係網友教我先識,原來日本有好多唔接受海外信用卡嘅購物網站,都會接受JCB。
JCB咭你去吉之島申請就得,可以即時批核和取卡,平時在吉之島買嘢有時會有多啲優惠

伯爵府

2024年龍年勳章

用淘寶代付,叫佢幫你買,寄去集運倉,只係個匯率貴小小,可接受的

男爵府

cheung2000 發表於 20-8-9 09:52
呢2日喺個日本時裝網想買衫,登記張信用卡時無問題,仲debit左我¥2做確認,但check out時唔得,連續2日試 ...

可能你比人制裁咗

伯爵府

我前兩日都係咁,最後用aeon visa卡ok

珍珠宮

pinky-peach 發表於 20-8-9 14:13
我前兩日都係咁,最後用aeon visa卡ok

最衰我嗰張aeon係銀聯,但銀聯唔係個個網接受,唉,買到慶起俾唔到錢真係好沮喪,好彩攪掂左

珍珠宮

teruglay 發表於 20-8-9 11:22
Zozo town一直都唔收海外信用卡,如果買衫可以去rakuten fashion, magaseek,有啲牌子係日本amazon都有得買 ...

樂天今朝取消左我張單,我又要揾方法買,媽呀,點解買幾件衫都咁難

珍珠宮

Forgetmenot999 發表於 20-8-9 14:02
可能你比人制裁咗

唔係化,咪玩我地呢啲庶民啦

珍珠宮

mongng 發表於 20-8-9 13:31
用淘寶代付,叫佢幫你買,寄去集運倉,只係個匯率貴小小,可接受的

有介紹嗎

珍珠宮

好媽媽勳章

cheung2000 發表於 20-8-10 10:31
樂天今朝取消左我張單,我又要揾方法買,媽呀,點解買幾件衫都咁難
...

點解會取消,樂天好易買咋喎,乜卡都收

珍珠宮

echoo 發表於 20-8-10 10:44
點解會取消,樂天好易買咋喎,乜卡都收

我都問緊CS,自問期期卡數交清,好驚呀,會唔會以後唔可以喺日本網站買嘢架

伯爵府

2024年龍年勳章

cheung2000 發表於 20-8-10 10:32
有介紹嗎

有用過呢間,你可以淘 日本便利店付,因為你淘日本代付會block左

fu致内容¢oHBwcY4Isli¢到(emoji)τao寶(emoji)或掂击炼接https://m.tb.cn/h.VFQkrmN?sm=675903 至瀏lan嘂..【超低汇率日本便利店711罗森全家演唱会门票雅虎拍卖票通muji代拍】

首頁

尾頁

跳至