自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

明明$44+$5運費,點解會變左$60,有人知嗎?thx

大宅

chilleylok 發表於 20-8-9 10:07

試過,因為特價是要買超過最低消費⋯否則原價

伯爵府

佢運費賺好多,食肆都要比食物嘅百份之唔記得幾多比佢,都多嘅,所以我朋友唔用佢呢間速遞

男爵府

我知 今日都係咁 你拉到最底應該會見到佢送果間餐廳唔係你樓下果間所以運費會貴咗 你睇下係唔係呢個原因 如果唔係 你個地址度轉一轉佢都會唔同 但明明係同一地址

大宅

要買夠一個數先有折.

子爵府

因為有min charge? 未夠都計min$55 + 運費

男爵府

回覆 chilleylok 的帖子

每間店優惠唔同,如果您個間寫明滿$100有8折,但您只叫$55既野,就冇8折,要用原價$55

大宅

Min 係要買夠$55。你買唔夠佢都當你$55加$5運費咁計。

男爵府

2023年兔年勳章

熊貓真係賺死佢,之前食開有間餐廳,同老闆傾計,問佢點解唔join熊貓,佢話佢地賣5x蚊一個飯,熊貓要求3×蚊先可以join送外賣,唔知係味間間餐廳都係禁,食水好深

wcpcelia    發表於 20-8-9 14:36

侯爵府

SUPERLEMON911 發表於 20-8-9 11:39
熊貓真係賺死佢,之前食開有間餐廳,同老闆傾計,問佢點解唔join熊貓,佢話佢地賣5x蚊一個飯,熊貓要求3× ...

係,外送平台要拆賬,所以好多小店唔肯join , 賺埋都唔夠俾,同事又要交租,點頂

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

要買滿100蚊 就會有8折

首頁

尾頁

跳至