自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

我照過兩次
最近嗰次3年前
最辛苦夜晚飲瀉水,好難飲
唔使擔心, 第二日就可出院

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

魚肉翅 發表於 20-8-10 15:42
係呀我係照X光嗰隻,佢話依隻傷害冇咁大喎同埋我冇家族遺傳腸癌,只不過有粒膽石同埋個肚噤落去有啲痛所以 ...

我都唔記得有幾耐時間,但由灌藥入腸時間都唔會少過15分鐘,灌藥入腸後真是要忍住,放鬆啲個人會好啲,我覺得灌腸照真是辛苦, 灌咗腸之後 搞肚痛咁,又要忍住,之後又疴過(疴藥水)
畀我選,我都是選直接照腸鏡,不過 入侵性嘅都會有風險,自己衡量下

男爵府

bufferzone 發表於 20-8-9 20:02
其實冇咩,唔洗擔心!
同你一樣兩樣一齊做,全麻,醒時連瘜肉都割埋,冇事架,唔洗擔心:fortuna ...
割埋息肉claim保險時係咪要寫埋有息肉,如果係醫療中心到照腸,驗完的報告使唔使通知保險公司?

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

NokNokB 發表於 20-8-11 11:22
我都唔記得有幾耐時間,但由灌藥入腸時間都唔會少過15分鐘,灌藥入腸後真是要忍住,放鬆啲個人會好啲,我 ...

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

aeneas2011 發表於 20-8-11 12:29
割埋息肉claim保險時係咪要寫埋有息肉,如果係醫療中心到照腸,驗完的報告使唔使通知保險公司?
...

我記得唔洗交報告喎

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

樓主照完覺得點呀?

大宅

chiling009 發表於 20-8-11 15:01
樓主照完覺得點呀?

照咗啦胃有少少發炎,腸有一粒瘜肉,不過都幾大粒,成1.5cm, 好在去照咋!

男爵府

虎到金來勳章

bubble_bb 發表於 20-8-11 20:50
照咗啦胃有少少發炎,腸有一粒瘜肉,不過都幾大粒,成1.5cm, 好在去照咋!
...

我13號去睇醫生啦,月尾去照,好緊張
我個胃成日脹到個波禁

子爵府

回覆 chiling009 的帖子

你有冇食下胃藥?你有胃脹幾耐?

男爵府

虎到金來勳章

aa06 發表於 20-8-11 23:25
回覆 chiling009 的帖子

你有冇食下胃藥?你有胃脹幾耐?

脹左好耐啦,之前睇醫生話胃炎,食左胃藥好返D,當然醫生講話要介凍飲,我係未介到既

複式洋房

請問係醫院過夜係唔係要帶口罩瞓? 係唔係有專for瞓覺時用既口罩?

首頁

尾頁

跳至