自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2020勳章

我就幾乎係得夜晚先見到老公,不過佢反到黎屋企就訓,根本冇時間相處,訓醒又開工,我覺得幾心酸,
9962未同我同住之前,得我一個人留係屋企,好孤獨!
所以我經常埋怨,其實呢啲就係我既生活?我最想既係老公可以陪我多啲,不過都冇乜期望,我覺得自已生活得好辛苦!

到而家9962黎同我地住,係熱鬧左,冇咁孤獨,
不過有好多野又睇唔過眼,又多左怨言,對住佢地我真係五知幾時會爆。
其實同老公結婚係想一世都跟係我身邊,但而家見五到我同佢前面既路。

你哋對住老公時間長晤長?

珍珠宮

2020勳章

你早啲起身整早餐又得唔得?

伯爵府

2020勳章

TseU 發表於 20-8-9 20:07
我就幾乎係得夜晚先見到老公,不過佢反到黎屋企就訓,根本冇時間相處,訓醒又開工,我覺得幾心酸,
9962未 ...

你又嚟?刷存在感嗎?

別墅

9962未 ...

我老公早上9am 出門口,10pm 回家,佢食埋野 11pm 左右我地會傾下計,有時傾到 1pm 先訓。就係無無聊聊睇下 youtube, 講下今日我做左 d 咩,咁就傾到 1pm.

我結過兩次婚,前夫算事業有成,不過無時間陪我,我明白個種孤獨係點。

wcpcelia    發表於 20-8-10 18:00

水晶宮

2020勳章

回覆樓主:

仲有週末同年假

子爵府

長,成日痴住我,嫌佢煩添。

侯爵府

2020勳章

回覆樓主:

你老公幾點返? 我諗大部分返工嘅人都係夜晚黑先返到屋企㗎喎. 問題係你老公返到嚟掛住瞓唔睬你啫...
我老公返shift, 有D更係朝早起身見到一眼(我返工佢瞓緊)然後夜晚放工又見一眼 (佢放工我瞓緊)。星期六日都係咁。

大宅

2020勳章

你係生活太無聊,冇重心。有兩個解決方法:1.工作,2.學習,否則只得四個字:無病呻吟

varievarie    發表於 20-8-10 23:35
liy7239    發表於 20-8-10 19:37
wcpcelia    發表於 20-8-10 18:01
lamlam0710    發表於 20-8-10 12:43
Astra00    發表於 20-8-9 21:02
阿里媽媽    發表於 20-8-9 20:50

大宅

2020勳章

你結婚係想個老公一世跟喺身邊.......呢句說話好恐怖,完全冇自我,冇自己生活,你亦想你老公一樣冇自我,生活只得你,我係你老公聽到呢句說話會好驚。

lamlam0710    發表於 20-8-10 12:44

珍珠宮

2020勳章

回覆樓主:

樓主冇野撈?

男爵府

2020勳章

你太悶,你既重心係佢度,所以先會咁。假期呢?假期佢陪唔陪到你呀?
我同我老公一日都係對2-4個鐘,我唔駛返工嗰陣都覺得好悶,好想佢陪下我,前排又返工,又湊小朋友,就冇呢個諗法

大宅

2020勳章

9962未 ...

我都係架。我C6有返工冇放工,就算有機會正常放工時間返到屋企,返到黎都係入房對住電腦做嘢,電話響過不停。冇乜機會講野,之後我又同細囡訓覺。到星期六、日,有時星期六都要返工。星期日有時間佢都係訓覺,因為真係太攰。我有時都會覺得寂寞架。不過冇計啦,佢咁努力做野都係想比好嘅生活我地一家。我就唯有將啲時間心機放喺對仔女身上,煮下唔同嘅食,睇下電視,玩下電話,咁樣又一日。

珍珠宮

2020勳章

比尋常夫妻少,但我哋好享受。又有私人空間,又會珍惜相處的時間

大宅

2020勳章

1314625 發表於 20-8-9 20:55
比尋常夫妻少,但我哋好享受。又有私人空間,又會珍惜相處的時間

就算我c6有少少時間陪到我,我哋都係格硬搵話題傾,
基本上係冇乜野講,甚至連個少少時間相處佢都五會珍惜。

珍珠宮

2020勳章

TseU 發表於 20-8-9 21:00
就算我c6有少少時間陪到我,我哋都係格硬搵話題傾,
基本上係冇乜野講,甚至連個少少時間相處佢都五會珍惜 ...

咁就唔關見面時間事,係你地的溝通問題。見得多可能更差

大宅

2020勳章

Pianocake 發表於 20-8-9 20:37
你結婚係想個老公一世跟喺身邊.......呢句說話好恐怖,完全冇自我,冇自己生活,你亦想你老公一樣冇自我, ...

佢之前的確好痴我,好掛住個啲拍拖日子,
到左而家除咗話屋企有少少時間可以見面之外,
平時想同佢去街食飯都冇呢個機會,佢有時間就訓,
根本係同緊自己生活,我覺得佢係想逃避D野

複式洋房

kayen 發表於 20-8-9 20:12

你又嚟?刷存在感嗎?

佢係想上報啫,已經幾個post輪住上,整容整到,畀人話同99係2姐妹都可上報,而家記者難做。

大宅

日日見住,無時無刻見住。有時佢去做小小野都叫埋我,幸好我哋無厭嘅感覺

伯爵府

2020勳章

樓主,你搵得一萬都無,好似有二個小朋友,仲要養長老,你老公唔返工日日係屋企陪你,食西北風咩!

若然為刷存在感,搵啲開心嘢講下咪仲好。

子爵府

2020勳章

kayen 發表於 20-8-9 20:12

你又嚟?刷存在感嗎?

煩到呢….....。

首頁

尾頁

跳至