自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

成日聽:年關難過年年過,但今年呢關好似特別難過!要擔心疫情,家人健康,工作,小孩學業,好似望唔到盡頭咁!雖然我仲有工返,但老細已發緊"芧"疫情再創高,份工就好危,個女日日係屋企打機,C6亦WFH(父女日日都嘈2句),父母又經常去醫院覆診!
唉!自己一靜下來,我就好多野煩咁,唔知係咪有情緒病先兆

大宅

放鬆啲啦,鑽牛角尖改變不了現況

子爵府

加油呀!難過始終都會過!一齊努力!

男爵府

熱媽 發表於 20-8-10 18:40
成日聽:年關難過年年過,但今年呢關好似特別難過!要擔心疫情,家人健康,工作,小孩學業,好似望唔到盡頭 ...

我成日都會擔心你擔心嘅嘢 整整下自己身體都會出現好多小毛病 然後自己又會胡思亂想自己係咪有大病 好慘

侯爵府

回覆樓主:

時間唔會理人既感受,一樣無情咁流走,所以你點難受佢都會過,放鬆啲,接受人生有好有壞,多珍惜身邊人和事,多想吓香港人比許多國家人富足。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

侯爵府

回覆樓主:

我都係遇到好多唔如意嘅事,唯有阿Q啲諗吓自己擁有嘅,而唔係諗自己冇嘅!

象牙宮

回覆樓主:

Relax Add oil!

珍珠宮

都8月過咗一大半

侯爵府

我比較擔心屋企嘅老人家

水晶宮

回覆樓主:

年關難過年年過,加油

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

擔心改變唔到D咩!既來之則安之

子爵府

回覆樓主:

你並不孤單

侯爵府

或者退一步諗,一家人健康齊整巳是不錯。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

健健康康已成功左一半喇
放下自在

洋房

我都係
公司份工好危
屋企阿媽比我好大壓力
阿囡讀書唔勤力(但都算乖)
老公掛住打機唔講我都唔知我地同一屋簷下
個個月都做月光族

不過我成日同自己講,過多幾年就好ga la.....

翡翠宮

成日聽:年關難過年年過,但今年呢關好似特別難過!要擔心疫情,家人健康,工作,小孩學業,好似望唔到盡頭 ...

明白。估計香港人好多咁情况。加油!有大把同路人。

珍珠宮

辛苦都要過

珍珠宮

你好細? 沙屎時更精彩

今次有補就業buy time

日日報紙唔難揾到家變, 死人!

身邊不斷有人話被炒破產, 有d 人自住樓都要賤賣, 得返幾十%再還差價

有d 上左車,一開二發左, 所以我而家好迷信, 一個浪車埋黎

可以係祝福,可以係禍, 見旗袋入兩蚊啦

子爵府

你唔係最差一群
好多早已冇工開失業呆在家中
一家手停口停,莫講話開工,連落街揾個口罩$3蚊個都買唔起,老公落完街個口罩比個老婆用落街買菜,再留返第日用!
真的!唔係氹你安慰您。
(以上都是聽公司大廈保安,清潔工講)

首頁

尾頁

跳至