自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

疫情之後我同屋企人感情係好咗....

我轉左wfh,多咗時間處理家中嘅家務,照顧屋企嘅貓仔,仲可以買定外賣等老公放工,同老公感情好咗好多...(以前放工都攰到死死下,唔夠時間做清潔,屋企混亂不堪....,想陪下啲貓但係自己已經攰到死死下)有時甚至乎會煮啲好簡單嘅嘢食,例如買家已經醃好咗嘅韓式牛仔骨返嚟煎,加碗白飯 又一餐~

同自己阿爸阿媽呢?一向都好少見面,以前仲連電話都唔會打。而家反而幾日/一個星期會打個電話返去問候下,雖然只係講幾分鐘,但係都覺得好似好過之前~

珍珠宮

金黑街矇 發表於 20-8-10 22:59

我轉左wfh,多咗時間處理家中嘅家務,照顧屋企嘅貓仔,仲可以買定外賣 ...

wfh你多左時間會處理家務,
我家大爺多左時間係做大帝

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

金黑街矇 發表於 20-8-10 22:59

我轉左wfh,多咗時間處理家中嘅家務,照顧屋企嘅貓仔,仲可以買定外賣 ...

同另一半、男家更好
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

mike89 發表於 20-8-10 23:03
wfh你多左時間會處理家務,
我家大爺多左時間係做大帝
不停整野俾佢食,食零食又一地都係,

星期六日,老公放假,我咩家務都唔做架,一係佢落街買外賣,佢唔買我就自己整野自己食,佢餓到23:00就會自己煮出前一丁。我唔會理~ 佢飲完啲可樂罐放在地下我都唔會理~

子爵府

我同阿仔多左時間互動,大家都喺屋企,佢地放暑期完全冇學業壓力,日日一齊玩,唔洗再放工返黎追功課温考默。

wcpcelia    發表於 20-8-11 16:13

首頁

尾頁

跳至