夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公出軌,又話被老婆逼,(emoji)

大宅

Youngherry 發表於 20-8-10 23:38

呢個角色佢真係好叻一個幫到老公嘅好女人,同佢個名一樣顧家,反而我睇鐘曉芹,我睇到喊呀,因為佢老公開頭真係好衰

大宅

我都對這2個角色好有同感,我比較似顧佳,咩事都搞掂曬,安排好曬,照顧家庭好像失去自己,佢講到,真的讓我活得像個儍子,真係感同身受一樣。

但睇到曉芹離婚,又啟發咗某d事,好多事原來老公係默默地做了,但又沒有表達,自己又無發現。

伯爵府

ManyanChun_FB 發表於 20-8-11 00:31
呢個角色佢真係好叻一個幫到老公嘅好女人,同佢個名一樣顧家,反而我睇鐘曉芹,我睇到喊呀,因為佢老公開 ...

嘵芹我都喊左幾次

大宅

一片海洋 發表於 20-8-11 10:45
我都對這2個角色好有同感,我比較似顧佳,咩事都搞掂曬,安排好曬,照顧家庭好像失去自己,佢講到,真的讓 ...

好多男人都無良心,一d都唔識感恩,如果唔係有個咁叻嘅老婆,d死佬一早瓜咗啦!

珍珠宮

減齡達人勳章

我好朋友咪好似顧佳一樣。幫老公打理生意,由2人公司,做到7x, 8x 人。新婚後同奶奶老爺住,奶奶過身後,老爺照同住,最初冇請工人,老人家唔鐘意,又要返公司,又要買餸煮飯,又要湊仔,係到公司越做越大,先請工人。但又點,老公咪出面小三,小四,小五...... 舊年個仔大學畢業,好友提離婚,要分個死佬身家,賤到話我朋友一把年紀,攪咁多嘢做咩?頂,我好友今年先50。又話朋友叻得滯,佢好有壓逼感,人哋以為朋友先係老闆

edhepp    發表於 20-8-18 15:25

大宅

FennieMan 發表於 20-8-11 14:22
我好朋友咪好似顧佳一樣。幫老公打理生意,由2人公司,做到7x, 8x 人。新婚後同奶奶老爺住,奶奶過身後,老 ...

女人唔打工,做主婦又話脱節,唔帶得出街,男人永遠唔肯承認自己貪心,貪色,要面,唔做衰人,其實不用解釋,變了心就承認吧

解釋等於xx

大宅

FennieMan 發表於 20-8-11 14:22
我好朋友咪好似顧佳一樣。幫老公打理生意,由2人公司,做到7x, 8x 人。新婚後同奶奶老爺住,奶奶過身後,老 ...

咁佢都幾慘,唔只小三、重要小四五,實在太過份,50歲都重可以開始自己的人生,最緊要佢有信心,可以活得更精彩

珍珠宮

減齡達人勳章

Youngherry 發表於 20-8-11 23:39
女人唔打工,做主婦又話脱節,唔帶得出街,男人永遠唔肯承認自己貪心,貪色,要面,唔做衰人,其實不用解 ...

所以呢?唔做嘢又話你黃面婆,幫到佢做到嘢又話你係女強人,即係無論做咩都係錯,係比佢出軌嘅藉口

珍珠宮

減齡達人勳章

一片海洋 發表於 20-8-11 23:39
咁佢都幾慘,唔只小三、重要小四五,實在太過份,50歲都重可以開始自己的人生,最緊要佢有信心,可以活得 ...

男人有冇錢都可以出軌,只不過有錢就自然有女人自動送上門,而家啲女仔好進取,防不勝防。男人又覺得自己魅力冇限,個老婆幫佢打理生意時,佢就同情人卿卿我我。
朋友忍到個仔畢業,就放手,佢本身係行動派,即時去學冲咖啡,學炒豆,考埋牌,又學整蛋糕,已經有計劃去大灣區開咖啡店。

大宅

叻嘅女人唔可以搵弱嘅男人做老公,自尊心唔夠強大,終會出事

aidan08    發表於 21-2-9 01:56

大宅

FennieMan 發表於 20-8-12 08:09
所以呢?唔做嘢又話你黃面婆,幫到佢做到嘢又話你係女強人,即係無論做咩都係錯,係比佢出軌嘅藉口
...

十分認同,所以女人要愛自己多啲d,快樂是自己尋找的

子爵府

做女人真係好難
好似顧佳有IQ有EQ,上至傾生意下至屋企買廁紙,全部都照顧周到,倒頭來一場空

大宅

Janetboyyan 發表於 20-8-12 17:09
做女人真係好難
好似顧佳有IQ有EQ,上至傾生意下至屋企買廁紙,全部都照顧周到,倒頭來一場空
...

男人只要有$,女人要keep樣keep身材,太叻又比人話壓逼老公,太蠢又被人話幫唔到老公,永遠…仔女有問題賴落ar ma到,夫家有問題,又話媳婦唔識做,男人返工好辛苦,好多人忘記今時今日好多女人都返工too,呻完

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

Janetboyyan 發表於 20-8-12 17:09
做女人真係好難
...

同意做女人難
應該做女人講名水嫁到好老公就好
唔洗有錢

男爵府

Youngherry 發表於 20-8-12 17:26
男人只要有$,女人要keep樣keep身材,太叻又比人話壓逼老公,太蠢又被人話幫唔到老公,永遠…仔女有問題 ...

米系

寶石宮

2024年龍年勳章

Youngherry 發表於 20-8-10 23:38

睇到第六集未見到個老公出軌
但我覺得顧佳over咗
第5,6集佢唔應該涉及太多老公嘅公司, 我覺得呢方面個男人會唔鍾意
幸福可以好簡單

寶石宮

2024年龍年勳章

ManyanChun_FB 發表於 20-8-11 00:31
呢個角色佢真係好叻一個幫到老公嘅好女人,同佢個名一樣顧家,反而我睇鐘曉芹,我睇到喊呀,因為佢老公開 ...

暫時我都覺得佢老公好衰
幸福可以好簡單

大宅

BBJOJO 發表於 20-8-17 21:50
睇到第六集未見到個老公出軌
但我覺得顧佳over咗
第5,6集佢唔應該涉及太多老公嘅公司, 我覺得 ...

你之後就會睇到呢個男人真係好渣,連飛咗個小三,都要顧佳出面幫佢搞掂

寶石宮

2024年龍年勳章

ManyanChun_FB 發表於 20-8-17 22:30
你之後就會睇到呢個男人真係好渣,連飛咗個小三,都要顧佳出面幫佢搞掂
...

即係羅夫啦
其實第6集之前見到佢喺工作上嘅能力都有啲似。。。冇鬼用嘅
我懷疑之前佢上到呢個位都係老婆幫佢鋪排
幸福可以好簡單

首頁

尾頁

跳至