論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

因為而家個菲律賓姐姐唔識湊new born, 亦唔係好識湊小朋友,而且二寶就快出世,所以請咗個新姐姐,等緊Immi 批。
唔知幾時先批到,所以仲未炒屋企嗰個。近日Immi 話會加快批申請,所以要準備送佢走。
屋企嗰個用了一年多啲,佢雖然為人老實,唔貪心,但日日發白日夢咁,又自言自語,做嘢教極都錯,唔上心又對小朋友無愛心,想炒佢好耐,不過茂茂然無犯大錯要叫佢即日走,我怕佢會好大反應,畀通知佢又怕佢期間玩嘢。
各位認為我應唔應該即炒佢好?

侯爵府

macmac2017 發表於 20-8-11 00:06
因為而家個菲律賓姐姐唔識湊new born, 亦唔係好識湊小朋友,而且二寶就快出世,所以請咗個新姐姐,等緊Immi ...

小朋友細屋企冇人湊就即炒賠比佢走,如果自己可以日日係屋企睇住就可以比通知期(但我都會選擇賠一個月比佢,廢事激死自己)……

大宅

回覆樓主:

可以即日炒呀,佢出面大把工見,唔駛擔心佢

別墅

kwclau 發表於 20-8-11 16:43
可以即日炒呀,佢出面大把工見,唔駛擔心佢

我唔擔心佢呀,擔心佢下個僱主多啲。
我其實怕即炒佢會情緒會唔穩定,加上我又粗身大勢,老公攪佢唔掂(而且男士同佢保持距離比較好),整場大龍鳯就麻煩

大宅

macmac2017 發表於 20-8-11 16:59
我唔擔心佢呀,擔心佢下個僱主多啲。
我其實怕即炒佢會情緒會唔穩定,加上我又粗身大勢,老公攪佢唔掂(而 ...

Fax返比入景處張終止僱傭合約份form, 寫佢d衰嘢喺備註度,再加補多封complain letter fax比入景處,等入景處有個戒備

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

即炒

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

即炒, 但揾人帶走小朋友先, 你大肚, 揾多個夠惡嘅人陪你至炒。

珊瑚宮

不是真心來打工
只是來騙錢
玩具萬歲!

首頁

尾頁

跳至