論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

marysimon 發表於 20-8-11 05:09
如果近日正準備搵工人的,請小心這個菲傭,希望大家唔好比佢扼到。

一開始已經滿口大話,話前僱主係老人家 ...
pm.me.photo and name please. I.am finding a maid

大宅

回覆 marysimon 的帖子

pm please

複式洋房

marysimon 發表於 20-8-11 05:20
佢三十幾歲,來香港前響中東做過,好易認,左腳有好大片紋身。希望大家唔會響HL請到佢。

...

Pm pls(emoji)

男爵府

如果近日正準備搵工人的,請小心這個菲傭,希望大家唔好比佢扼到。

好恐怖,可以精明都咁,做咩工人

侯爵府

2020勳章

Please PM me, thanks!

複式洋房

OKC 發表於 20-8-12 09:04
Please PM me, thanks!

已Pm

大宅

Pm name and photo please

複式洋房

Please pm me name and photo, thx

別墅

佢三十幾歲,來香港前響中東做過,好易認,左腳有好大片紋身。希望大家唔會響HL請到佢。

...

Pm pls

複式洋房

hellobabygi 發表於 20-8-12 17:01
Pm pls

已Pm

大宅

可憐樓主唔單止金錢損矢 (請著佢), 自己仲身心勞累。只能講,請工人原來都真係好睇彩數。

複式洋房

eggcake 發表於 20-8-13 00:38
可憐樓主唔單止金錢損矢 (請著佢), 自己仲身心勞累。只能講,請工人原來都真係好睇彩數。 ...

其實作為僱主,無非想姐姐可以幫輕下D家務,幫手照顧屋企,可惜有部分姐姐看中僱主弱點,以為無佐佢唔得,以為僱主買佢怕,所以一次又一次去挑戰僱主嘅底缐。或者加上疫情,知道姐姐比較渴市,所以變本加厲,得寸進尺,態度越來越囂張。我請佢四個月,借足四個月錢,早知呢D人係咁,根本一次都唔應該借比佢。試想下,如果我一直刻薄佢,點可能個個月借幾千蚊比佢?如果我對佢唔好,又點可能一次又一次咁借?好在,我都怕工人養唔熟,每次都簽番張證明文件,如果唔係今次佢抏到咁,我點樣去證明自己清白?經過今次,我認為佢哋太識做戲,真係唔駛太認真,更不應借錢比工人。

複式洋房

...

pls pm

子爵府

好媽媽勳章

marysimon 發表於 20-8-13 02:09
其實作為僱主,無非想姐姐可以幫輕下D家務,幫手照顧屋企,可惜有部分姐姐看中僱主弱點,以為無佐佢唔得, ...

pm pls

洋房

...

比個名我,我怕朋友請咗依種人

大宅

marysimon 發表於 20-8-13 02:09
其實作為僱主,無非想姐姐可以幫輕下D家務,幫手照顧屋企,可惜有部分姐姐看中僱主弱點,以為無佐佢唔得, ...

Pm please

侯爵府

2020勳章

回覆樓主:

開名啦,話會做兼職已經炒得,我都好驚我個overseas菲會學壞

瑪瑙宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

咁衰, 開名啦。

男爵府

2020勳章

求名字, 我請人中

琥珀宮

2020勳章

一个說前雇主的, 點都會說到自己的。慣列了。

冇比飽飯佢食,佢負責照顧兩個細路,又話老人家成日鬧佢,話佢係先生嘅二奶,刻薄得好緊要.... HK 政府對外傭的保障, 超好。
不可能發生。

我是不會百分百相信外傭的。

上 you tube 看那些外傭的行為。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊