懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我而家就嚟25週, 預產期11月底, 打算去法國或聖保祿順產(除非去到後期有特別狀況需要開刀), 應該幾時去落訂留位呀?

我問產檢醫生佢話唔使急, 但又無建議應該幾時, 淨係話有人直情去到臨生前無耐先book... 跟住問過產檢醫生那診所的姑娘, 又話而家差唔多要book... 咁究竟其實係咪真係咁趕? (因為我仲未決定好醫院啊)

水晶宮

回覆樓主:

決定好就book 啦,未決定就無辦法。
諗生前先去book, 第一你要make sure 醫院有位,第二你要make sure 你個醫生ok.

大宅

25週重有時間,我都係岩岩34週先book浸會

複式洋房

Feimuimui 發表於 20-8-11 21:02
我而家就嚟25週, 預產期11月底, 打算去法國或聖保祿順產(除非去到後期有特別狀況需要開刀), 應該幾時去落訂 ...

我照完結構就book咗聖保祿

大宅

我而家就嚟25週, 預產期11月底, 打算去法國或聖保祿順產(除非去到後期有特別狀況需要開刀), 應該幾時去落訂 ...

我都係一樣,反而醫生叫我哋唔使急慢慢都未遲,而姑娘就係我16週果時已經叫我留定位

大宅

而家無大陸人爭
34週book都得

男爵府

本人一心一意去心儀私家醫院生b,做完結構後,知道冇問題,就去落訂啦。

建議樓主唔好諗太耐,雖然話現在冇持單程症產婦來港生產,但可能無端端又突然有事發生(例如今年3月至現在),令到一些擔心政府醫院狀況既產婦改變主意到私家醫院生產,到時可能影響自己。

法國和聖保祿醫院各有各好,衡量下邊間比較方便和適合自己,便可以了。祝順利生產。

大宅

我自己32w 先係法國落訂,因為疾情關係先轉兩睇啦,決定咗去留位都無問題既,只不過touch wood 你早咗生,任何情況下法國都唔會退返訂比你,所以有部份媽媽會因為咁而遲落訂。

洋房

我照完結構即book

複式洋房

謝謝大家啊! 我最後決定了去聖保祿醫院

首頁

尾頁

跳至