自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

SylaiFong 發表於 20-8-12 10:23
我朋友個囡同時比兩個男仔追,問我意見揀邊個好。
第一個外型中上,白白淨淨,學歷低,人工1萬多,愛打機, ...

兩個麻麻。而且問得妳佢自己都麻麻地爱。嘅有兩個追,証明朋友條件,如等多會。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

揀乜鬼,兩個都唔會係結婚對象

大宅

SylaiFong 發表於 20-8-12 10:23
我朋友個囡同時比兩個男仔追,問我意見揀邊個好。
第一個外型中上,白白淨淨,學歷低,人工1萬多,愛打機, ...

學歷低, 唔係問題, 最緊要係鍾意, 何況無生活壓力, 都幾好, 而家咁多離婚個案,十年八年後咁長遠唔好比較啦.
大學畢業,有穩定工作咁又點呢, 要離既點都會離.

男爵府

siumachu 發表於 20-8-12 18:37
而家D女仔好犀利,追求階段就起哂人地家底,重要同姨媽姑姐研究

追求階段,女方已經起埋人哋男家財產背景,真係犀利

wcpcelia    發表於 20-8-14 12:00

珍珠宮

回覆樓主:

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我後生個時拍拖只講feel,唔識睇得咁全面!果真係年代唔同咗!

大宅

第二個沒有什麼特出條件,會揀第一個。

大宅

兩個都麻麻 搵個自己鐘意既拍住拖先算

wcpcelia    發表於 20-8-14 12:00

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

大宅

緊係1啦,搵得唔多但有自己地方住,如果2搵3萬但比父母同屋企日常生活用品都可能要萬幾,仲要同6299住,咁不如同1一齊兩公婆住開心好多

子爵府

一般嚟講,係香港有層樓、冇供養家庭的壓力係完勝。

男爵府

如果20以下,會選1,因為自己鍾意d。如果急結婚,我會選鍾意我多啲嗰個。

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

個女仔幾多歲?
2個條件都 麻麻,唔多想簡

首頁

尾頁

跳至