產前產後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

我生完五個月,有呢個問題,早上個肚最細,隨著日間飲食肚就會大,好似有咗幾個月咁,好多衫著唔到,有節食做運動,但應該幫唔到令佢平。老公話外科整形,但貴同唔敢。大家點應對的? 先三十幾唔想咁快放棄。著收肚內褲或載腰封ok嗎?如果係想買啲輕薄的。大家傾下

別墅

2020勳章

婦產科醫生話做運動可以收腹直肌分離,我見YouTube Coffee 有段片教收腹直肌.

男爵府

2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

Ivanawong 發表於 20-8-12 19:30
婦產科醫生話做運動可以收腹直肌分離,我見YouTube Coffee 有段片教收腹直肌.
...

有跟,仲睇咗好多其他人提議勁啲的動作。但可能我三隻分離手指,救唔返,收復唔到,或者唔晒,有啲啲進步,但唔夠

男爵府

CTPIG 發表於 20-8-12 21:11
有跟,仲睇咗好多其他人提議勁啲的動作。但可能我三隻分離手指,救唔返,收復唔到,或者唔晒,有啲啲進步 ...

我查過資料,見香港做手術唔常見,紮肚就好多,唔知係咪打手,但真係多人講,但我自己唔buy,做機都唔buy,醫學美容果類試過唔覺得有神奇功效,so n so

別墅

2020勳章

CTPIG 發表於 20-8-12 21:14
我查過資料,見香港做手術唔常見,紮肚就好多,唔知係咪打手,但真係多人講,但我自己唔buy,做機都唔buy, ...

紥肚真係好多人講.
我問過醫生佢話唔關條紥肚條帶事,係啲精油(?)會緊緻番個肚皮. 佢話生完唔駛急住去紥,慢慢都未遲.

我諗住做下運動睇下得唔得先考慮去紥肚...

洋房

我都有跟coffee 做修腹直肌,keep住做一個月,真心有效,之前生完之後未修到腹直肌,之後做其他運動吾系好見效,有腹肌但仲有少少肚腩鬆弛,依家修番入去同埋Pat pat都細番(吾糸賣廣告😂)

男爵府

NaNastella 發表於 20-8-19 17:39
我都有跟coffee 做修腹直肌,keep住做一個月,真心有效,之前生完之後未修到腹直肌,之後做其他運動吾系好 ...

我睇youtube做

洋房

CTPIG 發表於 20-8-24 20:39
我睇youtube做

我都系呀每日做兩段影片,修完腹直肌再做埋練腹肌

洋房

CTPIG 發表於 20-8-24 20:39
我睇youtube做

同埋你試吓用收腹帶&收盤骨帶,個時生完半年我由朝戴到晚,如果頂唔順就轉做夜晚訓覺戴

大宅

Ivanawong 發表於 20-8-12 19:30
...

點樣先知自己係腹直肌分離?

男爵府

2020勳章

三指腹直肌,真係要用多啲時間去做收腹運動,另外啲收腹褲,腰封,感覺幫助不大,只係著嗰時外型靚啲,唔著既時候就打回原形。因為三指都算勁。

大宅

2020勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

我都係有3指分離,唉,好多衫都著到個肚突突咁,好核突呀

洋房

3指分離仲可以做紮肚改善,好似3指半要做手術先得,我去個間診所見完脊醫度完先開始紮肚

複式洋房

Aliceku 發表於 20-10-17 00:13
3指分離仲可以做紮肚改善,好似3指半要做手術先得,我去個間診所見完脊醫度完先開始紮肚
...

你係去邊間診所

洋房

chloe_chu 發表於 20-10-19 11:13
你係去邊間診所

間診所叫香港心,你可以上網search下,我帶阿b去打疫苗,見佢地有埋紮肚plan,診所感覺可靠啲就join左,佢個plan仲包埋幸福椅可以收陰,同一日做埋

複式洋房

Aliceku 發表於 20-10-19 13:42
間診所叫香港心,你可以上網search下,我帶阿b去打疫苗,見佢地有埋紮肚plan,診所感覺可靠啲就join左,佢 ...

好似幾正,貴唔貴

洋房

chloe_chu 發表於 20-10-20 11:34
好似幾正,貴唔貴

9xxx 成個plan包10次紮肚、脊醫檢查、幸福椅,我覺得可以接受

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
Aliceku 發表於 20-10-20 20:34
9xxx 成個plan包10次紮肚、脊醫檢查、幸福椅,我覺得可以接受

咁都ok,thanks

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊