自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

做左錯事 ( 不是非常嚴重既壞事 ) , 例如為左過到骨講左大話 ; 心情差講左打擊到人既說話 ; 只係為左啖氣 , 同人鬥到你死我活 ; 因為貪心 , 令到有人損失 之類 ... 每次過後都覺得後悔 , 內疚 .

對於自己既行為失誤 , 點樣可以令自己釋懷

更新 : 不會向當時人道歉 , 果個人己不存在

珍珠宮

搵返當時人道歉
請求原諒

子爵府

三思而後行,避免再次發生

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

果個人唔存在即係佢死左? 咁去佢墳前講.

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

如果你信教, 同神父懺悔
無就...向天告解, 用受傷人名義捐錢俾慈善機構
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

子爵府

唔。。。會反省,提自己下次唔再犯同樣既錯

wcpcelia    發表於 20-8-14 11:32

珍珠宮

2023年兔年勳章

金金人 發表於 20-8-12 20:07
唔。。。會反省,提自己下次唔再犯同樣既錯

X2

子爵府

回覆樓主:

如果個個人走咗,做多啲善事,幫佢積福幫自己還債

珍珠宮

回覆樓主:

捐D$比慈善機構,心諗住對唔住呢個人,捐到肉赤為止(認真)

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

你寫得每次,即係自己都覺得自己性格唔好令人受傷害,咁你唔係要自己釋懷,係要反省點解一次又一次做咁的事吧,做事前要諗後果唔好再傷害到人

公爵府

shirley784 發表於 20-8-12 19:09
做左錯事 ( 不是非常嚴重既壞事 ) , 例如為左過到骨講左大話 ; 心情差講左打擊到人既說話 ; 只係為左啖氣 , ...

哦.....如果有一個人久唔久就犯下以上嘅錯誤,咁佢都幾乞人憎。以為原諒自己就可以當冇事發生過?太自欺欺人吧。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

珍珠宮

回覆樓主:

以後停一停諗一諗,否則好快做犯眾憎

伯爵府

做左錯事 ( 不是非常嚴重既壞事 ) , 例如為左過到骨講左大話 ; 心情差講左打擊到人既說話 ; 只係為左啖氣 , ...

放生 !

別墅

事已成定局,誠心向天對某人懺悔

以後謹記:
第一:三思而後行
第二:禍從口出,謹言
第三:贈人玫瑰手有餘香

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

改過! 放下
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

為時已晚
原諒唔到
後悔莫及
銘記在心
最大懲罰

伯爵府

捐錢!

伯爵府

諗下心經 !

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至