懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

matcha-moo 發表於 20-8-13 17:26
你有無後悔唔要呀?我見好似多數人最後都決定要,不過可能決定唔要嗰啲比較少討論。
...
無,自己簽得手術同意書就承擔得責任,成年人都無得後悔,我既原因好簡單,避孕失敗,事後丸都失敗,照過x光,就算選擇要,仲要過唐氏同結構大關,仲未計上胎有妊娠糖尿病同果胎呼吸困難導致血壓高問題,生完仲要得自己一個湊哂,先生長期返夜,我係正宗假單親,如果只有我一個照顧初生bb兼照顧一個升k3學生,學我既家庭醫生講,我搞唔掂,事實上我既家庭醫生得知我情況都私人身份建議我唔要,只係佢站在醫生立場佢叫我再諗一諗,所以無咩好後悔

別墅

要啦!平有平養!喺香港要調節自己心態,唔好同人比。。好多人15、16但最後都冇後悔!

洋房

驚唔捨得即係你想要
唔好做錯決定令自己後悔

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

有左既話就唔好諗,真係緣份呢既,至於有無人湊,到時就會自然解決到
我依家都陀緊第二胎

子爵府

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 親子王國15週年勳章

無心理準備多一個小朋友時
請做好避孕
唔好話怕食藥會肥
戴套老公話唔舒服
到攪出人命時問點算好

大宅

咁大個人, 又已經有一個, 點解唔做好避孕?
大仔跟咗前夫, 即係依家同現任老公兩個生活
生多個咪搵工人湊, 兩個人搵錢都請唔起工人就做好避孕唔好咁不負責任好嗎!!

複式洋房

shayuyu 發表於 20-8-14 12:33
咁大個人, 又已經有一個, 點解唔做好避孕?
大仔跟咗前夫, 即係依家同現任老公兩個生活
生多個咪搵工人湊, ...

點樣不負責任呢?原來以你理解既 "擔心" 係不負責任?

大宅

ChengShabby 發表於 20-8-14 13:27
點樣不負責任呢?原來以你理解既 "擔心" 係不負責任?

唔避孕有咗就諗住唔要都唔係不負責任?
你竟然覺得我係話你"擔心"咁多嘢係不負責任?

複式洋房

shayuyu 發表於 20-8-14 13:43
唔避孕有咗就諗住唔要都唔係不負責任?
你竟然覺得我係話你"擔心"咁多嘢係不負責任?

我有同你講過我確定左唔要咩?你D人都幾無理取鬧架喎?你係無睇過我問有無人有 worry 既問題喎?你方唔係你睇到個 subject 之後就沖入黎發表一D你以為自己清楚成件事,然後任意 comment 。。。

我同你講過我無避孕咩?

真無知。。。

大宅

你有諗過唔要已經係不負責任啦, 你無諗過唔要標題又咁寫?
你知唔知你同你老公唔避孕happy完有咗先"諗"要唔要已經係好不負責任?

複式洋房

shayuyu 發表於 20-8-14 14:25
你有諗過唔要已經係不負責任啦, 你無諗過唔要標題又咁寫?
你知唔知你同你老公唔避孕happy完有咗先"諗"要唔 ...

九唔搭八,我從來無話我無避孕喎

複式洋房

我會要...因為我都陀緊第二胎...我也是高齡...本身有一個小朋友已經9歲......啱啱有左個陣都同你一樣15/16...但生命來得不易...希望好好珍惜..小朋友天生天養!

大宅

我係睇完標題再入嚟睇晒所有post先留言
有避孕而唔要同無避孕而唔要係好大分別, 睇法好唔同, 你喺度問人意見又唔講清楚
之前幾個JM同你講唔要就做好避孕你又無出聲
我講句"不負責任"你就話自己無講過有無避孕(但係都無講清楚自己有無避)

留意返, 喺你無講自己有避孕嘅前題下, 我成句係講如果「生多個咪搵工人湊, 兩個人搵錢都請唔起工人就做好避孕唔好咁不負責任好嗎」

複式洋房

shayuyu 發表於 20-8-14 15:08
我係睇完標題再入嚟睇晒所有post先留言
有避孕而唔要同無避孕而唔要係好大分別, 睇法好唔同, 你喺度問人意 ...

痴線架喎原來你。。。
走入去人地D post 亂咁鬧人,仲要講到自己啱曬咁。。。

大宅

ChengShabby 發表於 20-8-14 15:17
痴線架喎原來你。。。
走入去人地D post 亂咁鬧人,仲要講到自己啱曬咁。。。
...

是但你啦...
如果你覺得我話人無避孕而諗住唔要個BB係不負責任都係"亂咁鬧人", 隨得你

別墅

回覆樓主:

無咩好擔心,平有平養 貴有貴養,早起我地上一代兩代啲呀爸呀媽生成4個5個都係咁樣養大佢,佢地咁多個都得,樓主你先第二胎唔會搞唔掂嘅,俾啲信心自己

首頁

尾頁

跳至