論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我問過一間agent公司,佢話依家請海外工人,僱主要負責 a.工人姐姐當地深喉檢測費 ,約2000元 b. 因机票貴咗,僱主要承担貴咗的部分,約 2000元

C. 到港後,自己第二日到机埸接姐姐,跟着家 居隔離

請問依家請姐姐是否多了以上費用

大宅

TUNGWEI 發表於 20-8-13 00:38
我問過一間agent公司,佢話依家請海外工人,僱主要負責 a.工人姐姐當地深喉檢測費 ,約2000元 ...

唔係家居隔離,係顧主要訂14日酒店比姐姐隔離(包三餐)

大宅

我問過一間agent公司,佢話依家請海外工人,僱主要負責 a.工人姐姐當地深喉檢測費 ,約2000元 ...

還有隔離14天期間出糧。

大宅

Scallopbaby 發表於 20-8-13 01:03
還有隔離14天期間出糧。

隔離期間不用出糧!

大宅

回覆 tissue0522 的帖子

機票貴咗,是否又是僱主負責額外比埋

大宅

TUNGWEI 發表於 20-8-13 09:22

睇你agent 點同你傾,佢同你簽的時候係話agent fee 包機票,但條款有無寫如有問題要補差價?

禁止訪問

男爵府

我有聽過連埋agent費用要二萬幾,真唔真?

水晶宮

你上網睇番過去d 新聞就知你講果3樣 "要求" 是存在。

子爵府

係呀!
以上三樣,我都有俾,但我agent 冇食水咁深
當地檢測$1000, 已經係好貴,呢度有僱主講過早8小時去機埸檢$280
機票我補$500
隔離我自己有另外單位俾工人住,我準備食物用品俾工人,佢自己煮
我為免工人心急出関開工揾錢,隔離期間,我照出糧
你唔好自己去接,我工人係機埸等咗15個鐘,我叫佢搞掂晒,自己撘巴士,我係市區巴士站等佢
而且工人一定要住酒店隔離,冇得家居隔離

大宅

回覆 細姐姐 的帖子

可以介紹你agent給我嗎?

子爵府

TUNGWEI 發表於 20-8-14 14:49
回覆 細姐姐 的帖子

可以介紹你agent給我嗎?

sorry,不便介绍,佢多數做熟客,
我講我經驗,唔係做推介
而且我跟agent 差不多20 年幫襯,好熟,佢唔好意思收多我錢
而家機票真係貴咗好多,補$500 係唔夠㗎,佢冇收足我加幅咋,
檢測係工人係鄉下做,工人自己俾咗錢,佢嚟到,我直接俾返工人

複式洋房

我前天請了oversea印傭,Agent話工人到港做的深喉測試和到港酒店隔離14天費用由僱主比,無話過要承担部分的機票費

大宅

TUNGWEI 發表於 20-8-13 09:22

喺,僱主包機票差價。(emoji)

首頁

尾頁

跳至