自由講場

跳至

首頁
56789...10

尾頁

伯爵府

2020勳章

chinfongfong 發表於 20-8-14 17:14
差點做了水魚,好彩我上來問下大家

買咗唔好諗咁多,專心學電腦,除咗學 word 同 excel,可以睇吓電腦書,熟習吓 Windows

大宅

bestgood 發表於 20-8-14 16:24
即係過左14日一定要比錢?

無俾錢,當然無得用

複式洋房

Lenovo 唔錯

大宅

大笨鐘 發表於 20-8-14 10:42
唔熟嘅去返聯想或者大電器舖買,黃金高登嗰 d 可能有鬼鼠嘢,或者 sell 你買倉底貨、水貨。除非你搵熟悉嘅 ...

豐澤個sales好古惑下,頭先我綁我張卡去Google pay時,條友真係看住我入卡no, 和後面果cvc no,

我想知我星期二去拿機時,點知他給我的是不是新機?他仲懶好人咁說會幫我set好機,咁即係他會一早拆開盒果些,我點知部機是不是原廠新機,他給人印象好差,擔心他星期二又會玩野嗎?
我不肯買他介紹果部,要轉機,他可以佣少了。

伯爵府

2020勳章

chinfongfong 發表於 20-8-14 18:18
豐澤個sales好古惑下,頭先我綁我張卡去Google pay時,條友真係看住我入卡no, 和後面果cvc no,

我想知我 ...

無嘢要 set 嘅喎,你叫佢原盒比你就可以。

大宅

大笨鐘 發表於 20-8-14 18:38
無嘢要 set 嘅喎,你叫佢原盒比你就可以。

他說要裝防毒,果些,和幫我裝埋一些免費的word Excel,要提早做,說要搞一輪野

子爵府

2020勳章

chinfongfong 發表於 20-8-14 18:18

我想知我 ...

sales 唔係 sale 最好,係 sell 最多佣,一萬年都係咁啦,佢唔開機,又點幫你 set ?

唔係專登搵2手機俾你的

伯爵府

2020勳章

chinfongfong 發表於 20-8-14 18:46
他說要裝防毒,果些,和幫我裝埋一些免費的word Excel,要提早做,說要搞一輪野
...

擔心嘅就就叫佢當面拆盒,你話唔趕時間,睇佢安裝,學吓嘢~ 佢幫你裝都算好人。通常賣咗部手提比你就算,軟件係返屋企自己裝嘅~

子爵府

2020勳章

chinfongfong 發表於 20-8-14 16:49
請問有幾年保養,我部i3機價4273,我另加三年保養811

應該是 1+2 保養吧?

子爵府

2020勳章

chinfongfong 發表於 20-8-14 15:34
他真係咁和我說,他介紹的hp 快過,新過,i3,

pentium 點會快過 i3 10代

子爵府

2020勳章

冇句真

子爵府

2020勳章

cella101 發表於 20-8-14 17:18
Lenovo 唔錯

x2 我部用咗七年

子爵府

2020勳章

chinfongfong 發表於 20-8-14 15:27
我就係不識電腦野,才先上來問下大家,學下基本野,才去買,否則又給人當水魚清倉底貨
...

其實 hkepc forum d 靚仔先係專家,佢哋先跟得貼,每年都不同

我買親嘢都會去睇下先

伯爵府

chinfongfong 發表於 20-8-14 18:46
...

什麼叫免費word? 不是送office 嗎? (根本,一早沒送,我2 年前買windows機也不會跟。要加錢另買的。)

=====
windows check 得好嚴架。會彈出"盗版"message .

=====

防毒也要買的。

裝什麼?

如果妳樣樣也不懂,用買番license 吧。

*識,也用正版吧!
*一陣裝virus/ 木馬程式就大鑊。不懂裝,上來問。不要貪這些樣啦!

=====
*一定要在妳面前開機架。怎會自己開自己裝?(我可慢慢等)。
一陣機有花痕點搞?快點去電器店講啦!

男爵府

2020勳章

chinfongfong 發表於 20-8-13 09:29
如題,想可以用多幾年,主要做文書多,可給下意見?謝謝各位

聯想

大宅

計我話唔裝好過裝,裝太多野只會拖慢部機。
你用microsoft office, 就唔需要裝啲咩免費office.
防毒本身有windows defender 已經夠,所謂防毒愈裝愈見鬼。

侯爵府

2020勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

邊間分店?真係要小心
我都想買Lenovo

大宅

回覆樓主:

真係想說粗口,原來今天昆我果個就係hp ,的sales, 專sales hp

hphpphph    發表於 20-8-14 19:49

伯爵府

chinfongfong 發表於 20-8-14 19:44
真係想說粗口,原來今天昆我果個就係hp ,的sales, 專sales hp

其實,買之前,那麼多人答了妳。妳也search 了那麼多。

每個sales 也會說自己the best la!

=====

每種speed test 也有不同計法。

===
而且,文書要那麼快,有什麼用?

這些機,絕不夠剪片/打高級機掛?(我不太懂打機野,我不打機)。

====
好好學,不要再想啦!

但不要貪平裝盗版!

保養是保硬件吧?明知盗版也去裝,出事要自己出錢重裝/or 自己重裝。

====
*我不明,什麼叫free words?

====

妳是想學 excel 的,用出機deal, 買套正板! 一定值架。加油!

伯爵府

chinfongfong 發表於 20-8-13 09:29
如題,想可以用多幾年,主要做文書多,可給下意見?謝謝各位

我買咗Lenovo

首頁
56789...10

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊