自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

講唔講得你當時點絕法?

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

晴B媽 發表於 20-8-13 11:49
朋友根本無一世,總有1日會分開。既然已分開,何必再多事。

唔同階段,自有唔同朋友。

同意。
就算對方肯采你,但已回不了頭,感情破裂了,始終裂痕仍在。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

珍珠宮

2024年龍年勳章

199707100304 發表於 20-8-13 12:52
同意。

侯爵府

回覆樓主:

佢幾時生日,等佢生日講句祝福語順便打開話題

男爵府

大力大力 發表於 20-8-13 11:28
我就不會試探、做人大方D、錯咗就要認~

我都會咁做

男爵府

199707100304 發表於 20-8-13 12:52
同意。

係呀,一定冇以前果種感情。

水晶宮

tp-windy 發表於 20-8-13 11:43
我會道歉先,表達咗自己知錯嘅立場先,等對方知道你係有誠意和解。
...

如果係我會道歉先,等人地條氣順D!

大宅

佢生日時,WhatsApp 講句生日快樂;睇佢有什麼反應先。

珍珠宮

雪影 發表於 20-8-13 11:44
我親身感受,早幾年我都同best friend 反面,我係被激嬲嗰個,三年後佢主動搵我,因為我哋仲有其他朋友,所 ...

同意,我覺得感覺已經唔同曬,尤其是放低左咁耐

男爵府

俾我會問喉下佢 , 講下自己近來情況 , 預左佢冷淡
一次唔得再試

大宅

NemoDory 發表於 20-8-13 11:47
勉強做咩
關係由你親手了斷
後悔了就去搵人

係呀,回不到最初了,你有否想過當初佢有幾難過幾唔開心,事情是可以原諒但很難忘記,刺永遠在心中,有感而發因我是被遺者

子爵府

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 親子王國15週年勳章

Ks918 發表於 20-8-13 15:11
係呀,回不到最初了,你有否想過當初佢有幾難過幾唔開心,事情是可以原諒但很難忘記,刺永遠在心中,有感 ...
交出了真心對待對方
換來一聲不響之絕交
原因都唔知道時
刺永遠在心中

男爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

曾經我朋友分担我的負面思想,可能我唔聽勸,太負面,佢覺得佢幫唔到我,吃不消。佢就同我講我地關係唔會回復,除非好特別的情況,我果次喊到死,失戀咁。後來我無強求,慢慢收拾心情,平平淡淡咁,有婚姻但無朋友咁。後來其實唔知什麼原因,佢主動揾返我,我地又親密返,咁多事之後我睇清咗唔會強求佢將我放在好重要的位置,少少let go la, 睇開啲咁啦,都唔將佢放好高位置。而家佢都係我最frd的朋友了,我想到什麼都會直接whatsapp留言俾佢,都可以話咩都傾,佢有重大事情不是第一個通知我,但都會在方便時俾我知,對於佢我仍是獨立交往,即是唔係一班朋友玩的那種frd.

伯爵府

CTPIG 發表於 20-8-13 16:14
曾經我朋友分担我的負面思想,可能我唔聽勸,太負面,佢覺得佢幫唔到我,吃不消。佢就同我講我地關係唔會回 ...

獨立交往最容易見真章

伯爵府

回覆樓主:

樓主,我係你就會誠心道歉講出自己感受,希望對方可以接受返你,但就吾好諗會返到以前咁friend,一切隨緣,希望你地可以好返啦!

要做就即刻做,吾好想太多

水晶宮

大力大力 發表於 20-8-13 11:28
我就不會試探、做人大方D、錯咗就要認~

非常同意!
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

珍珠宮

Giyueng 發表於 20-8-13 11:08
呢位知己朋友,我哋識咗好多年,佢好好人,我哋無所不談,大家都信任大家,我以前唔識珍惜佢,因一些事嬲咗 ...

直接大方同佢say hi,問候佢近況。同佢講想繼續同佢做知心好友,講自己感受就可以了
有緣份對方一定會原諒你既

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

道歉先囉

子爵府

Giyueng 發表於 20-8-13 11:48
我都有諗過佢生日當日whatsapp佢,但最衰我忘記咗佢生日日期,我記得月份,日期記得2日唔肯定係邊日,怕自 ...

珍珠宮

fanny3315 發表於 20-8-13 11:26
好難

我都有ex 朋友, 每次都係我幫佢, 仍被出賣

斷路多時, 今生緣份巳儘,再見將會係集揪,算舊帳時

首頁
12345...7

尾頁

跳至