自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

公爵府

如果佢好人應該會原諒你,唔試吓點知,人年紀愈大應該唔好咁執著

水晶宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

電郵/寄信, 真誠道歉

男爵府

回覆樓主:

我覺得直接係 whatsapp 表達,要先說明自己的道歉,和表示出好珍惜他這位朋友。
無論佢接唔接受番你做朋友,都應該為自己當初所犯的錯誤道歉。而個結果,就隨緣。起碼自己曾經努力挽回這份友情,內心會好過點。

wcpcelia    發表於 20-8-15 15:24

子爵府

Giyueng 發表於 20-8-13 11:08
呢位知己朋友,我哋識咗好多年,佢好好人,我哋無所不談,大家都信任大家,我以前唔識珍惜佢,因一些事嬲咗 ...

不一定有好結果,試下無仿,

第一句就道歉認錯,切忌長遍大論,

睇緣份吧

Keep on going never give up.
因為有我,這個世界更美好了!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Giyueng 發表於 20-8-13 11:48
我都有諗過佢生日當日whatsapp佢,但最衰我忘記咗佢生日日期,我記得月份,日期記得2日唔肯定係邊日,怕自 ...
就黎中秋,就中秋節快樂囉
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

伯爵府

牛年勳章

回覆樓主:

我有一個 由中一到中七都同班嘅好朋友,因為佢一啲私心而嬲咗我, 大家冇聯絡一排,搵返我仲喺度串串貢, 呢啲人真係永遠唔覺得自己有問題

子爵府

我都有諗過佢生日當日whatsapp佢,但最衰我忘記咗佢生日日期,我記得月份,日期記得2日唔肯定係邊日,怕自 ...

咁不如你WhatsApp 佢生日快樂,順便問佢今天還是明天,呢句通常對方會,打開話題匣子

用戶要求終止服務

牛年勳章

唔好咁大期望,不過你可以 whatsapp 佢,打開話題,再誠懇道歉。
未經許可,請勿轉載

侯爵府

回覆樓主:

無謂搵吧,當年你嬲咗佢絕交,現在就想當無事做返朋友,中間既裂痕依然存在,到時又嬲盞攪,放過你朋友吧!

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

其實你就算吧啦,好難返到轉頭了,而且係你唔珍惜在先。

不過贊成你msg向佢道歉,之後大家如何發展就隨緣啦
請勿打招呼~

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

道歉是正常,會不會係你單方面停留以前的回憶!咁多年,人與物已改變

珍珠宮

其實再做返朋友,你真係會珍惜?
連朋友生日都唔記得

大宅

sjnl43 發表於 20-8-13 20:32
我都有ex 朋友, 每次都係我幫佢, 仍被出賣

斷路多時, 今生緣份巳儘,再見將會係集揪,算舊帳時

同我經歷一樣,做得再好,對佢再好,都依然被出賣。除左絕交,真係唔知講咩好

水晶宮

直接what’s app佢,問候佢近況、關心佢。
睇吓佢幾時讀、讀完幾耐先覆你、覆你啲乜、內容長短... 咁你自己都預計到喺佢心目中的位置及重要性,然後先知下一步應該再講啲乜

珍珠宮

maymaymay28 發表於 20-8-14 01:55
同我經歷一樣,做得再好,對佢再好,都依然被出賣。除左絕交,真係唔知講咩好
...

人家根本把你當傻仔, 用黎出賣, 佢自己聰明無比

返左面, 諗住耐d 唔提無事, 一個扮失憶, 一個好兩日, 神速變得比之前更差
佢地有個獨特思想, 黑面態度差, 就係駕駛住你

一哭二鬧喊委屈可憐, 出群眾壓力,造搖生事幾招慣技

一律unfriend 粉碎好人card 以後日子輕鬆多

人唔夠強勢,係無資格派好人card

珍珠宮

呢位知己朋友,我哋識咗好多年,佢好好人,我哋無所不談,大家都信任大家,我以前唔識珍惜佢,因一些事嬲咗 ...

日久見人心, 我當初unfriend 舊同學, 係慢慢死心, 接受事實

根本一路被人揾笨, 人求我3春雨, 我求人6月霜

unfriend 左人focus 自己事, 一日唔得兩日, 一次唔得再學

生活一日比一日輕鬆, 係絶對唔會返轉頭

你要自問當初有無老點個friend 就知個friend 會唔會再接納你

侯爵府

想搵就搵啦,hi babe, 呢排點呀?就ok 啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

其實樓主咩事要咁绝? 朋友對你咁好你咁樣對人,到你宜家想揾返個朋友就想ws 返人,有無諗過你朋友有咩感受?你宜家講sorry 就只係令你自己感覺好D! 況且事過境遷,就算佢真係同你和好,情誼一定無復從前! 你可以照ws 佢但作最壞打算係佢未必啋你!

大宅

BK Milk勳章

多謝樓主呢個post, 令我啲回憶返曬黎⋯⋯

子爵府

過去就是過去了

首頁
23456...7

尾頁

跳至