夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

我最近先發現...
佢拎戶口D$/賣嫁裝去找卡數 (Min pay only)
D$佢之前拎左去賭波賭馬
條大數有成$40萬 ...

我哋有2個囡..4歲同4個月

佢話賭$係近呢兩年再開始番..之前有幾年冇賭...

十年前亦試過去澳門賭$爆煲..佢屋企人同我都已經幫過一次

各位如果係你地會點做呀?好亂,個腦諗唔到..

複式洋房

回覆 ec_coy 的帖子

放棄,一次又有第二次

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

ec_coy 發表於 20-8-13 12:01
我最近先發現...
佢想點現在?條数都唔細,現今你有上班嗎?

珍珠宮

會放棄
兩個囡太細
俾大耳窿追到上門又點算呢?

男爵府

ec_coy 發表於 20-8-13 12:01
我最近先發現...

放棄,賭徒唔會改變,特別係你哋幫佢還過一次,佢會覺得你哋會繼續幫佢還。

洋房

回覆 Pepero 的帖子

個個都話放棄,講就易,但一個女人帶住兩個小朋友點行落去?賭係病態,試下叫佢睇心理醫生先,再諗下有冇方法令佢會變

男爵府

guess2233 發表於 20-8-13 12:34

個個都話放棄,講就易,但一個女人帶住兩個小朋友點行落去?賭係病態,試下叫佢睇心理 ...

因為同個賭徒一齊仲難行,只會被拖累,個男人比唔到錢屋企仲要欠債,掉咗佢,女人自己同小朋友反而生活仲輕鬆啲。

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

賭仔無得救架

子爵府

guess2233 發表於 20-8-13 12:34

個個都話放棄,講就易,但一個女人帶住兩個小朋友點行落去?賭係病態,試下叫佢睇心理 ...

正正因為有兩個咁細嘅女,所以先至要放棄呢條友!

別墅

我經濟獨立⋯⋯四萬幾蚊一個月,養兩個女唔係問題,但係對小朋友影響好大,我唔想佢哋係單親家庭長大,我離開咗佢又點,我哋三母女唔會開心...

佢條數佢屋企人同我應該可以應付到(其實我啲積蓄我都係諗住留返比兩個女)

佢同屋企人溝通唔到,如果連我三母女都離開佢,佢話最多係佢去燒炭,講真我真係唔想睇住佢死,有時我都好自責唔知點幫佢,自責點解自己咁樣都察覺唔到佢有問題...

好想同佢從零開始...佢話叫我帶埋佢走去英國...

大宅

賭徒無好下場,自己諗諗。

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

樓主,你c6已經第二次欠債,你仲信佢?佢屋企都唔幫佢,你仲諗住同佢還?你c6點解再賭番錢?失業無工開要揾快錢?壓力大?呢d唔係籍口賭錢囉!可能$ 40萬對你黎講係小事,如有下次,條數再大d點算?你仲有兩個小朋友要養!你c6叫你帶佢去英國,你c6做邊行?香港d數未搞掂仲話去英國過新生活?佢有少少逃避現實!

男爵府

ec_coy 發表於 20-8-13 13:15
我經濟獨立⋯⋯四萬幾蚊一個月,養兩個女唔係問題,但係對小朋友影響好大,我唔想佢哋係單親家庭長大,我離開 ...

千祈唔好幫佢還錢
千祈唔好幫佢還錢
千祈唔好幫佢還錢

見過太多賭仔家人幫賭仔還錢,還到連家人都彈盡糧絕嘅故事。你仲有兩個女,你一定要keep 住啲錢3母女用。你寧願叫佢申請破產,都唔好幫佢還錢。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我經濟獨立⋯⋯四萬幾蚊一個月,養兩個女唔係問題,但係對小朋友影響好大,我唔想佢哋係單親家庭長大,我離開 ...

搞得掂就分開
佢咁壞榜樣,真係好咩
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

單親影響大d?定係兩個小朋友親眼目睹收數佬上門追數,淋紅油影響大d?

男爵府

回覆樓主:

佢要賭去外國都無用,下網都有得賭有戶口就得,佢只係借口,佢當然要生要死因為都無野可以留你,佢自己無定力你無理幫到佢還左都會有下次

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

放棄。
只會拖累左你同小朋友,趁小朋友仲細,重新生活好過。

大宅

Angelice-BeBe 發表於 20-8-13 17:09
放棄。
只會拖累左你同小朋友,趁小朋友仲細,重新生活好過。

我就是人板比你知都冇所謂?我和外家親戚朋友都幫過這個滿口大話,心術不正嘅EX層樓又比銀行釘契?香港大陸四方八面都有收數佬上門,我連門鐘都關上扮無人住,奇實和个仔在屋內震晒點算好?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你估外國冇賭場咩,賭呢d係心癮,冇咩可能戒得甩,佢小賭就話可以忍,四十萬係你十個月加埋的糧呀,你有幾多俾佢咁fing? 唔離婚至少都先分居,佢有心改自然會為左家庭而改,你睇兩年再決定離唔離,講得出去死的根本冇決心改,覺得死左佢仲易過面對自己問題

男爵府

睇嚟你好想勸服自己原諒 咁有冇實質plan?睇戒賭專科?俾晒錢你?cut 信用卡?任何錢同值錢既野都唔俾佢掂到?
點解單親家庭既小朋友就唔可以開心?大耳窿追到上門雙親又如何?

首頁

尾頁

跳至