夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

你個心想留低咪試下,自己吾後悔就得

大宅

ec_coy 發表於 20-8-13 12:01
我最近先發現...
佢拎戶口D$/賣嫁裝去找卡數 (Min pay only)
D$佢之前拎左去賭波賭馬

你問下佢最大果注買波買過多少$,如果是$50000 以上,冇得救的。我是过來人,經驗豐富

大宅

賭仔同吸毒一樣,冇得救駕!

子爵府

畀面勳章

賭同毒都係冇得救,不過你唔想放棄佢,咪幫佢,但你要預左佢會有第三次。

男爵府

ec_coy 發表於 20-8-13 13:15
我經濟獨立⋯⋯四萬幾蚊一個月,養兩個女唔係問題,但係對小朋友影響好大,我唔想佢哋係單親家庭長大,我離開 ...

你就算唔捨得離開佢,都唔可以縱容佢,你幫佢還錢,只會縱大佢個膽,越賭越大,你為佢好就要狠心啲,由得佢自己債自己還,冇錢還便申請破產,為咗你兩個女,自己守好啲錢

男爵府

我經濟獨立⋯⋯四萬幾蚊一個月,養兩個女唔係問題,但係對小朋友影響好大,我唔想佢哋係單親家庭長大,我離開 ...

賭徒一向要賭到咩都無先收手。今日仲有你,有2個女,有你嘅積蓄,佢肯定去到邊都會繼續賭,賭到你由經濟獨立到負埋債,由佢一個死到全家死,到時好開心嗎?你2個女靠你保護,你死要攬住老公,搵埋2個女陪葬,將來有咩事唔好怨。

侯爵府

我最近先發現...

賭隱無得救

別墅

我最近先發現...

過來人,我選擇放棄,冇得救。
離開後而家不知幾好。

侯爵府

回覆樓主:

比我會離,反正自己有能力帶埋兩個女走。專家話,一個賭徒至少牽連到17個親友,我以前經歷過我哥啲追數佬間中上門,害得我媽幾慘,果種神經虐待,有次媽話過馬路仲唸緊呢啲事,差啲比車車死,我媽話好彩自己堅強,如果唔係一早自殺左。所以 ,果時我唸我就算嫁唔出,都一定唔會揀賭仔。阿媽好好,媽話我做阿媽好難唔幫,第日你哥問你借你千其唔好借,比人斬死都係佢自己攞黎。

子爵府

回覆樓主:

有前科條數仲唔細 點再忍受呀
我老豆月月清賭曬d糧去馬仔 我家都大精神壓力
何況賭咁大 借錢賭真係佢未死比著係我都激到生野病呀 我講我啫

大宅

回覆樓主:

直接放棄,越俾機會只會增加妳失望次數。賭癮呢樣野,比酒癮鹹濕癮更難根治。

大宅

我最近先發現...

一定唔可以再幫,賭係無得救的

公爵府

guess2233 發表於 20-8-13 12:34
回覆 Pepero 的帖子

個個都話放棄,講就易,但一個女人帶住兩個小朋友點行落去?賭係病態,試下叫佢睇心理 ...

帶住兩個女易啲,定帶住兩個女再加一大堆債易啲。唔走好白痴

公爵府

佢點會燒炭呀。你前腳離開家門,佢後腳就開始賭。放心啦,賭仔只係會無得睹先會死,無老婆仔女唔會死

複式洋房

回覆樓主:

如果比著係我,我唔會比多餘錢佢過手,無錢自然賭唔到。

如果佢無錢都要借錢賭。。咁就唔好理佢吧。。。。
如果真係唔想睇住佢死,同佢去搵合法財仔做債務重組,喺佢份糧黎慢慢還,但要用佢既錢黎還!

這樣才有改過的機會

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

有個爛睹老豆有咩用? 比機會將來兩個女幫手還債?

男爵府

畀面勳章

我最近先發現...

因為妳仍然愛你老公先會心軟,妳試下去找介賭熱線,同妳老公一齊去聽,如果佢都係有賭就放棄喇,起碼妳有畀機會佢。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

JM,睹真係返唔到轉頭! 你幫你自己同兩個囡諗下啦! 佢賭到欠40 萬嗰時有無諗過你同D囡?! 你話今次可以應付到?幫佢還到? 跟住會繼續有黎! 次次幫佢還都誓神擗願無下次架啦! 難得你仲撑佢! 4萬蚊月薪嘅你足夠可以照顧你對囡好好生活! 但冚賭債多多都唔夠! 世上没有後悔藥! 醒罷

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

40 萬可以供一個小朋友去英國一年讀書嘅費用,宜家掉落咸水海,咁樣會唔會形像化D,赤D

首頁

尾頁

跳至