自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

男爵府

唔講邊個驚邊個,而家抗疫成功方法除左巿民自律,封關好明顯係關鍵,就算要入境任何人都必須要強制一個指定地點隔離同檢測先叫安全

而家開返做「中轉站」,人既流動必然會多左,點睇都唔會係對疫情有幫助既事(對航空業有幫助係另一件事)

子爵府

cattz288 發表於 20-8-13 15:01
所以轉機人士咪無關囉~

問題係轉機嗰啲位
係咪一個support staff 都唔使先?
廁所總要人洗
閘口都要地勤

經亞博
仲可以撈到確診者

轉機就真係byebye 你條尾

子爵府

iris2014 發表於 20-8-13 15:04
唔講邊個驚邊個,而家抗疫成功方法除左巿民自律,封關好明顯係關鍵,就算要入境任何人都必須要強制一個指定 ...

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

樓主明顯明有用心, 何必跟佢步伐走

珍珠宮

講咁耐就係唔要大陸人來轉機姐, 咁點解你唔反對埋外國高風險反黎個班人呀? 點解唔係全面禁經機場入境? 只係禁大陸人來轉機?

Happy_hk    發表於 20-8-13 15:22

大宅

bebeyi 發表於 20-8-13 14:51
睇咗先衝出唻

哪有如何?

外國到港的時候係機場未檢疫嘎喔
反而內地出行上飛機都需要健康碼

子爵府

小肥兔 發表於 20-8-13 15:05
樓主明顯明有用心, 何必跟佢步伐走

講事實啫
咩人諗乜嘢
就算你而家話開俾米國人轉機
我都反對㗎

病毒唔識認人
人多自然有危險

機場大把人要返工
你估個個home office?

珍珠宮

畀面勳章

bebeyi 發表於 20-8-13 15:09
講事實啫
咩人諗乜嘢

我都係講事實

大宅

回覆樓主:

唔怪得今日lunch 哥又入機場攪事la。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

bebeyi 發表於 20-8-13 15:04
問題係轉機嗰啲位
係咪一個support staff 都唔使先?
廁所總要人洗

就算無轉機, 果班staff現時都係面對緊未檢疫既入境者架喇
放下自在

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

bebeyi 發表於 20-8-13 14:43
機管局宣布,由本周六起至10月15日期間,於中國內地機場出發的旅客,可經香港國際機場轉機或過境到其他航點 ...

機場幾時有關閉過

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

陳小仙 發表於 20-8-13 15:11

唔關事, 話813呢d低能野啫
放下自在

公爵府

陳小仙 發表於 20-8-13 15:11

好似得一個

象牙宮

bebeyi 發表於 20-8-13 15:09
講事實啫
咩人諗乜嘢

到底你知唔知轉機乘客係用緊咩通道架?
放下自在

子爵府

Yoyoy1006 發表於 20-8-13 15:08
哪有如何?

外國到港的時候係機場未檢疫嘎喔

又講健康碼

健康碼本身就唔make sense

唔通你尋日驗完孕就代表你今日做愛唔會懷孕咩?

日日驗孕保你一世唔懷孕?

子爵府

2024年龍年勳章

bebeyi 發表於 20-8-13 14:43
機管局宣布,由本周六起至10月15日期間,於中國內地機場出發的旅客,可經香港國際機場轉機或過境到其他航點 ...

唔講政治,如果覺得香港嘅做法唔啱,建議參考外國~~睇邊個國家做得到全部封閉。。
凡事唔係只望向自己,就算只望自己,都知道想再有人人一萬蚊派,都要個政府水塘一直有水,都要納稅人有生意做先可以有稅納俾庫房。。

病毒冇可能短時間完全消失,冇任何國家地區可長時間閉關自守,尤其是香港咁做唔到自給自足嘅地方。

cmama    發表於 20-8-14 07:59

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

大宅

回覆樓主:

唔講政治。香港政府同中國做就一定唔好。好似延遲選擇。人地可以,香港就唔可以lo。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

陳小仙 發表於 20-8-13 15:03
如果是偷偷就連樓主都唔知

正想講
總有離別的時候

大宅

bebeyi 發表於 20-8-13 15:01
咁咪去澳門囉

病毒不認國藉的

甘咪去投诉去搞事要求政府关翻佢啰,有咩所谓

首頁
12345...12

尾頁