自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

侯爵府

我知文宣要集中火力攻擊內地飛外地的轉機安排, 但助攻時也要思考整個過程, 只係盲目追隨, 對自己和整個香港都冇好處

其實日日夜夜都香港人由外地返港, 外地的確診數字之高, 呢班香港人仲高危, 而有不少工作人員, 而且各部門職員,在機場協助檢測從未間斷

wcpcelia    發表於 20-8-15 15:01
cmama    發表於 20-8-14 08:00
mercurycc    發表於 20-8-13 15:29

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

其實喺六月都已經開放咗轉機服務

即係樓主你所講嘅俾米國人轉機係已經做緊

侯爵府

cattz288 發表於 20-8-13 14:53
全部都係經過入境程序先去亞博館架喇

轉機唔使入境香港, 只能留在禁區不長於24小時

大宅

lakgarden 發表於 20-8-13 15:17
我知文宣要集中火力攻擊內地飛外地的轉機安排, 但助攻時也要思考整個過程, 只係盲目追隨, 對自己和整個香港 ...

佢地又對過香港好嗎?我由上年都今日唔覺一個文宣是對香港好。

珍珠宮

畀面勳章

bebeyi 發表於 20-8-13 15:13
又講健康碼

健康碼本身就唔make sense

健康碼係出入關口憑證, 正確d講係每次出入都要重新驗一次

澳門跌價 $120

香港要過千以上, 所以政府要引入國內檢測公司, 幫助減低檢測費用, 為健康碼舖路

如果你懂, 就唔會話唔make sense

好多人中港工作架,需要經常往返中港, 好似做個audit會計 etc

用懷孕做比喻就真係唔係幾make sense

cmama    發表於 20-8-14 08:01

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lakgarden 發表於 20-8-13 15:20
轉機唔使入境香港, 只能留在禁區不長於24小時

講緊普通旅客
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

又講健康碼

香港果班中港司機得24小時valid咋, 咁都唔make sense, 應該係無sense可言
放下自在

男爵府

回覆樓主:

信政府評估
內地有健康碼制度,俾得佢出境即係無事

子爵府

小肥兔 發表於 20-8-13 15:20
健康碼係出入關口憑證, 正確d講係每次出入都要重新驗一次

澳門跌價 $120

咁個test 係入境前幾耐做丫

珍珠宮

bebeyi 發表於 20-8-13 14:43
機管局宣布,由本周六起至10月15日期間,於中國內地機場出發的旅客,可經香港國際機場轉機或過境到其他航點 ...

反而吾太驚,國內有綠色健康碼,又有大規模檢查,反而外國美國爆到失控

有健康碼可以追查,係國家對自己人民負責任嘅表現,吾似台灣一出國就中招,不檢驗就零確診

anma    發表於 20-8-13 15:29

子爵府

lakgarden 發表於 20-8-13 15:17
我知文宣要集中火力攻擊內地飛外地的轉機安排, 但助攻時也要思考整個過程, 只係盲目追隨, 對自己和整個香港 ...

我都知五毛要唱好香港
不過呢五毛唔易賺的

侯爵府

cattz288 發表於 20-8-13 15:22
講緊普通旅客

即係機場都冇停過運作? 早幾日先見有post問夜機由加拿大返香港點安排

子爵府

Happy_hk 發表於 20-8-13 15:14
唔講政治,如果覺得香港嘅做法唔啱,建議參考外國~~睇邊個國家做得到全部封閉。。
凡事唔係只望向自己,就 ...

所以乜都係

侯爵府

bingo, 又成功引蟲出動, 即刻出現5毛呢兩個字,

happylife28    發表於 20-8-13 23:17

象牙宮

lakgarden 發表於 20-8-13 15:27
即係機場都冇停過運作? 早幾日先見有post問夜機由加拿大返香港點安排
...

真係無停喎!之前喺外傭谷見人話成班姐姐因為晏機到, 被政府安排入酒店, 吹水話幾個人一間房 當然不斷比人質疑喇
放下自在

大宅

又講健康碼

照你咁噶邏輯
係亞博驗完都冇用啦

象牙宮

lakgarden 發表於 20-8-13 15:30
bingo, 又成功引蟲出動, 即刻出現5毛呢兩個字,

我諗班苦主都渴求見到5毛
放下自在

侯爵府

cattz288 發表於 20-8-13 15:30
真係無停喎!之前喺外傭谷見人話成班姐姐因為晏機到, 被政府安排入酒店, 吹水話幾個人一間房 ...

咁趣緻, 不要問只要信

珍珠宮

畀面勳章

bebeyi 發表於 20-8-13 15:26
咁個test 係入境前幾耐做丫

唔知喎, 都未推行到健康碼

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

LokYauYau 發表於 20-8-13 14:53
人地驚我地,多過我地驚人。。。你睇下澳門
咪就係
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

首頁
12345...12

尾頁

跳至