想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

紅d12/8轉淺,所以當果日排卵,9/8、10/8、12/8都有交功課,應該26號 dd

複式洋房

babeshadow 發表於 20-8-13 18:42
紅d12/8轉淺,所以當果日排卵,9/8、10/8、12/8都有交功課,希望大一齊交流下度過呢漫長的10日
...

我今個月都去左監測排卵,一起加油

大宅

pooiyee 發表於 20-8-13 19:08
我今個月都去左監測排卵,一起加油

我第一次用紅d,爬左好多文。睇左中醫,戒左凍飲,真係做足功課先開始,大家一齊加油

複式洋房

babeshadow 發表於 20-8-13 22:32
我第一次用紅d,爬左好多文。睇左中醫,戒左凍飲,真係做足功課先開始,大家一齊加油
...

你第一個月備孕?

大宅

紅d12/8轉淺,所以當果日排卵,9/8、10/8、12/8都有交功課,希望大一齊交流下度過呢漫長的14日

...

我都係12/8 排卵呀! 祝大家好運!

大宅

pooiyee 發表於 20-8-13 22:37
你第一個月備孕?

唔係,4月小產左,調理好身體後既第1個月

大宅

simba117 發表於 20-8-14 01:02
我都係12/8 排卵呀! 祝大家好運!

加油呀,你有冇量體溫呀?

複式洋房

babeshadow 發表於 20-8-14 07:46
唔係,4月小產左,調理好身體後既第1個月

希望你成功啦!

大宅

pooiyee 發表於 20-8-14 11:26
希望你成功啦!

多謝
你都係

大宅

紅d12/8轉淺,所以當果日排卵,9/8、10/8、12/8都有交功課,希望大一齊交流下度過呢漫長的14日

...

加油啊!盡左力,而家就放鬆等派彩,好好珍惜自由自在既生活,10個月後要照顧BB就無咁多自己時間啦

利申: 都係等派彩中

大宅

瑞克太太 發表於 20-8-14 13:02
加油啊!盡左力,而家就放鬆等派彩,好好珍惜自由自在既生活,10個月後要照顧BB就無咁多自己時間啦 ...

我冇得自由自在地生活6年了,有個女

大宅

瑞克太太 發表於 20-8-14 13:02
加油啊!盡左力,而家就放鬆等派彩,好好珍惜自由自在既生活,10個月後要照顧BB就無咁多自己時間啦 ...

你dd係幾時呀?我小產後黎m唔準,所以只可倒數14日後check

大宅

babeshadow 發表於 20-8-14 13:30
你dd係幾時呀?我小產後黎m唔準,所以只可倒數14日後check

仲有3日
早兩日流啡,尋日粉紅,今日響房換衫時滴左幾滴鮮紅血..嚇到隔離勁驚血嗰位男士大叫...

聽講話小x後半年內好容易中,而且你曾經有個BB,有第二個係遲早既事啦!

大宅

babeshadow 發表於 20-8-14 13:29
我冇得自由自在地生活6年了,有個女

女仔好呀!勁想要個女!!
你就好啦,已經有個6歲女,我想要好多小朋友但一直專注事業所以而家先開始...好擔心已經太遲..

大宅

瑞克太太 發表於 20-8-14 16:04
仲有3日
早兩日流啡,尋日粉紅,今日響房換衫時滴左幾滴鮮紅血..嚇到隔離勁驚血嗰位男士大叫...

都有機會係著床血喎
希望啦,我女已經6歲,上次由有左到小產已經過左半年,再遲多幾個月,同阿女就差得越遠

大宅

瑞克太太 發表於 20-8-14 16:07
女仔好呀!勁想要個女!!
你就好啦,已經有個6歲女,我想要好多小朋友但一直專注事業所以而家先 ...

你高0未?我同事37歲都生到,有心唔怕遲

大宅

babeshadow 發表於 20-8-14 16:33
都有機會係著床血喎
希望啦,我女已經6歲,上次由有左到小產已經過左半年,再遲多幾個月,同阿 ...

由星期日開始流小啡,星期二粉紅..今日鲜紅!每隔兩日先流..未聽過著床血咁流法..講真今日先識驚但又唔會痛,所以都唔想冒險去睇醫生住

睇番樓上你話4月小x?啱啱過左3個月又within半年,最有機會既時間剛開始!呢三個月好有機喎,放鬆心情,得閒散下步浸下浴,有第二個就easy job 啦

好在你第一個係女!年紀再大啲仲好呀!到返小學時你就多d時間照顧bb,佢又開始有自己朋友同圈子冇咁容易呷醋,女仔又可以訓練幫手湊b(佢當煮飯仔遊戲咁玩),羨慕死我啦

大宅

babeshadow 發表於 20-8-14 16:35
你高0未?我同事37歲都生到,有心唔怕遲

我32應該就快踏入高齡
想要3個...隔離位男士就冇所謂愈多愈好... 計落時間唔多啦..

大宅

瑞克太太 發表於 20-8-14 17:09
由星期日開始流小啡,星期二粉紅..今日鲜紅!每隔兩日先流..未聽過著床血咁流法..講真今日先識驚但又 ...

我上個月頭都試過,無端滴幾滴血,護墊都夠用,跟住第二日又冇,隔左幾日又幾滴然後又冇直到月尾m come,我諗緊係咪工作太辛苦而引致,有講俾中醫聽,但佢唔覺係咩大問題,不過當時我就未開始做人,但你情況不同,自己好好觀察住。

我都32喇,但幫我做藥流既醫生話我仲後生唔怕,我仲信左添

生3個,你好偉大呀,我本身一個就收爐,呢2年突然諗如果我同老公走左,女女又冇結婚咪得返佢一個,所以先決定生多個咋

大宅

babeshadow 發表於 20-8-14 17:52
我上個月頭都試過,無端滴幾滴血,護墊都夠用,跟住第二日又冇,隔左幾日又幾滴然後又冇直到月尾m come,我 ...

如果聽你咁講可能我都要等下個月啦..剛剛小便又有血印響tissue..但一d都唔痛,反而流啡前一日痛到飛起仲肚疴到標冷汗
應該唔係工作壓力大..因為冇工作男人都係封關後3月先開始留響香港,今個月頭醒起好似就黎排卵所以試下..我地兩個都冇咩壓力既開心果黎

首頁

尾頁

跳至