想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

瑞克太太 發表於 20-9-20 14:05
未啊,睇好多人話好彩就六個星期有閃閃,有時可能要等到第七、八個禮拜,所以決定10月先講佢聽
今 ...
你冇事嗎?呢幾日唔見你留言,我都等緊派彩

大宅

izaki524 發表於 20-9-20 14:33
你冇事嗎?呢幾日唔見你留言,我都等緊派彩

冇事呀唯一擔心就係食得太多會變大肥婆
其實都冇乜特別嘢可以做,等緊睇私家醫生,贊育醫院嗰邊排左期,仲投訴埋添除咗等都冇乜特別嘢
你幾時派彩啊

大宅

回覆 瑞克太太 的帖子

DD 係30/9 ,今個月都係遲排。政府通常唔會有好聲氣,唔好唔開心,我都遇過好明白。就等夠期去私家聽心跳,果時會好感動架啦

大宅

izaki524 發表於 20-9-20 14:45
回覆 瑞克太太 的帖子

DD 係30/9 ,今個月都係遲排。政府通常唔會有好聲氣,唔好唔開心,我都遇過好明白。 ...

我都唔要求佢好聲好氣、好好服務,但嗰個職員沮咒我陀唔隱個B呀
唔想自己嚇自己,所以第八個禮拜先去照閃閃

咁即係你啱啱排完卵左喎咁呢幾日會唔會補多次呀?以防真係遲好多排卵

別墅

恭喜晒
計咗預產期未啊?
未呀,今朝中左,上黎爬文中。
係咪可以去普通診所檢左拎左張紙先。
到 8 weeks 先再睇私家? 而家個腦一片空白

大宅

瑞克太太 發表於 20-9-20 14:57
我都唔要求佢好聲好氣、好好服務,但嗰個職員沮咒我陀唔隱個B呀
唔想自己嚇自 ...

唔好理呢D人,盞激心。我好似16或17號排,我會呀,再繼續補。估排後14日係DD

大宅

ellaaaa 發表於 20-9-20 15:38
到 8 weeks 先再睇私家? 而家個腦一片 ...

睇你邊間公立醫院,我呢邊打電話去約,佢會電話直接覆個期俾你第一次見助產士,然後幫你安排其他測試
如果你唔介意先去攞懷孕證明,可以直接用政府個預約通,喺個Apps入邊會直接比第一次產檢同埋唐氏綜合證期你
我就懶,打去醫院約完之後,諗住八星期去私家醫院第一次照閃閃之後先順便攞懷孕證明,第一次見助產士嘅時候先俾政府,電話嗰邊會問你攞咗懷孕證明未,我都係答已經有,因為到時基本上一定有

大宅

izaki524 發表於 20-9-20 15:39
唔好理呢D人,盞激心。我好似16或17號排,我會呀,再繼續補。估排後14日係DD ...

係啦我都覺得隔日do直至真係過晒排卵期為止
唔知點解好衰㗎,平時好地地,一話想是備孕嗰個月一係遲又或者一定早,又或者排卵症狀唔明顯我就排卵嗰日好正常,預計之內嗰日,但偏偏所有嘢都唔明顯、完全冇平時應該有嘅症狀

大宅

瑞克太太 發表於 20-9-20 18:20
唔知點解好衰㗎,平時好地地,一話想是備孕嗰個月一係遲 ...

最緊要你個結果好呀

大宅

ellaaaa 發表於 20-9-20 15:38
到 8 weeks 先再睇私家? 而家個腦一片 ...

睇你點排期,好多都係要拎咗證明先
可去家計會或者普通診所
排咗政府先
跟住7週左右去睇婦科都應該得,因為每個人唔同,我6week就有閃閃,有人就8week

大宅

izaki524 發表於 20-9-20 20:05
最緊要你個結果好呀

所以一句說話講晒:Keep 住do
冇捷徑、冇秘笈、冇tips,do啦

大宅

瑞克太太 發表於 20-9-20 20:19
所以一句說話講晒:Keep 住do
冇捷徑、冇秘笈、冇tips,do啦
希望保持到啦

大宅

izaki524 發表於 20-9-20 20:21
希望保持到啦

其實隔日do唔係太難啊,順便調節一下啲女性荷爾蒙,皮膚都靚啲

別墅

Queenielee612 發表於 20-9-20 20:07
睇你點排期,好多都係要拎咗證明先
可去家計會或者普通診所
排咗政府先
瑞克太太 發表於 20-9-20 18:20
唔知點解好衰㗎,平時好地地,一話想是備孕嗰個月一係遲 ...

好詳細呀~~
過兩日去搵個普通科拎證明先
呢個8 月DODO GP 好似好多人都中左 ... 恭喜晒~~~~

大宅

未啊,睇好多人話好彩就六個星期有閃閃,有時可能要等到第七、八個禮拜,所以決定10月先講佢聽
今 ...

我今個月咩都無check所以吾知幾時dd呀哈哈不過我好長cycle嫁可能呢幾日先排卵咋,應該10月1至4dd啦
不過呢個星期我同老公都好想dodo, 有時一日兩次, 好少可

大宅

Yuen2lam 發表於 20-9-21 12:32
我今個月咩都無check所以吾知幾時dd呀哈哈不過我好長cycle嫁可能呢幾日先排卵咋,應該10月1至4dd啦 ...

啱㗎啦,女人靠自己感覺有時都仲準過啲試紙
不過講開又講你嗰個cycle 聽落真係好長喎
我都踏入第六個禮拜啦,但你可能而家先排卵

大宅

瑞克太太 發表於 20-9-21 14:19
啱㗎啦,女人靠自己感覺有時都仲準過啲試紙
不過講開又講你嗰個cycle 聽落真係好長喎
...

其實今日day25啦哈哈,照計應該排左既,我period通常29至35日
不過今晚都應該會dodo一次因為好有興致

大宅

Yuen2lam 發表於 20-9-21 18:58
其實今日day25啦哈哈,照計應該排左既,我period通常29至35日
不過今晚都應該會dodo一次因為好有興致 ...

其實我想講,我中咗之後都係好有興致、比平時更有興致
今個星期開始唔舒服啦,女人真係要好愛一個男人先可以幫佢陀BB、生小朋友

大宅

ellaaaa 發表於 20-9-20 22:42
好詳細呀~~
過兩日去搵個普通科拎證明先
呢個8 月DODO GP 好似好多人都中左 ... 恭喜晒~~~~ ...

都係㗎,呢個group命中率真係好高,都有8、9成

大宅

瑞克太太 發表於 20-9-22 10:08
其實我想講,我中咗之後都係好有興致、比平時更有興致
今個星期開始唔舒服啦,女人真係要好愛一個 ...

食吾食得落野呀?

首頁

尾頁

跳至