跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問如果Curtin university 附近治安如何呢? 如果住 邊區比較治安好呢 因為番學係Curtin. 而住屋share咁 咩價錢左右呢

大宅

如果會楂車住邊都吾係問題多好多選擇
如果吾會楂車,會考慮返學搭巴士/火車嗎?
如果以上皆否,就首先找圍住學校附近的屋,價錢視乎你要求
治安問題有聽過爆玻璃入屋偷野不過每個 suburb都有機會

男爵府

queencaribbean 發表於 20-8-14 15:55
如果以上皆否,就首先找圍 ...

暫時未有車牌呀
可以坐巴士or 公共交通

男爵府

queencaribbean 發表於 20-8-14 15:55
如果以上皆否,就首先找圍 ...

如圍住學校附近既屋 可以邊到搵到資料呢

大宅

回覆 pypy405 的帖子

我幫你睇過搭巴士/火車要成粒鐘
https://moovitapp.com/index/en-gb/public_transportation-Curtin_University-Perth-efsite_4b43094bf964a520c8db25e3-622

大宅

Curtin 屬於 Bentley, 可以入 https://www.realestate.com.au/rent/
如果係一個學生自己過來我會宿舍住住先等識到朋友仔再夾份租屋搬出去

男爵府

queencaribbean 發表於 20-8-15 18:29
Curtin 屬於 Bentley, 可以入 https://www.realestate.com.au/rent/ 找
如果係一個學生自己過來我會宿舍 ...

都係
Thanks for info

男爵府

queencaribbean 發表於 20-8-15 18:29
Curtin 屬於 Bentley, 可以入 https://www.realestate.com.au/rent/ 找
如果係一個學生自己過來我會宿舍 ...

CAMPUS PERTH
80 STIRLING STREET, PERTH, WA 6000 想問如果呢到去Curtin university, 遠嗎? 有咩車到

大宅

WA6000 即係City, Curtin 屬South of the River, 當中隔了條 Swan River, 楂車要行 freeway
由市中心去可選搭一程巴士#960號 ,21個站車程24分鐘 ,google map 計埋上車前落車後既步行全程48分鐘。
又或者可以火車去到 Canning Bridge Station 再轉巴士

你要預的係等巴士時間比較長, City 晚上比較雜
以上資料我係用Google Map 幫你查,你自己都可以試下找

大宅

男爵府

queencaribbean 發表於 20-8-16 12:07

WA6000 即係City, Curtin 屬South of the River, 當中隔了條 Swan River, 楂車要 ...

Thx

男爵府

queencaribbean 發表於 20-8-16 12:07

WA6000 即係City, Curtin 屬South of the River, 當中隔了條 Swan River, 楂車要 ...

Hello 想請問campus Perth 附近治安點呢?

大宅

9樓咪已經寫左City 晚上比較雜

男爵府

queencaribbean 發表於 20-8-26 13:31

男爵府

queencaribbean 發表於 20-8-26 13:31

想請問 電話號碼前邊個0字 需要打埋嗎 即61-0 or 61就可以?

大宅

0字 不需要打

男爵府

queencaribbean 發表於 20-8-27 16:58
0字 不需要打

Thx

大宅

呢D得吾得?
https://www.unilodge.com.au/student-accommodation-perth/vickery-house/rooms-apartments

男爵府

queencaribbean 發表於 20-8-28 23:50

呢D得吾得?

睇過 貴又勁殘

大宅

pypy405 發表於 20-8-13 22:08
想問如果Curtin university 附近治安如何呢? 如果住 邊區比較治安好呢 因為番學係Curtin. 而住屋share咁 ...

你係自己過去定一家人過去呢?

首頁

尾頁

跳至