夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

ivymask 發表於 20-8-16 18:24
應該係要令到自己好忙 忙到連諗嘢嘅時間都無先可以唔再亂諗 但依家呢個時勢街又無得出 活動又唔多真係好難 ...

忙只係可以暫時幫你放底件事唔諗,但當一靜返落黎,特別係夜欄人靜時就會不其然地諗起。乜都諗一餐,又諗下自己有咩做得唔好,要令佢搵一個新識嘅女人傾訴,諗下嗰段時間忙緊搬屋,我日日執嘢搬嘢原來佢同人傾計,以為佢做嘢忙先無再好似以前咁得閒打俾我講一兩句但其實又會打俾人...又諗佢會唔會而家都一得閒就打電話俾人,總之覺得好辛苦,有時會諗到抖唔到氣,幻想到覺得自己都over晒要迫自己停。越諗又越傷心。有時又會沉到好想放棄,覺得自己一個係咪就會無痛苦。又諗過做個第三者就唔會有呢種感覺。一時又扮晒好積極。我好想換左個腦同個傷左嘅心..暫時我仲未救到自己。

水晶宮

回覆樓主:

你會亂諗野係正常,試想下有1日你c貪方便下用左你隻水杯柯屎,剛好又被你撞見 ,你c6say 晒sorry又幫你清洗埋隻水杯

理智上你知隻杯已經清洗左,乾淨了,但你仲會唔會用呢隻杯飲水?你過唔過到係心理上的砍?

但呢隻水杯無論花款,大細,厚薄都啱你心水先買反嚟,你好珍惜縱然被人曾經整污糟左你都唔捨得掉

要再用番嚟飲水要時間沖淡你腦中噁心的記憶

雖然隻杯你暫時未必再用,但可以改變佢的用途,這樣大家都快樂

*出軌就如我講的,如屎一樣噁心的事情

大宅

spikenard 發表於 20-8-16 22:50
你會亂諗野係正常,試想下有1日你c貪方便下用左你隻水杯柯屎,剛好又被你撞見 ,你c6say 晒sorry又幫你清洗 ...

很好的比喻

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ivymask 發表於 20-8-16 18:16
佢話兩個都愛唔知點揀 我咪同佢講你唔識揀就我幫你揀 我選擇退出 之後又問我真係要將佢推走? 我話係你自己 ...

但係佢唔肯斷出邊個個,你仲想再繼續試?
佢擺明一拖二,如果你仲同佢一齊就要接受到
問自己有冇可能發生咁樣嘅事

不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

cupid0627 發表於 20-8-15 19:01
好多人話男人可以同時愛幾個女人,我唔係男人,我唔理解
我只係知,我係醋酲,如果我老公分咗啲愛俾第二個 ...
同你一樣,我都係醋酲,完全接受唔到個老公同人兩份分。
如果個C6 咁樣答我兩個都愛/ 分左D愛比人,我都會即走。

大宅

一嚿大番薯 發表於 20-8-15 23:40
係呀,我覺得我都因為發現左呢件事之後個人變左,係變得灰沉左,好無氣息,情緒上落好大,神經敏感,成日 ...
你都係因為佢所以先變到個人咁,佢係關心你愛你既就唔會想見到你咁樣,應該再做返D野黎令到你信任同開心返。咁你有無問佢點解DOWNLOAD返?其實咁樣每次一見佢禁電話就會提起疑心,自己真係好辛苦。。

大宅

ivymask 發表於 20-8-16 18:16
佢話兩個都愛唔知點揀 我咪同佢講你唔識揀就我幫你揀 我選擇退出 之後又問我真係要將佢推走? 我話係你自己 ...
答你兩個都愛根本就想享齊人之福。
咩叫唔知點揀,邊有得咁樣。。一定要迫佢揀囉,佢揀唔落就你退出。
都唔明呢個小三咩心態喎,比人星左幾巴都仲想賴死唔走?

大宅

JM0910 發表於 20-8-17 09:03
你都係因為佢所以先變到個人咁,佢係關心你愛你既就唔會想見到你咁樣,應該再做返D野黎令到你信任同開心返 ...

之前大家坐底傾時有問佢點解之前話唔dl但而家又玩,佢話搵唔知邊個買股票,佢有俾我睇個msg, 其實點講好呢,或者好多嘢我都係好被動。佢咁講,我咁聽,佢覺得佢解釋左我唔信佢都無辦法,同埋解釋左都唔信即係對佢無信任。所以嗰次問完佢,佢係有話我“如果你信我,就唔會問我點解dl telegram,問得即係覺得佢用telegram黎溝女"...
我自己都唔識講了,可能喺我眼中只想釋除自己疑慮所以問佢,因為係佢自己話唔會dl先,就好似佢話無玩fb最後又係喺fb加埋個女仔...我會覺得其實我問都好正常,佢就覺得我乜都唔信佢所以先乜都問一餐。其實係好辛苦架,我只知如果佢心有第二個,我唔會再留戀。

子爵府

一嚿大番薯 發表於 20-8-17 18:30
之前大家坐底傾時有問佢點解之前話唔dl但而家又玩,佢話搵唔知邊個買股票,佢有俾我睇個msg, 其實點講好呢 ...
就好似我問老公問題咁 其實好多嘢都係因為知 所以先去問希望佢可以坦白 但係都選擇講大話

大宅

ivymask 發表於 20-8-17 18:39
就好似我問老公問題咁 其實好多嘢都係因為知 所以先去問希望佢可以坦白 但係都選擇講大話

...

係呀。我諗其實呢個結係大家都唔會解得開,我諗亦無論點傾都係唔會有結果,佢地可以呃嘅就會盡量瞞。可能係怕煩,又可能真係有嘢呃緊。但我地都只能相信佢地所講嘅一切。我自己唔會選擇偷睇佢啲嘢黎搵答案,我覺得如果佢有嘢我點都會sense到,我會選擇直接問,不過其實都係白痴,因為明知佢地點都唔會認。如果有下一次,我會問,問左信就信,唔信就離開,因為都再無意思。我只可以講嘅係,你問佢,佢講大話都仲好過你問佢,佢嫌你煩話返你點解又唔信佢,然後佢又叫離婚。其實只係兩堆屎入面揀堆靚啲嘅屎,都係一樣衰。除左時間同強勁嘅安全感我都唔知仲可以點救自己。

首頁

尾頁

跳至