自由講場

跳至

首頁
12345...23

尾頁

琥珀宮

堅決say no啦(叫你老公自己去say)

侯爵府

Miuon 發表於 20-8-14 21:42
我本身有個BB六個月大,係ftm。姑仔個BB剛兩個月大,係教師。由於開學將近佢想佢阿媽幫手湊BB,但奶奶唔想 ...

唔衰,引埋入屋就煩C,粉粉鐘婆媳大戰

別墅

mandy952 發表於 20-8-14 21:50
咁你姑仔個b係你屋企住,夜晚湊返過去嗎

細節未傾

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一啲都唔衰,你岩

翡翠宮

牛年勳章

回覆樓主:

唔衰,湊b好大責任,兩個b根本無得抖,仲可能同奶奶有磨擦,打死都唔好

珍珠宮

唔好,雖則話你99會湊姑奶個b, 但當你99行開行埋你就要一個頂兩個B, 而且兩個b咁細個,有乜頭暈身慶成晚唔駛訓,自己個b就話無計,湊埋人哋個b好似拿屎上身咁

大宅

姑仔日間送隻狗仔比人照顧可以嗎?

水晶宮

我本身有個BB六個月大,係ftm。姑仔個BB剛兩個月大,係教師。由於開學將近佢想佢阿媽幫手湊BB,但奶奶唔想 ...

佢估湊個B好易咩,又大責任又勞心勞力,佢生之前計清楚先啦,你老公又係,講一句就以為咩都解決晒,真係多得佢唔少,你返工都可以抖吓氣,湊B,仲係人哋個B,咪搞

侯爵府

Miuon 發表於 20-8-14 21:56
細節未傾

仲傾?拿拿声用疫情拒絕啦!

公爵府

你唔衰呀!一間屋有兩個咁細嘅b,一定無時安寧,自己bb都可能受到影響。你拒絕係啱。

公爵府

如果湊開,以後都諗住係咁你接唔接受到?先做醜人好過以後反面

Astra00    發表於 20-8-14 22:03

子爵府

回覆樓主:

姑仔帶bb去99屋企湊,你自己係屋企湊自己既bb,千其唔好一齊湊

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

千其唔好。
兩小朋友會長大,到時一齊玩或相處時touchwood有咩事發生,只會鬧交收場...得個煩字...

rainbow000    發表於 20-8-20 19:33

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔會, 叫佢請工人吧!!

男爵府

畀面勳章

其實你姑仔要取捨,既然亞99不喜歡隻狗唔湊B,咁姑仔要安排隻狗,等99可以去,唔係交個波比大佬同大嫂。

翡翠宮

牛年勳章

樓主老公懶好人,咁調轉角色,佢湊兩個b,老婆出去做嘢

Winter1222    發表於 20-8-14 22:16

珍珠宮

man09876 發表於 20-8-14 21:57
姑仔日間送隻狗仔比人照顧可以嗎?
奶奶幫姑仔凑B,佢地諗掂佢,関樓主同樓主老公咩事。。樓主老公咁多事做乜。。

Astra00    發表於 20-8-14 22:02

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

千祈唔好應承,應承咗就好難推啦, 吃力不討好呀

大宅

回覆樓主:

邊個湊,唔係現在至諗,生之前就要計劃好,現在想請工人都唔容易

水晶宮

回覆 Miuon 的帖子

你不好咁心軟,佢自己阿媽都想拒絕,只是找你做醜人。不好上當。你直接話湊自己那個都搞不定就算。
你奶奶個金算盤,盤得好清楚啦。完全找你笨。佢如果件事成功了,你估你姑仔會多謝你定多謝她阿媽?但倒轉,你拒絕你姑仔,她第一個當你衰人,因為你不肯出手幫,影響到她媽都不幫她,一定會怒你。再者,如成事,佢嬰兒放你度,食你用你野,你又會唔會咁清楚同她計?你自己想想。

一早拒絕,直接做醜人算。阿嫂呢個角色,從來都係比人搵笨的了。自己不上當算了。

首頁
12345...23

尾頁

跳至