跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 40# Ruby521 的文章

Not 3 books. 1 English book only! And no homework.

大宅

原帖由 Sucklingpiggy 於 10-2-12 12:05 發表
Not 3 books. 1 English book only! And no homework.

吓~唔通每班做法都唔同?

女女果班老師會每人派一本指定英文圖書, 每星期二又會去學校圖書館自選中或英圖書一本, 所以每星期最少都有2本圖書架. 而功課就每星期五派一本中文寫字簿wor. 我以為全級三班都是一樣添.

別墅

請問下你兩位既小朋友係邊間讀pn同k1,咁叻考到cckg. thanks.

大宅

原帖由 myfirstbaby 於 10-2-19 13:41 發表
請問下你兩位既小朋友係邊間讀pn同k1,咁叻考到cckg. thanks.

myfirstbaby,

多謝你的讚賞. 有好多同學仔k1是由兩間主流名幼稚園St. Cat 和根德園來的, 亦有由其他辦學好的學校來, 如似 Anfield, Victoria, 學之園等.

我覺得小朋友考到好學校並非只是佢自己叻咁簡單, 重要是家庭的配合啊.

大宅

原帖由 Sucklingpiggy 於 10-2-12 12:05 發表

Sucklingpiggy,

拜年期間, 我獲得一個好消息啊, 希望對我你都有利啦~~

有個街坊讀Maryknoll, 認識了在青衣住的師姐, 個師姐以前都係CCKG讀, 用另一間保母車, 月費只是$1000咋 , 不過個街坊話唔知現在是咩月費wor, 我會等下星期中學校開左學就打電話去問. 到時比你知道詳情啦.

複式洋房

回覆 45# Ruby521 的文章

Ruby,

You know, you are so informative! Thanks a lot for your sharing and grateful if you could let me know. We may consider the new bus service right?

I also pm you. Check when you have time. Tomorrow will be still cold. Hope the kids can keep themselves warm. Keep in touch.

大宅

原帖由 Sucklingpiggy 於 10-2-21 17:26 發表
Ruby,

You know, you are so informative! Thanks a lot for your sharing and grateful if you could let me know. We may consider the new bus service right?

I also pm you. Check when you have time. T ...

我唔一定會改用新果間保母車, 因為我都好重視車程時間, 我唔希望比少左錢但小朋友要坐耐左車, 因為佢會很累的.

Will let you know after I get the information.

大宅

我搵到平果間保母車公司啦, 佢地話上年就有青衣去cckg的學生, 今年就無, 只有由荃灣去cckg的. 上年的收費是$1,000, 在我家的上車時間是8:00am, 到校時間是8:30am, 而8:15am在灝景灣是尾站.

佢叫我下個學年才改搭佢公司, 今年6月再搵佢地問清楚個收費和時間wor.

我覺得樣樣都是未知之數, 做唔到咩決定, 只有6月時再問過.

首頁

尾頁

跳至