論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位靚媽,

請問大家有多餘的ID407 表格嗎?
有的話可以順豐給我,到付嗎?

先謝過!萬分感激!

===
係咁既...
🙈
工人姐姐來左4年,我竟然唔記得到期續約啦.
🙈🙈
工人visa下個月到期.
🙈🙈🙈
問過agent要攪兩個月,唯有自己辦手續,跟得緊d,起碼唔好攪到逾期居留.

疫情關係,入境處唔知幾時先開返,只接受填好ID407 upload網上申請.
今日去入境處諗住攞form, 竟然要提供回郵地址,等入境處郵寄給我😳

而家真係驚攪唔切!
===

揾左少少資料:
疫情關係,而家續約程序係唔同左:

1) 先去入境處,現時只有網上/郵寄申請
交表ID407, ID988A, ID988B 續簽證

2) 去POLO & OWWA
交合約正本,證件副本認證,交會費

3) 去菲領事
拎返已認證合約

費用:
$230*+$280+$200
*延遲返回原居地(合約屆滿一年內)
應該要再額外俾錢

珊瑚宮

網上好似有得download 表格
玩具萬歲!

珊瑚宮

印出來即可
如吾識叫鄰居幫你
玩具萬歲!

大宅

fitfish 發表於 20-8-17 16:47
網上好似有得download 表格

ID407 (1式4份) contract 也可download?

複式洋房

mrslau999 發表於 21-1-14 15:39
ID407 (1式4份) contract 也可download?

你send email去話要拎ID407, 比埋回郵地址佢地,一星期內會收到!我9月時好快就收到!

大宅

jojowyay 發表於 21-1-15 00:27
你send email去話要拎ID407, 比埋回郵地址佢地,一星期內會收到!我9月時好快就收到!
...

(emoji)(emoji)

複式洋房

回覆 ohiobug 的帖子

我同你情況差不多, 去到IMMIGRATION 先知要寄表格回來, 因時間關係, 我都係揾返AGENT 搞, 一個月內已出到VISA了, 不用2個月的。

首頁

尾頁

跳至