網購天地

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

屋企 需裝 cam, 客飯廳 + 廚房。
易 setup 遠程監察長者屋企。

最好易裝 。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

333s 發表於 20-8-18 16:59
屋企 需裝 cam, 客飯廳 + 廚房。
易 setup 遠程監察長者屋企。
小米吖,二百蚊有找,香港小米網購就得

333s    發表於 20-8-20 14:58

象牙宮

owen2012 發表於 20-8-18 17:07
小米吖,二百蚊有找,香港小米網購就得

用手机/ 電腦睇可以嗎?

客服會一對一指導 set up 嗎?

thanks a lots
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

333s 發表於 20-8-18 17:39
用手机/ 電腦睇可以嗎?

客服會一對一指導 set up 嗎?
裝咗小米個app就可以晌電話睇,我冇用電腦睇,唔知得唔得。

唔難裝,所以冇用過佢客服,唔知客服好唔好呀

男爵府

建議香港買 TP-Link C200,優點除咗手機及平板用 App 睇外,如果在外親朋屋企或寫字樓,用網頁瀏覽器 Web page 登入睇,唔使一定要喺人哋電腦安裝軟件,非常方便 !
https://www.price.com.hk/product.php?p=427224

333s    發表於 20-8-20 14:59

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

小米啦!減緊價百幾一個仲送上門,有優惠券會更平

333s    發表於 20-8-20 14:59

男爵府

竇漪房 發表於 20-8-19 10:20

請問可唔可以用128 G 咭 ?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

yuen8806 發表於 20-8-19 21:20
請問可唔可以用128 G 咭 ?

sorry我唔清楚,佢話要64咁我就買64,我最近响京東買張64G都係三十蚊左右

珍珠宮

竇漪房 發表於 20-8-20 00:40

sorry我唔清楚,佢話要64咁我就買64,我最近响京東買張64G都 ...

64G可錄幾長時間

珍珠宮

sochui 發表於 20-8-20 06:24
64G可錄幾長時間

大約7-8日x24小時

珍珠宮

竇漪房 發表於 20-8-20 07:48
大約7-8日x24小時

用完,新的會覆蓋舊的片?不斷循環?

珍珠宮

sochui 發表於 20-8-20 07:50
用完,新的會覆蓋舊的片?不斷循環?

yes,自動del最舊record錄新,所以有需要backup最好兩三日做一次

禁止訪問

象牙宮

mrslee2011 發表於 20-8-20 17:04

是那个360?
我對cam 認知很低?

我搜 : 360监控摄像头 ?

理性討論交流者。

洋房

YI 2pc Smart Home Camera
可以試吓呢個,有兩個鏡頭,啱用
Amazon 有售https://amzn.to/2EfvjVB
不過可能要搵集運or代購

男爵府

竇漪房 發表於 20-8-19 10:20

會唔會WiFi 成日斷線㗎?

珍珠宮

JJ0211 發表於 20-9-21 22:29
會唔會WiFi 成日斷線㗎?

wifi斷線係關router事唔關隻cam事喎!

男爵府

回覆樓主:

你問清楚客服sup唔support 香港用呀,唔係買左變垃圾。。。我中過伏!

首頁

尾頁

跳至