自由講場

跳至

首頁
45678...11

尾頁

珍珠宮

sasafan 發表於 20-8-20 13:01
我都入gp看到,N字牌真係誇張,呢二天比人狂掃,昨晚Optifxxx仲誇,幾小時沽清!

...
無錯, 思路稍為吾清晰就好容易會中計落搭

Love and Kindness are never wasted.

男爵府

beamsxmia 發表於 20-8-20 13:15
講得好好,代餐本義就已經違背咗呢個減肥方法的原則。如果佢唔建議人用代糖/稀少糖,亦都唔應該推代餐!

...

原本好認真跟左2星期、呢幾日係咁n牌、實在令人有點懷疑、所以鬆懈了

代餐就唔駛跟佢啦

伯爵府

我喺佢一開group時已經入左,睇住d人減肥,初初真係幾好,大家share d 低醣食譜,真係學到野。但之後就開始sell 產品,到而家sell 代餐,見d人成箱成箱咁買,有人出聲話d野糖份高又高碳,佢即刻跳出黎講解話,又話只係推介一d健康小食。我有d反感囉。
減醣理念其實好早已經有,台灣減醣好好group我都好早入左,只係佢整左個group係香港人,叫做同聲同氣咁。

男爵府

nms 發表於 20-8-20 14:01
我喺佢一開group時已經入左,睇住d人減肥,初初真係幾好,大家share d 低醣食譜,真係學到野。但之後就開始 ...

係、仲有佢老公一齊出黎話清潔劑幾好用

我都有join減醎好好、的確香港同聲同氣有一份親切感及更大動力。但、如果咁樣利用呢個平台做宣傳就⋯⋯

子爵府

nms 發表於 20-8-20 14:01
我喺佢一開group時已經入左,睇住d人減肥,初初真係幾好,大家share d 低醣食譜,真係學到野。但之後就開始 ...

嗰啲嘢糖分高,佢夠膽話糖尿病人食冇問題

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我有跟陳小姐嘅方法,之前都有係網上學習低醣低碳飲食,不過唔係好明
講返正題,我頭2個月冇跟足,晚餐照食肉,減咗大約5KG, 摸索到之後,我自己就再改變下,食優質澱粉質, 飲好多好多水, 不過晚餐就一定唔食飯, 我覺得呢一個方法都ok,係冇咁快啫, 用兩個月嘅時間減唔夠三公斤。
我冇買過她介紹嘅減磅的產品。
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

大宅

samshan 發表於 20-8-20 12:48
回覆 mrspandamama 的帖子

其實佢已經不是一次係咁, 什麼網購開箱?? 消毒清潔劑賣斷市要去奶奶度分半用?? ...

我覺得賣廣告要利申,佢同啲假自費食評根本無分別

子爵府

熱血金章

不嬲都唔信代餐,或偏方,只相信有規律地做運動,多菜小肉,小澱粉,小或不吃加工食物、汽水。好多加工食品飲品糖分好高又多添加劑。

減肥冇捷徑,改善飲食習慣,加運動最有效吧!

littlefunpig    發表於 20-8-20 15:02

洋房

明白到每個人都要為生活而工作, 賺錢本是無罪, 但係是否都要心安理得?? 理解佢平時做開既MC工作由於疫情所以全停, 人總要開飯的, 但係開gp既目的係為賣嘢, 唔利申? 看準組員心急減肥心態/借助組員對佢既信任??即使世界上最健康嘅零食, 你唔會鼓勵整箱整箱去買嚟食嘛???

佢起初推Optifast懶係話要照顧一些唔懂煮食的人士 (Y理滿口), 但係經過禽晚重要話自己掏腰包送咖啡機??? 究竟有幾多人會真係相信??

組員大概已忘記, Nestle出名係使用基因改造原材料既表表姐, 不過經陳小姐把口出, OPTIFAST, 德國既就係勁!

子爵府

babycam 發表於 20-8-19 23:29
你買咗代餐?

係呀 ....

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

tommyxsarah 發表於 20-8-20 13:05
我有 睇..
講黎講去都係阿媽係女人果d

我同你差唔多, 5月頭開始減, 呢3個幾月都減左18 磅
我仲要係唔係完全戒到好清, 有期成日出去放題雞堡自助餐零食
運動係多左, 直到減左個幾月後, , 停左排, 先真係食返清少少

不過對於減肥完全無概念既人黎講
陳都係一個幾好既入門參考
但係, 我唔會信有咩免費
佢都係做人呀媽, 要養3個仔女,
無利益就假

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

samshan 發表於 20-8-20 15:00
明白到每個人都要為生活而工作, 賺錢本是無罪, 但係是否都要心安理得?? 理解佢平時做開既MC工作由於疫情所 ...
你咁勞氣做乜~~? 你課左好多金落去?
佢擺明係要賺錢, 開個group 免費俾人join
又無逼人買野, sell 下野搵下外快根本係指定動作
一個無正職既人, 咁好幫咁多人咩~?

洋房

回覆 littlefunpig 的帖子

我冇勞氣呀, 只係平心而論希望大家可以多啲選擇, 不要麻木去相信或跟從, 我第一句巳經話沒有刻意抹黑, 只係互相討論互相幫助相信我講多咗, 唔好意思, 我都係走先

hippoo    發表於 20-8-20 19:08

男爵府

sasafan 發表於 20-8-20 13:01
我都入gp看到,N字牌真係誇張,呢二天比人狂掃,昨晚Optifxxx仲誇,幾小時沽清!

...

我朋友都有買,佢知我減肥都有介紹我去買

翡翠宮

samshan 發表於 20-8-20 15:25
回覆 littlefunpig 的帖子

我冇勞氣呀, 只係平心而論希望大家可以多啲選擇, 不要麻木去相信或跟從, 我第一 ...
其實咁大個人, 自己判斷啦, 睇完自己想買咪買~
起碼佢無呃人, 唔係叫人入會做傳銷~
其實佢都係做下直銷/助銷, 唔同方式,... online marketing 今時今日到處都係
佢既idea 其實我覺得同dukan diet 幾似下我覺得, 分幾個phases
高蛋白低醣好多都有了, 好多人都用佢自己方式再演繹~
佢D 菜汁我都覺得都有少少無謂
直接食菜吸收多D 纖維仲飽肚
代餐... 不評論, 我自己唔會食, 對我黎講飲一杯野夠營養, 夠熱量, 但唔會夠飽, 唔岩我

水晶宮

samshan 發表於 20-8-20 15:00
明白到每個人都要為生活而工作, 賺錢本是無罪, 但係是否都要心安理得?? 理解佢平時做開既MC工作由於疫情所 ...

Sell代餐,有違原型澱粉嘅宗旨

水晶宮

littlefunpig 發表於 20-8-20 15:35
其實咁大個人, 自己判斷啦, 睇完自己想買咪買~
起碼佢無呃人, 唔係叫人入會做傳銷~
其實佢都係做下直銷/助 ...

睇得多好易中招,我d同事無啦啦食代餐,無啦啦又生酮,無啦啦又用168,無啦啦全戒澱粉!
原因只有一個,想行捷徑,結果中招了,肥就減唔到,又有機會洗一舊錢!
所以,減肥概念要好堅定,少吃多動,如果唔係好易出事!

男爵府

我有跟佢咁食呀。其實知個概念係可以唔跟,我睇佢講既野其實都係無咩問題我先跟下,對我黎講都有用,因為我唔識開始,個谷係會講到我知,但佢做廣告。其實都好正常吧,都要搵錢架不過我唔會麻木聽晒佢講,有試過一包佢講既健康零食,勁鹹,咁咪唔使買囉

子爵府

luckyQ 發表於 20-8-19 10:34

我而家都盡跟但係唔會跟足, 我見到啲人好有效因為可能平時 ...

同意,我本身飲食習慣唔差,減醣後(唔係跟陳,亦都無做到好嚴謹)無特別輕咗瘦咗。但係會容易維持體重,偶而一星期一次亂食嘢,都好易輕返。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

回覆樓主:

由佢開減肥谷,我已經係度,不過未正式開始。
呢排確係多左賣嘢,有啲自己覺得唔啱睇,唔啱食,就唔會盲目去跟,去買

不過,有時佢煮嘅食物,又真係唔錯,可以 跟下。

首頁
45678...11

尾頁

跳至