論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

呢排聽到6/7千搶本地姐姐,請問你哋會唔會用呢個價,請佢哋返黎?

大宅

CROYLEUNG 發表於 20-8-19 20:23
呢排聽到6/7千搶本地姐姐,請問你哋會唔會用呢個價,請佢哋返黎?

冇其他辦法都要搶,本地姨姨要兩萬。

男爵府

我姐姐係5千+千3 food allowance

基本人工6千-7千除非真係請唔到人,好有需要先會肯比咁高人工

大宅

lovelywww 發表於 20-8-19 20:49
我姐姐係5千+千3 food allowance

基本人工6千-7千除非真係請唔到人,好有需要先會肯比咁高人工

咁比$1300 food allowance, 係咪真係唔食你地d嘢?

男爵府

CROYLEUNG 發表於 20-8-19 21:54
咁比$1300 food allowance, 係咪真係唔食你地d嘢?

米油鹽調味料可以任用,其他唔會食
我地夜晚有時先會煮飯,計過比錢佢好過買!姐姐已經做緊第三份約,呢個人工好合理,由小朋友出世做到而家

禁止訪問

男爵府

MommyPanel勳章

mrslee2011 發表於 20-8-20 00:35
我唔信囉

我都唔信X2
Black List below seller:魔怪媽媽
waieva13 ,adj4102, tiffytiffy2002
melody00,BAIDEN,heib0910,miffychsno8(Lai mei la)
hi952,waiyi1011,MC82"9277*334"
(BOC =012 608 1009846 9 chan wai yi)

大宅

早幾日先請左人,無咁既事!個別一兩啫

侯爵府

如果佢做落係掂既(唔浪費野),我願意俾……但一開始叫呢個價就唔會囉

大宅

我唔信。廣告嚟,agent 收工人 commission 高d.

侯爵府

回覆樓主:

唔會

男爵府

唔會,識幾個朋友請緊超過10年既好工人都係最低工資,最多每月俾bonus。感覺開得6,7千嗰d工人都係較貪心嗰類,怕入屋後更多要求

大宅

Bubeau 發表於 20-8-28 12:22

唔會,識幾個朋友請緊超過10年既好工人都係最低工資,最多每 ...

好嘅工人真係唔係嗌高個價。我家印尼姐姐四年都只係俾比最低工資,佢做得好好!全家對佢好好,佢又好乖好錫小朋友。

男爵府

twobirds 發表於 20-8-28 13:30

好嘅工人真係唔係嗌高個價。我家印尼姐姐四年都只係俾比最 ...

係,好既工人一般都係好知足,佢地知依家人工已經高鄉下幾倍,唔會仲嫌少。

珊瑚宮

最怕比左六七千

請隻蠢豬懶豬返黎

嘔血
玩具萬歲!

大宅

twobirds 發表於 20-8-28 13:30

好嘅工人真係唔係嗌高個價。我家印尼姐姐四年都只係俾比最 ...

無錯!開高價既工人都唔敢請!我鐘意單純的姐姐!

子爵府

唔使喎!
我4 月尾請咗本地,2+4 年香港,之前Singapore , 都係基本salary $4630, agent 冇話要加,工人又冇要求, 佢之前僱主都應該係政府基本工資
這個工人係我請咗20 年工人最好的一個,所以我準備下個月出糧俾佢$5000

侯爵府

細姐姐 發表於 20-8-28 23:24
唔使喎!
我4 月尾請咗本地,2+4 年香港,之前Singapore , 都係基本salary $4630, agent 冇話要加,工人又 ...

我都係姐姐做左一個月(4月請佢時冇講過),我好滿意就加到5000

大宅

ming1020 發表於 20-8-29 07:23

我都係姐姐做左一個月(4月請佢時冇講過),我好滿意就加到5 ...

我唔會做壞個頭,除非工作表現好滿意,私人醒比佢!

男爵府

happymap2013 發表於 20-8-24 22:42
我都唔信X2
我都唔信X3 ! 我好多朋友的姐姐做了幾個約都是最低工資

首頁

尾頁

跳至