想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

第二次iui都失敗了,第1次和第2次中間休息左一個月,依家想直接接住做埋第3次,吾知有無關係呢?

複式洋房

回覆 PPting 的帖子

你有沒有檢查過輸卵管?

別墅

回覆 totow 的帖子

檢查過啦,沒問題,問題可能係c6精子形態太差

洋房

PPting 發表於 20-8-22 16:44
回覆 totow 的帖子

檢查過啦,沒問題,問題可能係c6精子形態太差

可以試下買富精多比男士食,我睇過兩個醫生都建議我先生食呢隻。。。我喺醫生診所配的,我見過討論區有其他姊妹話屈臣氏萬寧都有得買(我估要有註場藥劑師既舖),大慨1xxx(每日兩次,每次一粒,一個月量)。。。外國訂就平d,不過貨源吾知可吾可靠。。。你可以search下

別墅

回覆 RuthT 的帖子

有食呀,醫生度配左,旦都無好到,仲差左,第2次比第1次做iui精子形態仲差左,c6都無咩心機,已經吾煙吾酒,早睡早起,少量運動,加食埋富精多,試埋最後一次,駁多個機會

複式洋房

PPting 發表於 20-8-23 18:47
回覆 RuthT 的帖子

有食呀,醫生度配左,旦都無好到,仲差左,第2次比第1次做iui精子形態仲差左,c6都無咩 ...

Hi,我同你情況差唔多,先生食左富精多3個月,再驗精完全同之前一樣,食左得唔得真係好睇個人,我剛剛做左1次iui但失敗了,而家都諗緊休息一個月再做第2次iui。

別墅

回覆 ComeOnBabyBaby 的帖子

我第二次失敗了,準備接住做第三次,,大家都加油bingo

複式洋房

PPting 發表於 20-8-23 18:58

我第二次失敗了,準備接住做第三次,,大家都加油bingo ...

係呀,大家都加油,努力bingo(emoji)(emoji)你係邊到做iui呀,我第1次係仁安,黎緊第2次諗住轉去第二度試下。

別墅

我係仁安呀,你打算轉邊度?因咩要轉?

複式洋房

PPting 發表於 20-8-23 19:38

我係仁安呀,你打算轉邊度?因咩要轉?

我諗住試寶德,其實仁安又冇話特別好或者唔好,但我見其他JM話做完IUI當日或後一日寶德係會照多次陰超睇下排左卵未又或者排左幾多粒,會跟得足D,因為見有個JM本身都仁安做IUI,但唔成功轉左寶德做,跟著做完照陰超先發現3粒卵排得一粒,咁就知道問題出係邊到了,我都係一試既心態。

別墅

我都見到其他JM話做完後一日會照多次睇下排左卵情況,不過我都係轉吾到架啦,c6肯配合做已經好好,我都係打算做多次,成功失敗就交比個天。祝你成功

複式洋房

PPting 發表於 20-8-23 21:18

我都見到其他JM話做完後一日會照多次睇下排左卵情況,不過我都係轉吾到架啦, ...

C6配合還可以,畢竟都係做iui個日先需要出現,其他覆診我都是自己去,謝謝你喔,我都希望你成功,早日bingo轉版

首頁

尾頁

跳至