夫婦情感

跳至

首頁
34567...15

尾頁

別墅

gilgilgilgil 發表於 20-8-30 08:31
我狀況同你一樣

有時好炆竟然係個爸爸怕熱,吾喜歡戶外活動;但偏偏我們生的是仔......

我有個男性朋友結婚十年,從無做運動習慣,肥到豬咁。有日無端端開始減肥,老婆煮埋減肥餐,減左40磅。 無耐爆岀小三,原來開始減肥,做運動,全部係因為小三。講完。

男爵府

回覆 season2525bb 的帖子

我好有同感!

禁止訪問

回覆樓主:

別墅

season2525bb 發表於 20-8-24 10:17
每日 基本
我都會問佢想食咩
番工 都會 叫佢飲多啲水 做嘢小心的

我係新婚 我老公都係甘..
成日得我主動SEND MSG比佢,,有時佢番工忙冇復什至冇睇
到收工後都吾會復番
一放假要諗去邊又係交番比我
感覺上好似得我一人在乎甘

複式洋房

vickylau0810 發表於 20-8-23 23:22
我同你差不多我同他都拍拖十年今年有bb,
以前生日,情人節點都會買下禮物食下飯,
今年我情人節同剛過去既 ...

同道中人,我明你感受!只係我不是FTM…

大宅

season2525bb 發表於 20-8-22 13:49
拍拖到生小朋友已經都11年
由以前日日Whatsapp
到依家一日10個都無 亦唔知道可以講的咩..

一句講曬,變靚,對自己好d,唔好只圍住屋企轉。
圓潤的就俾番少少me time去做運動減肥,身材好的,約下姊妹行街扮靚,男人要的都係新鮮感,與其自怨自艾,不如努力d令自己自帶光環,男人都係視覺動物,令他感覺到你有野唔同左,自然會吸引他

大宅

season2525bb 發表於 20-8-22 13:49

我又係,拍拖到生小朋友已經就13年,由上星期開始嘈交,之後大家覺得離婚比較好,但有幾個小朋友(emoji)日日冇交流,當大家透明,真的好辛苦

大宅

vickylau0810 發表於 20-8-24 00:02
不如我地pm傾下計

我都想join(emoji)

男爵府

Alinlala 發表於 20-9-20 02:26
一句講曬,變靚,對自己好d,唔好只圍住屋企轉。
圓潤的就俾番少少me time去做運動減肥,身材好的,約下姊 ...

Totally agree
我最近勤力將自己變靚!身邊那位!擦覺你有不同了

別墅

係咪結婚耐左就會變成咁? 完全冇被愛嘅感覺

洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

洋房

回覆 Pinky28 的帖子

但係同床瞓都唔代表可以好親密...

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我睇WhatsApp,星期六一個,星期一一個,廢話一句!同屋主各自生活,幾好唔使煩!

大宅

路過入來8下,好熱鬧!

原來好多夫婦都進入了食之無味棄之可惜的境地。與其聚在一起呻,不如往正面唸下點樣改變這種家庭氣氛。有幾位jm的意見好好啊,夠幽默!

其實日頭大家返工都忙,招呼老闆又要應酬同事,沒有whatsapp不是問題,但放工後發個信息說我正在回家的路上,家裡見,這就好溫馨了, 回個kiss emoji不是很好嗎?

大多數男人做老豆並不像女人做阿媽那麼投入,他們有好多年都好似事不關己,無動於衷。女人在這個階段總是八爪魚般的一眼關七,不知不覺就營造出一個“家裡沒有了男人,我仍然搞得掂”的局面,更甚者,不自覺地流露出“沒有你,我一樣掂”的霸氣。哪個男人喜歡這種霸氣呢?他們只會往後退,把舞台讓給你表演,他越後退,你就越長袖善舞,於是就到了相見無語的地步,該說什麼呢?你已經是台柱了。女人有時做下弱者不錯喔!

曾經有種說法,孩子是兩夫婦的真正第三者。不是嗎,BB出世後夫婦不再親熱,話題只圍著孩子,分房睡,連同床異夢都不如,互相厭惡,冷戰,冷暴力。如果JM們不想離婚,不如採取主動,緩和氣氛,重拾拍拖的溫馨。放工入到屋,來個深呼吸,然後用愉快的面口吃晚飯,撩老公講野,即使老公拿口拿面,你當看不到,問他是不是唔舒服。 當著細路面前約老公去街,“仔,聽晚自己早D訓,媽咪同爸爸去下街”。扮傻也是招數啊!

希望大家不要灰心,婚姻是要經營的,加油啊!

男爵府

yuki-c 發表於 20-10-4 22:28
我又係,拍拖到生小朋友已經就13年,由上星期開始嘈交,之後大家覺得離婚比較好,但有幾個小朋友(emoji)日 ...

我又係!我20年了!我有經濟能力可以走!但係唔知點樣處理小朋友的問題!

民房

我都係甘,老公已講現在同我只淨下責任,2個人一天加埋都冇10句,同我一齊佢也冇開心笑過,我都唔知點相處下去....

男爵府

我是其中一位同屋主,
係好無奈的

珍珠宮

Flower-kid 發表於 20-10-7 19:37
路過入來8下,好熱鬧!

原來好多夫婦都進入了食之無味棄之可惜的境地。與其聚在一起呻,不如往正面唸下點 ...
最近在這裏有人介紹我去FB閱讀一篇心理學文章,當中也說 第三者 也包括 自己的孩子,自己的同性別朋友,姻親,甚至輔導 等等,是我們社群生活的必有,總之自己要保守自己的夫妻關係,就要懂看第三者 的「來勢」,「逢凶化吉」還是自己可以管理好的。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

大宅

子恩 發表於 20-10-10 06:04
我是其中一位同屋主,
係好無奈的

同路人

大宅

Moonsun1234 發表於 20-10-9 14:52
我都係甘,老公已講現在同我只淨下責任,2個人一天加埋都冇10句,同我一齊佢也冇開心笑過,我都唔知點相處 ...

響咩情況下佢咁同你講只剩下責任?真心講,聽到呢啲好hurt!我C6都同我講過類似嘅說話,令我對點同呢個人過一世,失晒信心

首頁
34567...15

尾頁

跳至