母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

半人奶bb 3m大
我一路都唔太多奶,開始時比得太大壓力自己,又唔夠休息搞到成日唔開心同喊,後來老公唔想我再咁大壓力,所以叫我順其自然唔夠就補奶粉,對BB同我都好啲
而我返工前都可以每邊70-80,返左工每邊跌到得返30-40
公司唔太支援母乳媽媽,所以得lunch 一次,有時得閒啲就偷時間下午4-5點一次
返到屋企8-9點先可以再泵
有咩方法可以追多少少
bb有補奶粉,1日人奶同奶粉各3次
只希望可以keep到一半比人奶都好

大宅

回覆 candk0429 的帖子

我果陣都係唔够奶,一半人奶一半奶粉,最緊要保持心境開朗,心情唔好都會影響奶量,飲多D魚湯同水,返工前泵一次,返工期間泵兩次,放工後返屋企即時泵,有時佢半夜訓左覺冇飲奶,我都會起身泵奶放係雪櫃,係屋企果陣盡量俾BB啜多D,如果都係唔得咪餵多少少奶粉俾佢囉,最重要係揀隻似人奶嘅,唔熱氣嘅奶粉俾佢。

別墅

回覆樓主:

我返工會飲黑豆茶同pukka增奶茶,除左lunch泵奶外,我會定時係廁所按摩下乳房。放工後就盡量埋身俾阿B,足夠休息好緊要架,唔好太擔心奶量。
同樓上媽媽一樣,我補奶粉都係揀隻似人奶架,味道清淡唔甜,你食邊隻架? 唔知一唔一樣呢 我B 食皇x美x 果隻,見阿B食得幾好幾吸收,所以我都冇咩追奶壓力。

大宅

回覆 Kathy_sin 的帖子

係呀, 我阿B係食呢隻呀 呢排佢升級左, 個味又無唔同 ,佢加左a-乳清蛋白,會令到BB 訓得好d,腸道消化好d 架

禁止訪問

複式洋房

彔密d可以嗎

複式洋房

lckmom 發表於 20-9-2 00:28
彔密d可以嗎

就係唔可以

複式洋房

順其自然吧

別墅

candk0429 發表於 20-8-22 17:49
半人奶bb 3m大
我一路都唔太多奶,開始時比得太大壓力自己,又唔夠休息搞到成日唔開心同喊,後來老公唔想我 ...

正常呀

別墅

順其自然啦 返工壓力大左係會奶量少架 補奶粉都係一個好方法嚟既 我而家都係補奶粉架 我揀左隻似人奶既奶粉 - F 牌囉 覺得補左奶粉之後 個人無咁唔開心,之後奶量又多返少少。

洋房

candk0429 發表於 20-8-22 17:49
半人奶bb 3m大
我一路都唔太多奶,開始時比得太大壓力自己,又唔夠休息搞到成日唔開心同喊,後來老公唔想我 ...

記住飲夠水!唔好太大壓力,放鬆下心情,持久戰黎~

男爵府

201703 發表於 20-8-23 20:51
回覆 Kathy_sin 的帖子

係呀, 我阿B係食呢隻呀 呢排佢升級左, 個味又無唔同 ,佢加左a-乳清蛋白,會令到 ...
請問有圖?

大宅

2007912 發表於 20-9-22 22:07
請問有圖?

呢隻

男爵府

201703 發表於 20-9-25 15:50
呢隻
thx

大宅

回覆 candk0429 的帖子

飲豆漿,大量飲水!朝早泵唔到咁多次,試下幾晚power pump,唔得就順其自然啦! 放鬆心情,盡力做左就算,加油!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊