夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

努力做人 發表於 20-8-23 13:13
我想問甘多年既感情,成日問自己一下子放低會點,一下子得自己一個會吾會好痛苦,我公司做野基本上都係男 ...

初初一定唔習慣,需要時間慢慢適應

男爵府

成家成家,結咗婚就梗係要獨立有頭家,呢個家係要兩人共同去創立,大家要有共同目標、希望,冇錢買樓咪租間劏房,一齊儲錢去買樓/生B,同你老公傾下,如果方向目標不一致,早D分開好過

大宅

努力做人 發表於 20-8-23 09:20
諗返起,原來我揀結婚果陣已經對佢心淡,但仍然踏上婚姻。(當然有好多原因)。
錢,拍拖時覺得物質上可有 ...

但點解仲會想同對方結婚、而對方又會應結,以平日男人唔想同個人結,真係會一直拖,好難迫到佢結,你地有無擺酒結婚做大龍鳳?因為成個過程唔想結,根本唔想會有動力,好多時臨門結唔成,都因為未諗清楚,到婚前一刻後悔取消婚禮

大宅

男人,從來都好懶維繫感情,好似踏雙人單車,一直只有一個人出力,最終會覺得攰到想放棄

大宅

Pianocake 發表於 20-8-23 22:06
男人,從來都好懶維繫感情,好似踏雙人單車,一直只有一個人出力,最終會覺得攰到想放棄 ...

係;佢地只會係問題發生到嚴重時候至醒覺,懶維繫係佢地覺得結婚後係咁生活,每日咁樣過,只會在節日個日充返電,平日就漏緊電

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

千祈唔好生
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

回覆樓主:

好彩未有細路,係時候好好考慮將來是否繼續。

子爵府

回覆 努力做人 的帖子

咁其實唔傾電話原因係咩呀? 佢/你返工時間唔match? 不過唔傾電話都唔係大問題 問題係佢好似覺得你有義務養佢家人咁 同埋好似佢講野好理想當然咁

禁止訪問

侯爵府

honeybid2 發表於 20-8-23 14:16
已經嫁錯郎,仲要生一件 你想錯到幾時先醒?

現在有得選 仲唔走 遲d有埋bb 你只可以上黎呻下 咩都做唔到 男人 婚後先現真身

男爵府

回覆樓主:

佢都唔識愛,咁結婚同拍拖有咩分別,一個大男人佢都唔覺自己有責任照顧你反話你照顧唔到佢,都睇唔到將來會對你有咩責任,講真佢都無咩條件可以話留住你咪唯有哭,你自己唔想放手都只有呻,無人幫到你人,你同你c6都唔願為對方改變

大宅

Yee_ng 發表於 20-9-2 12:57
佢都唔識愛,咁結婚同拍拖有咩分別,一個大男人佢都唔覺自己有責任照顧你反話你照顧唔到佢,都睇唔到將來會 ...

樓主你重等乜青春有限?人生有幾多個十年?自己吾行出條掘頭路誰幫到你呀?

大宅

努力做人 發表於 20-8-23 12:42
我好想分開,每次講離我地就會喊,既然都無共同目標,生活有咩意義,坐定定大家無事又好難講到離婚,當佢 ...

我覺得無事無幹講離婚先最真實,唔係受情緒影響,而係理智嘅決定

遇上問題唔去諗點解決,而係喊然後話你知佢都好難受嘅男人,絕對行唔得長!我同男朋友2.5年都忍痛分左手!

珍珠宮

努力做人 發表於 20-8-23 09:26
因為主要原因我長住要俾埋家用,佢話佢負擔大,所以總有一種感覺係我會麻煩到佢地屋企,2就係佢地父母成日 ...
甘既關係唔多好,同長久...甘快到了老夫老妻的階段...

子爵府

講真,好彩佢反對你生小朋友,生咗你仲大鑊!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

努力做人 發表於 20-8-23 08:19
有無人好似我甘⋯由拍拖到結婚都無傾過一個正常既電話,結左婚,就算同老公每星期見1-2次都吾會主動whatsap ...
點解一星期見1-2次?

複式洋房

回覆樓主:

佢當年同你求婚?

複式洋房

努力做人 發表於 20-8-23 09:26
因為主要原因我長住要俾埋家用,佢話佢負擔大,所以總有一種感覺係我會麻煩到佢地屋企,2就係佢地父母成日 ...

其實佢好似仲未到想結婚嘅階段…千祈唔好生小朋友住,唔咪你會仲辛苦,我身同感受!

大宅

有無人好似我甘⋯由拍拖到結婚都無傾過一個正常既電話,結左婚,就算同老公每星期見1-2次都吾會主動whatsap ...

你老公垃圾都不如啦!要你俾錢佢家人已經廢到一個點!仲話幫佢生?你醒未啊?我勸你快啲離婚搵一個真正愛你嘅男人

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

你地分開住?

首頁

尾頁

跳至