跳至

首頁
23456...90

尾頁

水晶宮

明白, 咁我又去留意下先

原帖由 Mrswong1998 於 09-6-12 10:07 發表
joanne & sammi

我比較讚成單對單教. 因價錢唔差好遠. 小朋友手指唔夠力要好用心去教, 一班太多人老師兼顧唔到指法&手勢.
如果當去音樂班就沒問題, 如果真正想學彈琴就不如找老師單對單.

...

子爵府

joanne,
井財街東華三院屯門綜合服務中心都有鋼琴班, 係一對一教授架! 啟蒙班$240/5堂, 初級$260/5堂, 你可以俾甜筒試試

sammi,
先頭撞到婆婆帶埋kelly和妹妹去飲茶....kaka 停課第一個節目飲茶..下一個唔知係咩呢..兩星期真係有排煩

子爵府

hi wyk,
你仔仔係邊間學phonic? 婷婷本來係小樂豆學, 依家我打算同佢轉去jolly kingdom....你有冇其他好介紹?

原帖由 wyk 於 09-6-12 10:30 發表
上學期phonic阿仔只攞7分,番黎比我話(可能佢覺係鬧添),之後我同佢溫書時著重佢的錯處,噚日再派試卷,佢攞到14分啦,佢都未識係乜,但我就好開心,宜家諗緊買咩野獎勵佢好。

另外,我同佢講有豬流感,聽日開始唔使返學,到7月至返,佢話:D ...

男爵府

技安

jolly kingdom 我都有打算. 不過要等去聽talk 先決定.
另亦正考慮請老師上門教.

原帖由 技安 於 09-6-12 12:43 發表
hi wyk,
你仔仔係邊間學phonic? 婷婷本來係小樂豆學, 依家我打算同佢轉去jolly kingdom....你有冇其他好介紹?

Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

原帖由 技安 於 09-6-12 12:43 發表

hi wyk,

佢係學校到學咋,不過出年我會停,轉去小樂豆到上英語fun fun

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我今日去報左名啦, 係單對單架, 希望囡囡學得開心啦
原帖由 Mrswong1998 於 09-6-12 10:07 發表
joanne & sammi

我比較讚成單對單教. 因價錢唔差好遠. 小朋友手指唔夠力要好用心去教, 一班太多人老師兼顧唔到指法&手勢.
如果當去音樂班就沒問題, 如果真正想學彈琴就不如找老師單對單.

...

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

thanks, 咁等佢學完呢4堂睇下想唔想再學先

ha, 我今日o既節目都係同婆婆飲茶喎
原帖由 技安 於 09-6-12 12:40 發表
joanne,
井財街東華三院屯門綜合服務中心都有鋼琴班, 係一對一教授架! 啟蒙班$240/5堂, 初級$260/5堂, 你可以俾甜筒試試

sammi,
先頭撞到婆婆帶埋kelly和妹妹去飲茶....kaka 停課第一個節目飲茶..下一個唔知係咩呢. ...

子爵府

joanne,
咁你帶左甜筒係邊度學呀?
我地搵日約去飲茶丫~

原帖由 joannelai930 於 09-6-12 17:08 發表
thanks, 咁等佢學完呢4堂睇下想唔想再學先

ha, 我今日o既節目都係同婆婆飲茶喎

琥珀宮

o係友愛聖公會
飲茶..好呀
原帖由 技安 於 09-6-12 17:28 發表
joanne,
我地搵日約去飲茶丫~

子爵府

黃太,
jolly kingdom好似要聽左talk先可以報名, 我上次就係約左個朋友行街,行完佢就去聽, 我就跟埋去, 一齊報有75折, 婷婷9月先開始上課, 你如果真係報就話係我介紹啦~咁我又有免費堂上, 你就有75折...kaka

原帖由 Mrswong1998 於 09-6-12 14:14 發表
技安

jolly kingdom 我都有打算. 不過要等去聽talk 先決定.
另亦正考慮請老師上門教.

水晶宮

係呀, 婆婆一問你估我地去卓xx飲茶見到邊個, 我已經估到係你

原帖由 技安 於 09-6-12 12:40 發表
joanne,

sammi,
先頭撞到婆婆帶埋kelly和妹妹去飲茶....kaka 停課第一個節目飲茶..下一個唔知係咩呢. ...

水晶宮

7/7 可能可以約埋tea 一 tea 喎

原帖由 技安 於 09-6-12 17:28 發表
joanne,
我地搵日約去飲茶丫~

水晶宮

kelly 今日去左健康院一齊正常

身高 : 101cm
體重: 15.7kgs

琥珀宮

眼仔幾時驗 ?
原帖由 sammifanlp 於 09-6-13 00:00 發表
kelly 今日去左健康院一齊正常

身高 : 101cm
體重: 15.7kgs

水晶宮

琴日驗左

我見個牌就星期一 & 五上午, 但我琴日係下午囉
原帖由 joannelai930 於 09-6-13 09:48 發表
眼仔幾時驗 ?

琥珀宮

即係一次過去晒2邊搞掂呀?
原帖由 sammifanlp 於 09-6-13 09:54 發表
琴日驗左

我見個牌就星期一 & 五上午, 但我琴日係下午囉

侯爵府

停課2星期,搞咩好呢
我剛剛過左呢幾日去左返工,幫酌舅母做外援,所以尋日酌b都照返學。
但下星期我唔使返工,就要自己睇實酌b啦!

琥珀宮

一齊飲茶丫
原帖由 tupytupy 於 09-6-13 14:38 發表
停課2星期,搞咩好呢
我剛剛過左呢幾日去左返工,幫酌舅母做外援,所以尋日酌b都照返學。
但下星期我唔使返工,就要自己睇實酌b啦!

侯爵府

好呀!!! 幾時呀? 我暫時fri唔得,其他日日都ok呀

原帖由 joannelai930 於 09-6-13 15:59 發表
一齊飲茶丫

水晶宮

係呀, 費時請2次假麻

原帖由 joannelai930 於 09-6-13 09:55 發表
即係一次過去晒2邊搞掂呀?

首頁
23456...90

尾頁

跳至