自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

violett 發表於 20-8-23 18:58
JM你係咪本身對呢方面比較敏感? 我覺得要睇個人體質, 好似某D人容易睇到阿飄咁
...

唔係敏感㗎,所以無話特別connect的感覺。只係相信有天使

禁止訪問

男爵府

我記得我大女未滿月時,我同佢係大床瞓,合左一眼,迷迷糊糊聽到有人在耳邊話:「你BB俾張被蓋住臉吖!」我一扎醒,我女真係俾被蓋住臉,好彩無事,嚇死我!
雖然我不知是真是假,但好感謝那個聲音。

男爵府

回覆樓主:

我想信有,但現實令我覺得無

伯爵府

snacks_eat33 發表於 20-8-23 19:12
點知守護天使係咩

睇下呢篇文章:
每個人都至少有兩個守護天使在身邊

https://kknews.cc/zh-hk/news/4gblbv.html

珍珠宮

singwin 發表於 20-8-23 19:45
我想信有,但現實令我覺得無

×2

侯爵府

醒目開學勳章

cbeyond 發表於 20-8-23 17:02
唔只係守護天使, 可以係神獸, 亦有可以係祖先保護
其實你的八字可以睇到
...

cbeyond,

願聞其詳

男爵府

講起守護天使,我信⋯⋯
但我即刻諗起,有D人成日大懵、踫釘或做D曳既事,可能身旁有衰神

男爵府

非常信
由細到大遇到太多不可思議野,例如有車衝紅燈,有把聲叫我brake, 又試過跌倒差唔多塊面high落地果下,有度力拉番我上黎等
所以我相信我身邊一直有鼓力量保護,幫助我。我唔清楚係咪天使,我當朋友咁得閒同「佢地」偈下,多謝下佢地既照顧。
直到有一輪好多煩惱,試過發夢去過一條好多天使既街,佢哋比左d信息我。 當時我完全冇天使衣個concept, 之後先如夢初醒,我身邊一直照顧我既力量可能係天使

男爵府

我身體一直有好多小毛病,包括腸易激。
有一次無意中搵到本健康食療既書叫medical medium,點知入面第一個chapter講神,之後講angel, 完全冇諗過健康飲食會搭上神。
睇到end of the chapter, 講angel, 心諗幾interesting, 想睇多d關於angel既野,點知同一日,我有位信佛既朋友推介我睇一本關於angel既書叫angels in my hair. 果刻直情毛管楝矖。
我相信我身邊既angels覺得係時話比我知佢地既存在.

另外,根左個食療之後,我身體好左好多好多!

伯爵府

chrisdina 發表於 20-8-23 22:27
非常信
由細到大遇到太多不可思議野,例如有車衝紅燈,有把聲叫我brake, 又試過跌倒差唔多塊面high落地果下 ...

你好幸運,因為亦有文章講到、每個人同佢嘅受護天使關係都有唔同,有啲受護天使同佢嘅受護人關係會疏離啲。

受護天使未必時刻都在我們身邊,有時佢哋會去咗第二個地方,但佢哋係遠處都可以感應到我哋、看顧住我哋

子爵府

我未見過天使,唔識分究竟係天主聽禱告還是天使在幫我,反正我一直相信天主守護著我,可能就是天主派天使跟我聯繫吧!過去十年真係有好多大事發生,都是莫名奇妙地帶我一步步走來。

伯爵府

chrisdina 發表於 20-8-23 22:37
我身體一直有好多小毛病,包括腸易激。
有一次無意中搵到本健康食療既書叫medical medium,點知入面第一個c ...

廿幾年前有套戲叫City of Angels,由Nicolas Cage同Meg Ryan做,我覺得幾特別,裏面的angels的形象唔係傳統的有光環翅磅,而係一個正常人咁樣,戲裏面佢哋嘅工作就係睇住人生活,正常人好少見到天使個樣

男爵府

anniellm 發表於 20-8-23 23:06
廿幾年前有套戲叫City of Angels,由Nicolas Cage同Meg Ryan做,我覺得幾特別,裏面的angels的形象唔係傳 ...

等我搵黎睇下先,thanns

子爵府

咁唔應該叫天使
應該叫守護者

畢竟人既世界有唔同宗教

子爵府

anniellm 發表於 20-8-23 15:44
大家信唔信?

我唔係new age專家,但好耐之前睇過new age有關守護天使嘅嘢。

如果有,點解世上有咁多人都活係痛苦中?

伯爵府

dongnut 發表於 20-8-23 23:33
如果有,點解世上有咁多人都活係痛苦中?

你可以睇下一套戲叫City of Angels
天使好多時是在「睇」住我哋,好多事情,例如死亡,天使係無法扭轉,佢哋唔係主宰一切

珍珠宮

rebeccalin 發表於 20-8-23 15:47

我都信有的。

好利害,天使都比你遇到,我未見過,但感到有類似守護神在我好徬徨好無助時幫我過難關

公爵府

牛年勳章

老翻太太 發表於 20-8-23 23:42
好利害,天使都比你遇到,我未見過,但感到有類似守護神在我好徬徨好無助時幫我過難關
...

幾年前我經常聽到耶穌和上帝同我說話的。不過這幾年少了。可能是我成長了,很多事情比之前都明白多了,也可能是我和上帝的溝通少了。

子爵府

唔信呢D野

goldpiglet    發表於 20-8-24 02:05
Keep on going never give up.
因為有我,這個世界更美好了!

首頁

尾頁

跳至